reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
doberek :)

Malacz zrobił pobudkę o 5, to mam chwilkę,
Jak juz wiecie zmieniłam mleko Bebiko1 na Bebiko 1 Ha no i malacz od dwóch dni robi zielone kupki. Mleko zmieniam od 3 dni stopniowo, nie od razu. No i teraz nie wiem czy to od zmiany mleka czy co ?
A tak wogóle to na moje oko i nie tylko moje na skaze to nie wygląda, mała ma to tylko na buzi i w zasadziue od paru dni znaika. zastanawiam sie czy nie wrócic spowrotem na zwykłe Bebiko ?????????????

Miał ktoś podobnie ?????????????

stokrotka.af
Czyli co zrobiłaś, że dzieć nie płakał w kąpieli?
Nie wiem, co robię źle.
2 razy udało mi się młodą wykąpać bez płaczu :-(
Przed włożeniem do wanienki otul w pieluszkę tetrową i z tą pieluszką dziecko włóż do wanienki, dopiero po chwili odkryj z pieluszki. Dziecko będzie się czuło bezpieczniej.

Do_ti - piękna kuchnia. :tak:

stokrotka.af
Czyli co zrobiłaś, że dzieć nie płakał w kąpieli?
Nie wiem, co robię źle.
2 razy udało mi się młodą wykąpać bez płaczu :-(
Okryj pieluszką tetrową i dopiero włóż do wanienki, po chwili zdejmij pieluszkę.

No my po imprezowaniu, najpierw chrzciny, potem imieniny siostrzeńca A. i na dodatek 40 rocznica ślubu wujostwa A. Się wygadałam po dorosłemu za zaległe dwa miesiące. :laugh2: Jadaka mi się nie zamykała normalnie, jak nakręcona. :-p

Potem zaległe sprzątanie i dziś dopiero chwila by usiąść. Aczkolwiek jeszcze dynie czekają na oporządzenie.

U nas póki co pogoda sprzyja, pada w nocy, w dzień ładnie, choć wietrznie, spacerki 2h urządzamy, przy okazji zakupy jakieś.

No i czas mi zabiera urządzanie do końca placu zabaw dla dziewczyn. Mamy wolne 2 pokoje, razem z 50mkw i postanowiliśmy jakiś czas temu urządzić tam pokoje rozrywki dla dziewczyn. Jeden już jest wymalowany, na błękitno i zielono, niebo i trawka, wygląda super. Teraz w ruch pójdą malowidła i naklejki. Robimy Stumilowy Las. :laugh2: Adrianna jest na etapie Kubusia Puchatka i wszystko mamy Kubusiowe. Drugi pokój robimy tęczowe przejście (mamy je łączone) tylko jeszcze pomysłu brak co tam. Czy jako, że dziewczynki to iść w księżniczkowy pokój czy w ogóle cosik innego.

Myślę, że jak dobrze pójdzie to 1.12 robimy wielkie otwarcie i będziemy opijać. Działać możemy tylko wieczorami, a raczej nocami jak dziewczynki śpią. Tyle, że ostatnio i ja zasypiam z nimi jednocześnie, a A. wtedy woli pogrzebać przy autach. :-p Nie wiem czy iść badać cukier czy po prostu taka aura albo i zmęczenie, dzień mamy bardzo aktywny.

doberek :)

Malacz zrobił pobudkę o 5, to mam chwilkę,
Jak juz wiecie zmieniłam mleko Bebiko1 na Bebiko 1 Ha no i malacz od dwóch dni robi zielone kupki. Mleko zmieniam od 3 dni stopniowo, nie od razu. No i teraz nie wiem czy to od zmiany mleka czy co ?
A tak wogóle to na moje oko i nie tylko moje na skaze to nie wygląda, mała ma to tylko na buzi i w zasadziue od paru dni znaika. zastanawiam sie czy nie wrócic spowrotem na zwykłe Bebiko ?????????????

Miał ktoś podobnie ?????????????
na buzie moze kup w aptece cutibaza. to taka masc-krem. moze pomoze, u nas po niej buzka ladna sie robi.
co do mleka ja bym wrocila na bebiko, a jak sie nic nie zmieni, to dopiero bym sie lekarza spytala co i jak...

