reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Czesc dziewczyny ! Ja tez z racji pierwszej ciazy nie mam zupelnie nic i zielona jestem w temacie : wozki :D.

Jak narazie na odziez ciazowa tez sie szybko nie zapowiada, bo wiekszsc moich ubran jest raczej luzna i przed ciaza zgubilam kilka kilo. Teraz juz mam + 2 kg na plusie :baffled: a to dopiero poczatek... brzuch taki wywalony, chyba od tej powiekszonej macicy , robie sie bardziej kragla i twarda...

A WY ?

reklama
rany dziewuszki Wy juz wozki ogladacie a my czekamy do srody jak na zbawienie aby zobaczyć czy Maluch rosnie i czy wsio oki?! ale bedzie wszystko dobrze bo innej opcji nie ma:)
gorgusia myśl pozytywnie choć wiem że baardzo cięzko ale negatywne myslenie nic dobrego nie da:) ja od 4tyg leże w łóżku plackiem z domu wychodzę tylko na wizyty , i takim o to sposobem musiałam si eprzyzwyczaić do lenistwa a zawsze taka aktywna byłam , nigdy ni elezałam popoludniami ani nie spalam dluzej niz do 8rano :) ale cel szczytny więc musiałam się poddać i tak o to jesetem na łasce męża który pierze ,sprzata, robi zakupy ,gotuje ,zmywa i wszystko , nawet śniadanie musi rano zostawić obok łóżka bo inaczej byśmy padli z Kropkiem z głodu bo wstawać nie możemy :) ale bedzie dobbbrze :) my tak koło 20 tyg chyba zaczniemy sie rozgladac powoli za jakimis ubrankami dla maluszka bo tez wlasnie na raty trzeba to bedzie rozlozyc a z racji tej ze pierwsza dzidzia to do kuuupna wszystko , z jednej straony fajnie a z drugiej portfel si emooocno uszczupli:)
Ayni ja na plusie tez 2kg niestety przed ciaza sporo przytylam wiec juz przed nie mialam spodni w ktore sie miescilam i chodzilam ciagle w tunikach i leginsach , musze po srodowej wizycie poszukac czegos na allegro bo znajoma jedzie do pl to mi odrazu przywiozla by jakies ubranka dla mnie :) a co do wyprawki zielona nie jestem:) wiem co to spiochy body pajacyki otulaczki itp:) wiec bedzie latwiej:) w sumie wózek kiedys juz ogladalismy z emkiem i nam si ejeden baardzo podobal ale cena powalala musze zobaczyc ile teraz takie cacko kosztuje bo ogladalismy z rok temu wiec moze cosik spadla :)

Ostatnia edycja:
maja jak kolekcja wozka z przed roku na pewno staniala.. drogie sa te "na topie" ale kazdy wozek ma podobne funkcje wiec trzeba patrzec na cene i funkcjonalnosc a wyglad to sprawa 2 rzedna mysle :) na pewno znajdziecie cos podobnego dobrego ladnego i taniego :)

Błonka witaj kochana wsród nas:) nom kochana my chcmy oczywiscie cos co bedzie Maluszkowi dobrze słuzylo no i oczywiscie najwazniejsze fotelik do samochodu choc bedzie uzywany baardzo zadko to musi miec atesty i byc bezpieczny na innych rzeczach mozna oszczedzic na tym si enie powinno bo tu chodzi o zycie maluszka w razie niedaj Boże jakiegos wypadku , nie uznaje tych fotelików do wóżków dołączanych typy tako, coneco czy innych takich co nie brały udzialu w testach albo wyszły marnie , ale każda z nas ma swoje zdanie:)
Sporo nas tutaj już na tych wrzesnióweczkach się zrobiło tylko kochane dzie macie zdjęcia fasolek?? cosik małotakich pieknych fotek tu znalazlam :)

maja ja taki typowo samochodowy fotelik kupuje osobno a taki do wozka chce tez miec zeby do sklepu wejsc z mniejszym "balastem" :p a wozek to ja chce zeby mial duze kola... z reszta teraz sa takie rzeczy dla dzieci ze ho :) wszystko wypasione :p

dokładnie takie wypasik teraz te dzieciaczki mają :) a jakieś przeczucia co do płci jakie??ja stawiam na chłopaka a mąz mówi że dziewczynka:) a najwazniejsze oczywiscie zeby bylo zdrowe:) ale tak wczoraj wieczorem ogladalismy rodzinka.pl i tak emek mowi ze jak bedzie dziewczynka to odrazu po porodzie staramy si eo chlopca bo on juz stary bedzie jak Maluch podrosnie a chcial by miec jeszcze kondycje do biegania z nim i grania w pilke :) a pytam a z dziewczynka co bedziesz wspolnie robil?? grał w siatkówkę i wpajał jej że faceci są okropni żeby nam szybko z domu nie wyfruneła :)

haha maja dobre :p coreczka tatunia :D ja kiedys chcialam najpierw chlopca zeby pilnowal mlodszej siostry... no i poczatkiem ciazy mialam przeczucie na chlopaka ale teraz chyba na dziolche... nie wiem sama :p

Nagapalma ja w poprzedniej ciazy non sto mialam zgagę i taki kwas u mnie pomagal naturalny jogurt i kwaśne rzeczy i slone... ale najwięcej jogurt i mleko

Dziewczyny a mnie właśnie odrzuciło od mleka i wszelkiego nabiału :( tylko jak właśnie napije si emleka to mi baardzo nie dobrze jest a tak to objawów ciązowych tootalny brak ;/

reklama
maja pij jogurty, chociazby owocowe bo bialko dziecko potrzebuje, a wiesz ze najpierw najada sie dziecko a resztki zjada mama? tak zwany "pasozyt":-D trzeba pilnowac sie i jesc duzo zeby nie oslabic naszego organizmu :)

Do góry