reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

a ja piersią nie karmie i @ jeszcze nie miałam za to jajeczkowanie już tak

lotka dzięki za info 20zl to jeszcze da rade, a jak to się stosuje smaruje czy jak?
to jest proszek, ktory sie miesza z woda. jednorazowo ja mam uzywac 1ml(w srodku jest pipeta). myje rece, owijam palec jalowa gaza, nakladam 0,5ml, smaruje buzke w srodku dokladnie. robie to samo z reszta leku na nowym gaziku. i tak 4x dziennie
My wyladowalismy u lekarza z tymi plesniawkami, bo poszlam do apteki a pani do mnie ze lek na plesniawki w IE tylko na recepte :szok::confused: i czemu to to nie wiem:confused: Głównym składnikiem jest nyno-cos tam pewnie to samo o czym Lotka wspominala. Mam nadzieje ze to swinstwo szybko zejdzie.
Ja tez za prezentami na allegro szaleje :-) i nie mam pomyslu co tacie kupic?
u nas nystatyna tez tylko na recepte. bez niej jest aftin, ale to slabszy srodek i nie dzialal u nas do konca.

reklama
póki co zrobiłam tylko te odciski płaskie co będą magnesami na lodówkę :tak:
w jednym opakowaniu jest tyle masy,że mi 2 odciski wyszły :-D był problem z rączka bo junior zaciska w piąstkę i trzeba było na siłę prostować i to już nie to samo :no:, ale za to stópka wyszła super :tak:
teraz sobie schną

2.jpg

hej :)

dziewczyny, mam pytanka:
1. czy dziecku z tendencja do ulewania moge spokojnie kupic lezaczek bujaczek?
2. jak wygladaja ciemiaczka Waszych pociech? w sensie wklesle czy wypukle albo inne?
3. czy znacie sposob na ropiejace oczko? zaczelo ropiec w dzien po wizycie u pediatry i jak do jutra nie przestanie [przemywam esencja herbaty] to idziemy znowu

bede wdzieczna za odpowiedzi :)

Martusia nam ropiało i przemywałam jedynie solą fizjologiczną, ale w sumie to cały czas przemywam. A jaką herbatą przemywasz, bo rumiankiem nie wolno. Jeśli Ci mocno ropieje, to lepiej iść do lekarza, bo to może być stan zapalny. My dostaliśmy krople do oczu Biodacyna (niestety to był antybiotyk) i pomogły.
Teraz mój Mały za to cały czas łzawi. Martwie się, że to zatkany kanalik i może skończyć się operacją (zabiegiem - nie wiem). Ale jak byłam u szczepienia, to nasza pediatra jakoś nie "podzielała" mojego przerażenia. Kazała nam tylko tak masować pod okiem, na powiece i wzdłuż noska - chyba żeby udrożnić te jego kanaliki. Więc na razie masuje i zobaczymy. Widzę, że im więcej razy masuje w ciągu dnia, tym lepiej.

Martusia nam ropiało i przemywałam jedynie solą fizjologiczną, ale w sumie to cały czas przemywam. A jaką herbatą przemywasz, bo rumiankiem nie wolno. Jeśli Ci mocno ropieje, to lepiej iść do lekarza, bo to może być stan zapalny. My dostaliśmy krople do oczu Biodacyna (niestety to był antybiotyk) i pomogły.
Teraz mój Mały za to cały czas łzawi. Martwie się, że to zatkany kanalik i może skończyć się operacją (zabiegiem - nie wiem). Ale jak byłam u szczepienia, to nasza pediatra jakoś nie "podzielała" mojego przerażenia. Kazała nam tylko tak masować pod okiem, na powiece i wzdłuż noska - chyba żeby udrożnić te jego kanaliki. Więc na razie masuje i zobaczymy. Widzę, że im więcej razy masuje w ciągu dnia, tym lepiej.

przemywam mu earl grey strong bo tylko taka mam w domu. najpierw zaczelo mu lzawic, a pozniej tak mu sie zakleilo ze musialam pomoc otworzyc. dlatego czekam czy sie poprawi czy nie do jutra i lecim do lekarza.

Stokrotka super wyszło! Miło Cię w końcu widzieć, bo ja Twojego zdjęcia jak by co wcześniej nie widziałam:-)
Martusia
odp. 1 nie słyszałam, żeby leżaczek nasilał ulewanie, myślę, że wręcz przeciwnie, ponieważ dziecko ma jednak główkę wyżej.
odp. 2 ciemiączko równe z główką, takie powinno być, zapadnięte oznacza, że coś jest nie tak, o wypukłym nie słyszałam.
odp. 3 do lekarza. Dla mnie ropa w oczku, to stan zapalny, który nieleczony może doprowadzić do uszkodzenia oka. nie mówiąc o tym, że maluszka musi to boleć.
No babki liczyłam na to, że wygram w lotto, to Wam, też bym, zamówiła prezenciki!!!!!

Stokrotka super wyszło! Miło Cię w końcu widzieć, bo ja Twojego zdjęcia jak by co wcześniej nie widziałam:-)
Martusia
odp. 1 nie słyszałam, żeby leżaczek nasilał ulewanie, myślę, że wręcz przeciwnie, ponieważ dziecko ma jednak główkę wyżej.
odp. 2 ciemiączko równe z główką, takie powinno być, zapadnięte oznacza, że coś jest nie tak, o wypukłym nie słyszałam.
odp. 3 do lekarza. Dla mnie ropa w oczku, to stan zapalny, który nieleczony może doprowadzić do uszkodzenia oka. nie mówiąc o tym, że maluszka musi to boleć.
No babki liczyłam na to, że wygram w lotto, to Wam, też bym, zamówiła prezenciki!!!!![/QUOT

A mój Mały ma taki "dołek" na środku główki i takie miękkie tam. Że miękkie to wiem, ale to znaczy że ten dołek to coś nie tak?

Martusia
No babki liczyłam na to, że wygram w lotto, to Wam, też bym, zamówiła prezenciki!!!!!

tzn z lezaczkiem chodzilo mi o to czy to bedzie dobry 'wydatek' wlasnie jesli chodzi o ulewanie bo mozna ustawic pozycje - no jak nie wyprobuje sie nie przekonam :). co do ciemiaczka to u niunia jest rowno z glowka ale czasem jest nieco bardziej wklesle - chyba ze ja juz fisiuje... ale z oczkiem pojdziemy, nie ma dwoch zdan.

reklama
Anmika mi lekarz mówił, że nie może być zapadnięte ciemiączko. Jak Ada w szpitalu nie jadła, bo mądra matka myślała, że ma mleko a nie miała, to zapadło jej się ciemiączko z głodu, czyli jak by z odwodnienia. Jak dziecko płacze, i lekko się zapada, albo pulsuje to nie ma strachu, to normalne.
Martusia, młoda leży trochę, jak się buja to potrafi zasnąć, chociaż ona preferuje położenie jej w jej łóżeczku i zrobienie wypadu z pokoju, co by cicho było. Przydaje się również do karmienia, w takiej pół leżącej pozycji.

Do góry