reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

KasiaP no to jak to załatwialiście? Tam gdzie my chrzcimy, to ksiądz chciał takie zaświadczenie od ich parafii, że mogą byś Chrzestnymi.

u nas ksiadz wymagał tylko tego, zebysmy przyszli z Hubertem o wyznaczonej porze na chrzest... zgodnie z powiedzeniem ze do chrztu dziecka potrzebne jest - dziecko.
a ksieza którzy stawiaja jeszcze jakies wymogi postepuja bezprawnie i to jest ich własne widzimisie.

reklama
Z bezsilności (bo nie spał od 8 a chciało mu się strasznie) wzięłam go w południe na spacer. I dokładnie śpi od 12.05, w tym od prawie godziny na balkonie. Jestem w szoku! Chyba odsypia, a jadł ostatnio porządnie o 9.20 i potem o 11 trochę pociumciał. Jak się obudzi to chyba będzie się darł w niebogłosy. :szok:
Moje dziecię też tak pięknie zasypiało - w dzień przy karuzeli, a wieczorem po kąpieli było picie i później zasypiał w swoim łóżeczku. A teraz wieczorem zasypia przy cycyku, jak go odłoże za 10 minut bręczy. Wczoraj wracałam tak do niego 3 razy i za każdym razem dawałam cycya - w sumie to pił, ale nie wiem czy był głodny czy chciał "pociumciać". W końcu usnął w naszym łóżku po karmieniu. Ale w ogóle to śpi bardzo kiepsko, wcześniej to by go można wynieść z pokoju i by nie wiedział - tak twardo spał. A teraz tylko szafę otwieram a on już się rusza. :szok:
Mam tylko wieeeeeeeeeelką nadzieję, że to skok rozwojowy i zaraz minie :eek:

chcialam zalozyc wczoraj obraczke mysle sobie chyba juz czas i ze bedzie dobra a tu doopa i musze powiekszyc chyba o 2 rozmiary conajmniej z 14 a 16 bo paluszki to mi nie chca schudnac lajzy jedne i cala bizuteria w szkatulce lezy :-(

Oli zasnal o 23 snem niespokojnym budzil sie dwa razy na papu i stwierdzil ze 'no co Ty mama o 8 rano to najlepszy czas na zabawe!' a ja polprzytomna no i standardowo pokrzyczal znowu troche az mi uszy zwiedly. ale dobrze jutro lekarz wiec moze jednak znajdziemy jakas przyczyne... poza tym i tak ulewa na tym bebilonie ar duuuuzo mniej ale jednak i przydaloby sie zwazyc...

mnie juz dzis raczej nie bedzie chyba ze sie dziec naprawil ;)
takze buziaki mamusie :*

Anmika u mnie tez mała taka czujna. Ja nie wiem jak ludzie wychowują dzieci, że impreza może być, albo rodzeństwo biega, a dziecko śpi:dry: Ja też starałam się mówić normalnie, telewizor normalnie, i młodz na początku spała, a teraz jak coś puknie zaraz rękoma rzuca, i się budzi. I staramy się być cicho niestety, żeby mała spała, a My żebyśmy mieli święty spokój, co będzie porażką jak pojedziemy do Pl gdzie będzie dużo ludzi:szok: No ja przynajmniej nie wiem jak nauczyć dziecko spania w hałasie. Wszystkie moje dzieci lubiły ciszę, ale to akurat może mają po mnie, bo ja zasnę tylko jak jest cicho:sorry2:

anmika jakbym miała napisać to dokładnie to co Ty :-D
axarai Krzysztof też lubi cieszę do snu i też pewnie ma to pomnie - a Twoja malutka no nic pewnie pierwsze dni będzie zasypiać ze zmęczenia a później przyzwyczai sie ... lub ... jak sie rozkrzyczy to ustawi wszystkich do pionu i będą cicho siedzieć :-p

Anmika u mnie tez mała taka czujna. Ja nie wiem jak ludzie wychowują dzieci, że impreza może być, albo rodzeństwo biega, a dziecko śpi:dry: Ja też starałam się mówić normalnie, telewizor normalnie, i młodz na początku spała, a teraz jak coś puknie zaraz rękoma rzuca, i się budzi. I staramy się być cicho niestety, żeby mała spała, a My żebyśmy mieli święty spokój, co będzie porażką jak pojedziemy do Pl gdzie będzie dużo ludzi:szok: No ja przynajmniej nie wiem jak nauczyć dziecko spania w hałasie. Wszystkie moje dzieci lubiły ciszę, ale to akurat może mają po mnie, bo ja zasnę tylko jak jest cicho:sorry2:

Moja mała na szczescie ma mocny sen bo inaczej to masakra by była łozeczko stoi w salonie i tam tv gra lub radio do tego otwarta kuchnia wiec sie niesie na cały pokoj stukanie i inne hałasy ..ja to jak chce mi sie spac to przy ryczacym telewizorze usne ale mała jak sie tylko ruszy to juz nie spie :-p...moj tez ma sen jak usnie to nawet jak mała koncert odwali to sie nie obudzi :dry: ale coz przemeczenie swoje robi...

Merlin no mam nadzieję! U moich rodziców to nie pękam, dla nich dzieci najważniejsze, i jak gwiazda pójdzie spać, to na paluszkach będą biegać:tak: U teściów będzie lipa, ale wymyśliłam sobie chytry plan! Karmić cycem nie karmię, więc jak Mała będzie się budzić, to jego będę wysyłać, myślę, że tak po trzech razach mu się znudzi, i ustawi rodziców do pionu;-)
Moja Panna jak się kąpie, i myję jej buzię, albo jak już zaczynam myć główkę, to wyciąga jęzor, żeby wodę z wanienki sobie liznąć:-D a ta z butelki nie bardzo jej smakuje:dry:
Oglądam filmy z Kacusiem jak był mały. 4 miesiące Kaci obroty z brzucha na plecy, i odwrotnie. 4,5 miesiąca pozycja do raczkowania, i pupa do góry, pełzanie do tyłu. 5 miesięcy i 1 tydzień siadanie z pozycji na czworaka. 6 miesięcy raczkowanie. 6 miesięcy i 2 tygodnie wstawanie przy meblach. Ada lezy na brzuchu i ma w nosie podnieść głowę, podniosła chyba z raz!

reklama
ale ja się wkopałam aaa przyszedł listonosz mala mnie się pyta co przyniósł a ja do niej, ze kalendarze, które mama zamówiła dziadkom pod choinkę yyyyyy myślałam, ze se w łeb strzele nieźle się musiałam nakombinować żeby mala wiary w Mikołaja nie straciła :zawstydzona/y:

askaaa witaj kolejna mama tak jak ja z 12 września:tak:
fasolka super, ze bioderka ok
Future &&& za szczepienie
axari nie chce się ruszać malej księżniczce a co

Do góry