reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Mam pytanie czy ktos z was ma od czasu do czasu bolace podbrzusze takie jak na miesiaczke ale bardziej delikatne i bardzo tkliwe piersi z rana wieczora ? boje sie ze cos nie tak jest .Dziekuje za odpowiedz.

reklama
pajka jak to w 40 procentach.. przeciez na samym poczatku jest 50 na 50 :p nie zrozumialam tego chyba

Blonko chodziło o to, ze lekarka powiedziala, zed na tym etapie (bo narządy wyglądają identycznie )daje 40% na chlopaka... reszta to albo chłopak albo dziewczynka..., że tak do konca nie wiaodmo... nie chciała potwierdzić na 50 % ani na 100% widziala cos podobnego na siuraka, ale tak samo wyglądają wtedy narz. dziewczynek nie wiem skąd jej sie wzięlo te 40 % chyba dlatego, ze 40 na chlopaka reszta na nie wiem...:-D

Mam pytanie czy ktos z was ma od czasu do czasu bolace podbrzusze takie jak na miesiaczke ale bardziej delikatne i bardzo tkliwe piersi z rana wieczora ? boje sie ze cos nie tak jest .Dziekuje za odpowiedz.

Ból jak na @ nie jest dobry... co innego ból wzdłuż pachwin, który informuje o rozciągajacej sie macicy...jezeli cokolwiek Cię martwi udaj sie do ginekologa.możesz brać również no-spe

Blonko chodziło o to, ze lekarka powiedziala, zed na tym etapie (bo narządy wyglądają identycznie )daje 40% na chlopaka... reszta to albo chłopak albo dziewczynka..., że tak do konca nie wiaodmo... nie chciała potwierdzić na 50 % ani na 100% widziala cos podobnego na siuraka, ale tak samo wyglądają wtedy narz. dziewczynek nie wiem skąd jej sie wzięlo te 40 % chyba dlatego, ze 40 na chlopaka reszta na nie wiem...:-D

Ból jak na @ nie jest dobry... co innego ból wzdłuż pachwin, który informuje o rozciągajacej sie macicy...jezeli cokolwiek Cię martwi udaj sie do ginekologa.możesz brać również no-spe

wzdluz pachwin jest tez ,mam wizyte niedlugo to musze powiedzec .Dzieki

moj m sobie dzisiaj do mnie zazartowal ze mam brzuch jak slon no ha ha ha bardzo smieszne, ale co fakt to fakt, jakos tak szybko mi sie ten brzuch powieksza inaczej niz w pierwszej ciazy, ale moze to wina tego, ze jestem po cc

WITAM;)

MARTUSIA
mi też szybciej brzuszek wywalił w drugiej ciąży;)już w 7 tc zauważyłam w dole zgrubienie...ale o brzuszku to jeszcze nie ma co ;Dpewnie od jedzonka :p

Sakar wzdłuz pachwin to ból normalny, @ nie.

Martusia mnie strasznie wzdyma w pierwszej ciazy jak i tej brzuch mi juz wywaliło...

Cyniczna to ulubiona piosenka mojego synka.

U mnie lekarz w 13 tyg powiedział, że będzie chłopak. Potem też się potwierdzało.

A u mnie brak objawów poza węchem wyostrzonym.
Wczoraj mąż wrócił z baru, był na piwku z kolegami. Była tam sala dla palących. Taki śmierdzący fajkami wrócił, że kazałam mu się natychmiast rozebrać a ciuchy do pralki wsadzić i zamknąć szczelnie. ale to nic nie dało dalej mi śmierdział fajkami. Powiedziałam, że jak się natychmiast nie wykąpie to śpi sam dziś i grzecznie poszedł do łazienki.

Troszeczkę bolą piersi, ale coraz mniej.
Martwi mnie ten brak objawów (a powinnam się cieszyć) bo z Julkiem bardzo bolał mnie brzuch. Pierwszy trymestr to ciągle no-spa była w użyciu.

to moze ja jestem dalej w ciazy bo jeszcze nie mialam robione usg, a moze to od jedzenia, ale chyba nie az tak, wkleje Wam w kazdmadz razie

martusia, ja swojego wklejać nie będę:-D:-D fajnie wyglądasz :tak::-D na5ty miesiąc ;-):tak::-D Ku pocieszeniu dodam, że nie wyglądam na mniej :-D:-D mam okropne wzdęcia (Pajkaa ;-)) Rano brzuch w normie, a od południa śmiało mogę się wciskać w kolejkę dla uprzywilejowanych tj."z widoczną ciążą":-D:-D

sakar, co prawda podbrzusze mnie nie boli typowo jak na miesiączkę, bolą mnie raczej pachwiny (takie uczucie ciągnięcia) - macica rozciąga więzadła. Ból jak na miesiączkę powinnaś raczej z lekarzem skonsultować. A tkliwe piersi to norma. Mnie bolą okropnie... a do tego jest mi tak niedobrzeeeeeeee, bleeeeeeeeeee....

Co do płci, sprawdziłam, że moja gin na badaniu w 13stym tyg. powiedziała mi, że "wygląda na dziewczynkę". Jak się zaśmiałam i stwierdziłam, że nie wierzę, to ona prawie się obraziła i powiedziała, że po układzie narządów wewnętrznych widać... co nie zmienia faktu, że nie uwierzyłam, a ona się tak zaparła, że potem na kolejnych usg nic mi na temat płci nie chciała powiedzieć, dopiero na wizycie w 31tyg. oglądając dzidzię wyrwało jej się "no, ładnie rośnie ta nasza dziewczynka..."... I jest dziewczynka hehehe

Ostatnia edycja:
reklama
martusia, ja swojego wklejać nie będę:-D:-D fajnie wyglądasz :tak::-D na5ty miesiąc ;-):tak::-D Ku pocieszeniu dodam, że nie wyglądam na mniej :-D:-D mam okropne wzdęcia (Pajkaa ;-)) Rano brzuch w normie, a od południa śmiało mogę się wciskać w kolejkę dla uprzywilejowanych tj."z widoczną ciążą":-D:-D

sakar, co prawda podbrzusze mnie nie boli typowo jak na miesiączkę, bolą mnie raczej pachwiny (takie uczucie ciągnięcia) - macica rozciąga więzadła. Ból jak na miesiączkę powinnaś raczej z lekarzem skonsultować. A tkliwe piersi to norma. Mnie bolą okropnie... a do tego jest mi tak niedobrzeeeeeeee, bleeeeeeeeeee....
hah no ja tez popoludniami podobnie wygladam, nawet mam juz spory problem z ubraniem spodni, najlepiej w dresie, no ale poza dom tak nie wyjde heh brzuch mi sie juz spory robi, z Tomem mialam go troszke pozniej, ale to tez moze juz rozciagniete miesnie swoje robia + te wzdecia i gotowe :-)
... no i jak by nie bylo to juz trzeci miesiac ;-) hahaha

Do góry