reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Axarai no własnie bedziecie sie uczyc razem, w tym wszystkim chodzi o to zeby słyszec ten jezyk non top, cos tam napewno umiesz, pojedyncze słówka, albo Google Translate mozesz sie wspomóc. Np zapytac sie. Jakiego koloru jest Tasse??? I Kacus odpowie biały, a Ty a wiesz jak jest ten kolor po niemiecku? Ja tez nie wiem chodź razem sprawdzimy w internecie. I na 100% bedzie juz pamietac jak jest kolor biały....małymi kroczkami a napewno bedzie za jakis czas szprechał ze ho ho
Merlin duży ten Twój chłop:-) Jest juz co trzymac co??

Cloudynka zdrówka...niech M masaz Ci zrobi.

Ostatnia edycja:
reklama
witam robaczki :)
ja mam dzisiaj jazdę na kółkach... jak nie jeden się drze to drugi :cool: teraz obaj wykąpani śpią a mama ma chwilkę dla siebie:D
muszę poszukać fajnej pościeli na allegro...

Polisia ja mam "nerwa" bo Sebek pospałby do 8-8:30 ale zawsze Aduś od 5 zaczyna robić kupę :-D stęka, wierci się, puszcza głośne bąki...i budzi wszystkich :-D

Megan ja bym chciała 3, ale z wpadki:D wtedy nie miałabym problemów z M :-D

Aduś jeżeli chodzi o chałaś byl testowany od urodzenia bo z cyganką byłam w pokoju wiec do spokojnych oni nie należa...a i w domu jest Sebek, który ma swoje wybuchy zlości...

Martusia no ja muszę pogadać jutro z pediatrą bo Aduś spi non stop... dzisiaj dopiero zobaczylam jego zniewalający uśmiech...

Palma spoko ta spacerówka

Ayni mozna od 4 mż tak jest przy MM przy cycu od 6 mż, ale powolutku w butli i nie pelną dawkę tylko np łyżeczkę... stopniowo przyzwyczajac maluszka

Bebe
to tak jak my też chcielismy małą rożnice wieku :)tylko o Sebka staralismy sie 2 lata a o Adusia 5 miesięcy:)

Kasia u mnie stópki śmierdziuszki są na porządku dziennym od dwóch lat i śmiałam sie jak mówię do Adusia a czyje to stópki śmierdziuszki a Sebek wystawia swoje stópki i mowi "moje":-D

Taycia mój starszak z sierpnia 2010 :):) z którego Twój sierpniak? moj z 16 :)

Verita no sporo, ale niech przybiera bedzie moment, że przystopuje... mój waży też już ponad 5 kg:tak:

Maluszku no Sebek też taki był... tylko wtedy przy jednym to spalam razem z nim a teraz nie mogę...bo Sebus chce się bawić :)takie mam dzieci :):) za to moja kuzynka ma 2 cory jedna 3 lata druga rok i obie po nocach nie śpi ą w ogóle!

Ryba a nie za wcześnie gluten planujesz? nie jest od 8-9 miesiaca? ja bym z tym się wstrzymala szczególnie, że wiele dzieci ma nietolerancję glutenu..

Merlin spróbuj Dentinox chyba tak to się nazywało... w miarę skutkowalo u nas... ewentualnie bobodent ale sprawdz od którego miesiąca mozna smarować

Axarai orajel baby w smaku jest rewelacyjny i znieczula dlatego jest najlepszy na ząbkowanie bo ten ból dziecko nie czuje... a przy Dentoinoxie niestety krótko działa (próbowałam na sobie:-D)

Fasolka super, dobrze, że sprawdziłaś :)

Patrysia to kładź go częściej na boczki, żeby spływało. Adus tak ma niestety..

Martusia ja walę! każde dziecie jest inne :) nie porównuj swojego dziecka do innych bo to nie ma sensu musisz się tego nauczyć...

Cloudynka a ile ma tej temp? po szczepoeniu jestescie?

Merlin o mamo 7200?? moj 2 kg lżejszy :-D

Moj Adi zaczął sie masakrycznie ślinić... Sebek też tak wcześnie zaczął a pierwszego zęba zobaczyłam jak skonczył 6 miesięcy... chyba czeka mnie ten sam kosmos co z Sebkiem - ciężkie ząbkowanie...