WITAM:)

LILJANNA
czekam na efekt :))brzmi bardzo ciekawie!
PALEMKO wróciłabym :)
TYGRYSEK ojej :0 jak broda?ja też zawsze sie boje ze przez ot bieganie coś sobie zrobią i niekiedy niestety zrobią ale na szczescie w nieszczęściu konczy się na guzu...

No właśnie AXARAI a ty gdzie??

Witam :-) młoda mi wieczorem dała popalic nawet na rekach zle było:szok: poszła spac przed 23:no: i w nocy sobie o 2 srodek dnia zrobiła :crazy:padam na pyszczek..katar mi przechodzi ale kaszel doszedł krtaniowy:wściekła/y:

Tygrysek moja to 60-62 nosi:-)

fasolka i moj jakis dziwny. w nocy niby spał,a le jak sie budzil na jedzenie, to ja mu butle, a on ją wyrzucał. phhhhhhh i rano to samo.
niby az sie trzesie za jedzeniem, a wyrzuca butle. moze mleko mu juz nie smakuje. nie wiem. tez padam na twarz. ale jak sie obudzil o 6,30 to zasnal jeszcze i Gwiazda wstala o 8 ;) wiec nie jest tak zle.

Gucio teraz lezy w wozku i cos gada. hesiu je śniadanko, a ja mam minutke ;)

Wrocilam wczoraj z usg bioderek lekko zalamana. Z bioderkami jest poki co wporzadku ale zalecil doktor pieluszkowanie. Powiedzial, ze wazne jest by faldki po obu stronach nozek byly identyczne, ale powiedzial, ze mloda ma jeszcze czas (bo u nas wlasnie nie sa rowne). problem natomiast ze stopami. Niestety maja tendencje do wyginania sie do srodka. Koniecznie teraz musze zakladac jej jakies buciki, ktore beda usztywnione od wewnetrznej strony nogi, zeby Olivcia miala trudnosc skrecania stop w ta strone.Ma je nosic 24h/dobe.Po miesiacu mam przyjsc ponownie na usg bioderek i wtedy tez sprawdzi te stopki. Jak nie bedzie poprawy to trzeba zalozyc szyny gipsowe:szok::szok::szok:
Szczepionki na rotawirusy Olivcia nie dostala bo niestety za pozno sie zdecydowalam i musze umowic inny termin.
Megan moge ci w 100% polecic tego Nowrota. Lekarz pierwsza klasa! Spedzilam 40min u niego! Przerobil ze mna cala budowe malego czlowieczka na kosciotrupie:-D:-D:-D Mowil co jest wazne, na co trzeba uwazac. Przebadal malenka mega dokladnie-biodra, stopy, kolana. Pokazal jakie ewentualne masaze, ale raczej zeby tego nie robic, pod jakim kontem maja byc bioderka. Olivcia najpierw plakala a potem sie do niego usmiechala wiec chyba wyczula, ze dobry z niego czlek. Mily na maksa!!!Cierpliwy na maksa.Wizyta kosztowala 100e ale druga juz jest darmowa takze nie najgorzej. I nawet dali mi pokoik dentystyczny:szok::-D:szok: do podkarmienia bo na koncu Olivcia juz bardzo glodna byla.Rotawirusy chcialam zrobic wlasnie w medicusie-koszt 120 za pierwsza, 90 za druga....ladnie sobie wolaja co?

reklama
Witam sie.

Monalizadzieki serdeczne, dzisiaj dzwonie umowic sie do Mareczka :-D na usg. Trzymam kciuki aby tych szyn nie trzeba było zakladac :szok: (Matko Boska)!!!

Cholercia moja mała dostała plesniawek :angry: myslalam ze to nalot z mleka ale to plesniawki :no: Jak nie urok to sraczka :( Niewiadomo jakby czlowiek sie nie starał to i tak cos wyjdzie nie tak.

Kasia To cena w euro :-)

Ostatnia edycja:
Do góry