reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Merlin- u mnie to z ta umowa jest tak,ze mam ja na czas nieokreslony,ale podczas mojego L4 i macierzynskiego firma została zamknieta..myslalam ze pojde na wychowawczy czy cos zeby miec ciaglosc pracy a tu firma oglosila upadlos..

reklama
Merlin- u mnie to z ta umowa jest tak,ze mam ja na czas nieokreslony,ale podczas mojego L4 i macierzynskiego firma została zamknieta..myslalam ze pojde na wychowawczy czy cos zeby miec ciaglosc pracy a tu firma oglosila upadlos..

no to tylko odprawa Ci sie należy jesli firma w trakcie macierzyńskiego całkowicie sie zamknęła ... wiesz co gdzieś tu na BB są porady prawnika tam możesz podpytać jakie są możliwości

*martusia* A pochwalcie sie jakie ćwiczenia robicie ? jak one wyglądają :tak:
awersja gratulacje - należało Ci się "wolne" :-D
patrysia* ja już nie mogę doczekać się i raczkowania i nowych postępów yhh zaczęłam teraz trochę bardziej "sadzać" małego tzn tak jak w foteliku samochodowym jest częściej a taką pozycje moze mieć w swojej huśtawce i wczoraj siedział tam z gołymi nóżkami i tak chciał je złapać :-D

Martyna Meczke będąc na macierzyńskim nie można dostarczyć zwolnienia lekarskiego bo zwyczajnie ono nie obowiązuje i niestety nie bedzie miało wpływu na przedłużenie umowy. Niestety zwolnienie lekarskie nie chroni przed rozwiązaniem umowy jeśli następuje ono zgodnie z zawartą umową.
Dzisiaj, 14:33
axarai tak coś czułam że szalejesz na zakupach :cool:

boszsz dziewczyny nie wiem co mi jest załączył mi sie taki głodomór że szok normalnie bym jadła i jadła i jadła i ciągle była głodna :szok: i nie wiem czy to mały ze mnie wyciąga czy jakieś ciekawe inne opcje wchodzą w grę ... no normalnie musze zacząć sie powstrzymywać :angry:

no cwiczymy sobie tak jak napisala gorgusia + zabka z zalecenia ortopedy. maly jest troszke spiety ale za chwile sie rozpina i slychac cudowna radosc :) i czesciej otwiera lapki i chetniej odwraca glowke w lewo :) nie cwicze z nim jakos masakrycznie dlugo tyle co przy zmianie pieluszki i pozniej z raz czy dwa bo on jednak niecierpliwy tez jest. to zywe srebro wg pani pielegniarki z luxmedu ;)

dziewczyny pisalyscie o tej ksiazce 'jezyk niemowlat' czy cos podobnego. chce ja kupic a nie znam autora. prosze napiszcie dokladny tytul i autora bede wdzieczna :)

Pierwsza się witam, bo moja mała od 6 juz nie śpi :) ale leży w łóżeczku, więc mogę szkrobnąć

Polisia - moja mała jak skonczyła 3 m-ce to też inne dziecko, ma juz swoje godziny ustalone, potrafi w dzien zasnąć w łóżeczku i nawet w nim poleżeć trochę. Ale nadal jest moim małym "upierdliwcem ";-) lubi pomarudzić i się ponosić.

Gorgusia
- jestem załamana i podobnie jak martusia chciałabym skorzystac z Twoich rad w sprawie tego napięcia mięśniowego, pisałam wczoraj posta do Ciebie, ale moze nie zauważyłaś, a mianowicie była wczoraj u nas rehabilitantka i w godzine pokazał nam mnóstwo rzeczy i my nic nie pamiętamy ... czuje się jak idiotka,ale mysle , ze ta kobieta poprostu zbyt duzo w zbyt krótkim czasie.
Od wczoraj o niczym innym nie mysle tylko o tym, ze jestem beznadziejną matką, łzy mam na zakręcie, a wszystko przez to, że moja po*******ona teściowa to we mnie wzbudziła ... nonstop wydzwania , jak mała i ze nie mozemy jej zaniedabać, że ją zle nosimy itd... wczoraj dzwoniła chyba z 4 razy , pewnie o rehabilitantke pytać, a ja juz nawet nie odbierałam ..... do dupy ze wszystkim

Cloudynka - where are you ?????????????

Palma-tylko spokój może Cie uratować! To Twoje dziecko i Ty doskonale wiesz co jest dla niego dobre. Ty najlepiej nosisz,karmisz,bawisz. Teściowa miała już swoją szansę na wychowywanie-teraz niech da radość z wychowywania innym ;-) Jedyny sposób to olewać.
Ćwiczenia opisywalam chyba na poprzedniej stronie. Jak nie znajdziesz to daj znac,a napiszę raz jeszcze. Do tego można dorzucić jeszcze samolot z jedną ręką na brzuszku dziecia,a drugą na klacie. Tylko dobrze trzymaj żeby nie było niekontrolowanego ladowania ;)
Ja gnije z Kacem w łóżku. A zaraz mąż go przejmuje,a ja się ogarniam,bo dziś impreza. A ja niedługo łysa zostanę...masakra z tymi włosami.

reklama
Do góry