reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Hej przyznam się bez bicia nie doczytałam wszystkiego i nie mam sił szczegółowo odpisywać:zawstydzona/y: U nas pogoda do bani, wieje i zimno:wściekła/y: Ostatni raz na spacerku byłam dni temu, jeśli to można spacerkiem nazwać, lało i wiało więc woziłam małego po tarasie ( jest zadaszony) a teraz go już nie wynoszę bo boje sie czy przypadkiem gardło go nie boli...
I tu pytanie do doświadczonych mamusiek: od jakiś 4 dni maly się slini wpycha łapki do buzi i wyraźnie coś mu nie gra.. i teraz nie wiem czy to mozliwe by jakiś ząbek niedługo miał się pokazać, czy to może właśnie gardełko go boli???

Monaliza
- mojej cioci córka miała nózie w gipsie jak taka malutka była, bo zauważył lekarz ze dziwnie je wykrzywia, i dzięki temu nie ma dziś krzywych nóg, ale wiem jakie to ciężkie szczególnie dla nas rodziców widzieć jak dziecko musi się z czymś takim męczyć.. dlatego trzymam kciuki by przez ten miesiąc wszystko wróciło do normy i żadne szyny potrzebne nie były;-)

Fasolka- u mnie zaś na odwrót, od wczoraj mały jakis taki spiący, przespał mi niemal cały dzień, miał oczywiscie przerwe na zabawę, ale jak zasnął o 17 tak obudził się o 24:eek: tak przypuszczam, że to przez pogodę

uciekam bo maly się budzi dobrego dnia!;-)

reklama
Lotka - jak Wam nystatyna nie pomoże to już nie wiem, bo to naprawdę jest skuteczne.

Mafu889 - a nie jest to po prostu odruch ssania jak to u ssaka bywa? Na ząbek raczej za wcześnie, to tak po 3mż. A z gardłem to lepiej przejść się do lekarza by zajrzał czy czerwone czy nie.

witam się
wstalismy o 8 poćwiczyłam pobawiłam sie ze starszakiem i zasiadlam do Was zaraz idę uspić starszaka i posprzątam chate

Mafu proces ząbkowania jest bardzo skomplikowany wpycha łapki to moze byc oznaką, że cos mu tam idzie, ale taki okres może trwać nawet 6-7 miesięcy zanim ząbek wyjdzie :tak:u nas Sebek się tak ślinił 6 miesięcy... aż coś się pokazało:)

Martusia ja do fryzjera idę 17 :D a teraz w sobotę lecę na zakupy:)

Tygrysek nooo :-D

Martusia u mnie też tak jest , że Adik wchodzi w kombinezon 56 i jest na niego za duży

Cloudynka przeniosę ten Twój post na moderatorski bo tutaj zniknie zaraz...

Dziewczyna od proszenia o głosy jest inny wątek Proszę o głos za takie rozsylan ie spamów grozi Ci blokada konta.- usuwam posta

Stokrotka
ślicznie wygladasz :)

Lotka - jak Wam nystatyna nie pomoże to już nie wiem, bo to naprawdę jest skuteczne.

Mafu889 - a nie jest to po prostu odruch ssania jak to u ssaka bywa? Na ząbek raczej za wcześnie, to tak po 3mż. A z gardłem to lepiej przejść się do lekarza by zajrzał czy czerwone czy nie.
no mam nadzieje, ze da rade, ostatecznie jak pisalam, wymaluje mu cala buzie fioletem.....

Lilijanna- pewnie i też, tyle że on do tej pory tak często tego nie robił i nie tak łapczywie, a nie robi tego bo jest głodny, bo tyle co skończy jesc to juz pcha rece do buzi, być może też coraz bardziej je poznaje..co do gardełka to właśnie chyba jeszcze poczekam, bo jakby go bolało to chyba by płakał a ten nie, przy jedzeniu tez jest spokojny , a chyba by go bolało jakby coś przełykał...

Risia- no właśnie teraz tak czytałam, że moze tak byc, że coś sie tam dziać zaczyna, ale nie jest powiedziane że już jakis ząbek się pojawi;-)

Mafu jak by gardziołek bolał to by popłakiwał przy jedzeniu ,moja tez sie slini mocniej i banki puszcza od dwoch dni:-) no i łapki pcha do dziobka ale to taki etap pewnie bo ona ostatnio jak lezy to nogami przebiera jakby biegła i łapkami cały czas macha:-D i sie smieje.....zęby :szok:na samo wspomnienie włosy mi deba staja:-pSzymonowi hurtowo wychodziły po 4 na raz ale za nim wyszły to tak mu dziasła puchły ze az mu wargi sie podnosiły juz do chirurga chcieli mnie wysłac bo nie mogły sie przebic ale wkoncu sie same przebiły ,pierwsze zebole miał jak miał 4miesiace a u Doroty pierwszy zab jak miała 7 miesiecy ale u niej to lekko szło...Ciekawe jak tym razem bedzie.Pati dzis rekord pobiła wypiła 140ml mm:szok:i spi juz 3,5 h chyba noc odsypia .A mi sie od meza dostało przez tel ze zamiast odsypiac jak ona spi to sprzatam:-p...

hejka:-)
U nas szaro,buro,mokro i zimno:-(
Nocka była ciężka Zuzia miała problem z zaśnięciem,a jak już usnęła i włożyłam ją do łóżeczka to odrazu był płacz udało się jej zasnąć ok 1 w nocy potem o 4 na jedzonko i o 8 mąż ją karmił bo wrócił z pracy i on się zajął mała żebym mogła troche pospać.
Dziewczyny co do pleśniawek to my smarowaliśmy 4 razy dziennie nystastyną plus dodatkowo dwa razy dziennie wodnym roztworem gencjany i pleśniawki super zeszły.
Risia ubranko super i cena strasznie wysoka;-)
My z chrzestną małej wybraliśmy takie:4 cz Komplet do CHRZTU 62 - 68 SuPeR PROMOCJA ! (2749162745) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.(białe dodatki)
Moja Zuzia też się strasznie ślini i pcha piąstki do buzki.
Stokrotka super fryzurka.
Miłego dzionka dziewczyny

no mam nadzieje, ze da rade, ostatecznie jak pisalam, wymaluje mu cala buzie fioletem.....
Chciałabym to zobaczyć, tzn. chciałabym aby jak najszybciej się tego pozbył, ale taki fioletowa paszcza musi być hmmm... ciekawym zjawiskiem. :-p Ja fiolet stosuję u siebie na afty, to już wyglądam kosmicznie, a tylko punktowo stosuję, a tu calutka paszcza. :-p

reklama
hej.
Lotka - wiem, ze jesli się karmi butlą, to wystarczy nie parzyć smoczków. i nie sterylizowac. i bakterie dobre, zjadają bakterie złe ;) i jest ładnie :-D ale jak z piersią to nie wiem.
powodzenia

stokrotka jaka Laska z Ciebie. a i maluszek słodki ;)

Do góry