reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Hej Dziewczyny! Ja po dłuuugiimmm weekendzie w szale egzaminów w końcu dziś odpoczywam :-) czytałam sobie każdego wieczorka nasze forum. Ja dziś zrobiłam wyniki i mam białko w moczu, w tym tyg. grzeję do lekarza. Poza tym reszta oki, mdłości jak były, tak są.. dziś byłam u dentysty i bidula nie chce mnie leczyć, bo ostatnio omdlenie mnie u niej dopadło. Między 5 a 7 miesiącem ciąży mamy skończyć mojego zęba a na razie mam jakiś białe, prowizoryczne wypełnienie.
Ja nie myślę na razie o wózkach, ubrankach ani tym podobnych, marzę tylko o tym, żeby znów mieć przyjemność z jedzenia i żeby przestało mi być niedobrze...

reklama
Ja o wózku też nie ale mam ta możliwość że odkupuję od kumnpeli za małe pieniązki i dlatego tak o wózku juz pisze...ale w maju tak dopieor go odebiorę;)

Maja Błonka ma racje... musisz jakiś nabial jesc... ja tak mialam w pierwszej ciaży jadlam samą wędlinę... teraz moge same jogurty jesć, ale to sie zmienia :)

u mnie dzis jakis kryzys zywieniwy, odrzuca mnie od pieczywa, mam wrazenie jakbym szmate zula bleee, u nas dzis mega mroz, zostawilam mala u Babci do srody, bo nie wiemy czy auto jutro odpali,

Pajka, Błonka dzieki kochane postaram się zmusić Kropka do jedzenia jogurtów albo chociaż picia mleka bananowego troche chemi ale moze tak mu przemyce ten nabiał bo tak to nie da rady :( On taki wymagający się zrobił ale najbardziej mnie cieszy że przed ciązą wyjadałam słodycze mega ilościami a teraz ... 1michałek na kilka dni:) odrzuciło mnie od słodyczy:)
Lenkka gnaj gnaj do lekarza bo nie ma co ! ale wsio bedzie dobrze teraz sie relaksuj i nabieraj siłe na kolejny semestr:) z ząbkami mi sie fartem udało wszystkie naprawić przed zafasolkowaniem ale jeden mi pękł więc też by trza sie było przejsc z nim :(
a u nas 5na plusie więc zimko nie jest aż tak strasznie :) ale dobrze :) a wiecie ze tu gdzie mieszkam w środe jest pierwszy dzień wiosny:) jajca jak berety:) w Pl jeszcze prawie 2miesiące zimy a tu już wiosna:p

Martusia niby tak ale ja znowu zazdroszcze jak Wy macie lato i piekna wiosne a u nas wtedy padaja deszcze:( :(
qrcze wiecie co z tymi rybkami to wlasnie tez lipa bo nigdy nie moglam sie przemóc by zjesc kawalek :( twarożek odpad czasami serek wiejski ,z serow tylko kilka plasterkow żółtego moge zjesc wlasnei pomyslalam ze ja nigdy nie znosiłam nabiału :( jajka super ale tylko w serniku:) ciezko ze mna ten maluszek ma ale postaram sie dla niego jutro zjesc jakas rybke:) bo przeciez musi miec duuuzo bialka zeby rosnąć zdrowy i duuzy:) trza sie przełamać dla Niego i damy rade właśnie te koktajle najbardziej mi narazie odpowiadaja ostatnio pilismy wlasnei z kiwi pychotka:)

reklama
Pajka, Błonka dzieki kochane postaram się zmusić Kropka do jedzenia jogurtów albo chociaż picia mleka bananowego troche chemi ale moze tak mu przemyce ten nabiał bo tak to nie da rady :( On taki wymagający się zrobił ale najbardziej mnie cieszy że przed ciązą wyjadałam słodycze mega ilościami a teraz ... 1michałek na kilka dni:) odrzuciło mnie od słodyczy:)
P

Miginka kazala sie zupelnie nie przejmowac. Powiedziala, ze w pierwszym trmestrze dzidzia swietnie sobie wyciagnie co bedzie chciala. A ze ja mam teraz duzy problem z jedzeniem to powiedziala, ze nawet jesli mialaby to codzienniebyc pizza, bo nic innego nie wchodzi to jesc i juz a na moj problem z piciem poradzila coca cole. Nie ma co sie zmuszac. Bobas wyciaga wszystko z zapasow a spokojnie mozna wszystko nadrobic potem.
jesli chodzi o bialkoi wapnto mialam o tym dluga rozmowe z pania doktor, bo mamnietolerncje laktozy. Kazala jesc tearde pasteryzowane sery - 2 plasterki maja wiecej bialka niz szklanka mleka (na ktorej widok i zapach reaguje wymiotami od kiedy ostawiono mnie od mainego cycka) za to wapn jest np w pomaranczach. Z reszta od czego sa ciazowe witaminy? Ja dostalam andreavit (w pl chyba tez jest) - ma wszystko co trzeba.
nie maco sie meczyc, tezeba przetrwac :)

Do góry