reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

a ja dzis mam cel posprzatac mieszkanie ciekawe jak ja to zrobie heh :rofl2:

i o dziwo tak jak nigdy nie wchodzilam do kuchni, nie lubilam gotowac tak wczoraj przesiedzialam tam caly wieczor i to po calym dniu pracy mi sie chcialo heh

reklama
Gardło mnie boli, psiknęłam tantum verde i... czule poobejmowałam porcelankę... :no::baffled: No to idę szałwię sobie zaparzyć...

Cyniczna oczywiście, że można zrobić domowym sposobem twaróg z pasteryzowanego mleka, sama tak czasem robię :) zakwasza się przed dodanie łyżeczki kefiru :) więc da się tak naprawdę.

a ta przyjaźń z porcelanką to po tamtum verde? uuuu współczuję!

Demetrios uuu współczuję, trzymaj się!

U mnie dzisiaj troszkę mniej mdłości, co oczywiście wpędza mnie w pewną paranoję...

MARTUSIA ten sposób możliwe że pomaga ale podrażnia gardło...

U mnie na razie słabsze mdłosci...

Wiem co to jest przytulac porcelankę(hehe fajnie to nazwałyście)w pierwszej ciaży często gęsto do 4 miesiaca a w drugiej lzej ale tez;/takż ei teraz pewnie mnie to nie ominie...bleee...

Cyniczna oczywiście, że można zrobić domowym sposobem twaróg z pasteryzowanego mleka, sama tak czasem robię :) zakwasza się przed dodanie łyżeczki kefiru :) więc da się tak naprawdę.

a ta przyjaźń z porcelanką to po tamtum verde? uuuu współczuję!

No, domowym sposobem.:tak: Nie sądzę jednak, żeby zakład mleczarski pchał się w koszty z pasteryzowaniem mleka i dodawaniem kefiru czy tam innych bakterii:no: Po co?

Tak, owa miłość do porcelanki to po tantum verde... Fakt psiknięcia w gardło był bardzo owocny... Zresztą mycie zębów też jest tylko powierzchowne, bo za bardzo nie mogę manewrować szczoteczką w buzi bez odruchu wymiotnego.:baffled: A o myciu języka w ogóle mowy nie ma!!!

Błonka, mi lekarz zalecił płukać gardło szałwią. W poprzedniej ciąży też płukałam. Pić tego nie mam zamiaru. A jeszcze mi się przypomniało, że szałwii nie wolno używać podczas karmienia piersią, a połozna kazała mi przemywać brodawki szałwią, jak zaczęły pękać. Pomogło. Więc nie wiem. Może to o picie naparu chodzi?

Woda z solą, mówicie? :confused: Zwykłą? Nie emską? Bo coś mi ta sól emska po głowie chodzi, ale nie pamiętam, co mi lekarz na ten temat mówił...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, super jesteście, z takim określeniem jak "tulenie porcelanki" pierwszy raz spotkałam się właśnie tutaj, ale coś mi się wydaje, że na długo zagości w moim słowniku :D No, ale w tej "niedoli" trochę śmiechu nie zaszkodzi :) Jednego się tylko obawiam... jak ja w pracy wysiedzę przy takim pociągu do porcelany :/ Bo w domu siedzieć nie uśmiecha mi się.

reklama
cyniczna ja plucze zwykla sola lyzeczka na szklanke, tylko letnie, nie zimne, okropne to jest, ale nasze Babcie to stosowaly ponoc ;-)

ja juz posprzatalam, tylko to co trzeba cifem i domestosem zostawilam m na jutro bo jakos mnie ten zapach nie pociaga heh, ciesze sie, ze juz mam troche wiecej sily bo w zeszla sb to nie dalam rady z lozka wstac, ja na szczesie nie wymiotuje, srednio co 3 dni mnie przeczysci, ale nie buzia, tylko tym drugim otworem he he,

aaaa mialam przed chwila jakies dziwne uczucie w podbrzuszu jakby mi tam jakis pecherzyk pekl, kuzwa nie wiem co to bylo

Ostatnia edycja:
Do góry