Znalazłam super sposob na jednoczesne usypianie obu panów... Sebek do łóżka, Adi w wózku włączam pozytywkę pakuję do jednego pokoju i w ciagu 5 minut panowie śpią:-D

u Sebka zaczynałam wprowadzanie produktów od jabłka, potem marchewka (na którą był uczulony) ale zawsze chętnie wszystko jadl... więc to, czy się zacznie od jabłka czy warzywa nie ma tak naprawdę znaczenia...
Jest podobno różnica jeżeli zacznie się od sloiczków a potem może być problem jak się chce przejść na gotowane...ale ja nie dawałam słoików to nie miałam problemów:)

A jak wazysz na wadze domowej?? Ja myslalamzeby zwazyc na kuchennej bo dokladniej a mam taka do 10kg. Tylko jak???

Uśmiejecie sie ze mnie...:zawstydzona/y: stawiam miskę taką dużą do prania - patrzę ile ona waży wkładam do niej Krzysia :-D aha miska jest mniej więcej tej samej wielkości co waga bo większa micha moze nie równo rozkładać wage

RiSiA no ważył jak sie urodził 3720 - duzy nie był a przytył tak że jest w 97 centylu wagowo :szok: ja go karmię tylko piersią no ale dobrze że je i tyje później wybiega

no i nie zapytałam o te spanie no mądra głowa... może faktycznie pogoda czy coś bo ciśnienie niskie jest a może on meteopatą jak mama jest? ale może do naszej lekarki na NFZ pójdziemy? chociaż nie ma sensu ciągle z nim latać jak zdrowy (tfu, tfu).

nowe umiejętności: Oli już bardzo wysoko unosi główkę, domaga się naszej uwagi, gaworzy sobie sam, je tą swoją rąsię, wodzi wzrokiem za osobami, niektóre dźwięki go drażnią bardzo no i chwyta wszystko nawet paluszkami u stóp :p

Cloudynko zdrówka dla Ciebie i córci! :)
Risia jak zapytasz pediatrę o spanie to napisz co Ci powiedziała
Merlin no duży Twój Krzyś. a ile ma cm?
Axa a wiesz może od najprostszych rzeczy zacznij z Kacim się uczyć np kolory, nazwy zwierząt i po pewnym czasie on zapamięta coś napewno Ty też. potrzeba wiele czasu wiem bo uczyłam swojego brata języków w tym angielskiego i niemieckiego no i ortografia interpunkcja w polskim także trochę się nasiedziałam przy nim i powiedziałam mu że jeszcze jeden błąd mimo że poprawiany 500 razy a dostanie po łapie i wyrzucę mu wszystkie cuksy :p

wkleiłam ten post co maleństwo20 pisała o Mikołaju i już myślą że w 2 ciąży jestem :p. no chciałabym ale za jakieś 2-4lata... no zobaczym.

o kupe pytałam wczesniej :confused2:, o ten proszek biały w kupie co był u dziecia mojego , tak troszke, widział kto takie coś ?????????? kiedyś ktoś ???????????????

kurde nooooo .....
zaś sztres .... kupa kupa kupa ................ kuuuuuuuuuupaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :baffled:

Aha : tydzien temu moje dziecko mierzyło 61cm, a dziś 58 cm - ktoś coś kuma :rofl2: jaja jakieś ;)

mój junior to jest w cm w tym 97 centylu :-D ale wlezę na wagę z nim i zobaczymy czy już 5kg waży....ale się rozmarzyłam ;-)
był ksiądz po kolędzie....i oczywiście przylazł ten sam co mi psa przed kancelarią wypominał :wściekła/y: a najlepsze,że przed nim ministranci wpadli i kazali wszystkie zwierzęta pochować bo tak sobie księżulek zażyczył-sam sobie przepisy tworzy :no:
żeby było śmieszniej Rufol nie chciał iść do pokoju bo on towarzyski psiak jest ;-) a Zuzka (królik) jak pół dnia siedziała w klatce to na widok księdza od razu wyskoczyła :-D
ministranci mieli ubaw bo księżulo nawet chomiki karze zamykać :-D:no:

na całe szczęście posiedział chwilkę uff, a jak zapytał czy chcielibyśmy o coś zapytać to mnie aż korciło wypalić-co mu tak zwierzaki przeszkadzają...w końcu to też stworzenia boże...

mój młody też się ślini i pcha piąstki do buzi i buczy przy tym :szok:
a wczoraj odkrył kciuka :no:

reklama
Do góry