reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Ja nie miałam już mdłości przez kilka dni, a teraz znów wróciły. Nie wymiotuję ale strasznie mnie muli i po każdym jedzeniu staram się przebywać blisko kibelka, żeby jak by co zdążyć... Zębów też nie mogę umyć, bo od razu mam odruch wymiotny. Co za koszmar. Kochany koszmar, bo z jednej strony się cieszę z tych objawów.

Dziś miałam dwa egzaminy, z fizjoterapii i patofizjologii. Jutro z angielskiego i koniec przedostatniego semestru. Wreszcie odpocznę...

reklama
Cześć dziewczyny,
Odważyłam się w końcu napisać tutaj, bo na razie tylko post z przedstawieniem się. Piszę odważyłam się, bo najpierw lekarz po badaniu powiedział mi że brak okresu to nie ciąża(pewnie pomogło mu w tym moje stwierdzenie, że test był negatywny). Dostałam Duphaston na wywołanie okresu, potem dwa testy pozytywne, a na USG nic nie widać. I lekarz sugerował ciążę jajowodową. Wczoraj na usg(innym niż ostatnie) pokazał się pęcherzyk ciążowy z żółtkowym poprawnych rozmiarów, a co ważniejsze w pęcherzyku echo zarodka i pulsowanie serduszka. Potwierdziło się to co podejrzewałam, tj owulację miałam w 20dc więc zapłodnienie było dopiero przed sylwestrem mimo, że ost. okres 8 grudnia. Wg USG dzidzia 5 tydzień 5 dzień.
Ale jak mnie ten lekarz wystraszył tą ciążą pozamaciczna to koszmar jakiś.

nina... bardzo lubię takich straszących lekarzy. To takie profesjonalne...:dry:

No, i cały dzień mnie ta piosenka będzie prześladować....
Szybko, zbudź się, szybko, wstawaj!
Szybko, szybko, stygnie kawa!
Szybko, zęby myj i ręce!
Szybko, światło gaś w łazience!
Szybko, tata na nas czeka!
Szybko, tramwaj nam ucieka!
Szybko, szybko, bez hałasu!
Szybko, szybko, nie ma czasu!

Na nic nigdy nie ma czasu?

cyniczna ta piosenka jest super, mi sie ona zawsze rano nuci jak musimy zdarzyc wszyscy do pracy i mala trzeba do przedszkola odwiezc, a na niedziele mam piosenke:

"Tato, tato, zejdź z fotela,
tato, tato - dziś niedziela!
A niedzielę wymyślono właśnie na to,
żeby dzieci zaśpiewały idąc z tatą:..."

witam sie

W 10 tc mozna potwierdzic plec? Ja czytalam, ze na 100% dopiero po 20 tc
a zewnetrzne narzady rozdrodcze wyksztalcaja sie okolo 15 tc. Ale w 10 byloby milo :)

Nawet jesli twarozek, to skad wiedziec czy z mleka pasteryzowanego czy nie? U mnie w sklepach jest mozzarella past i niepast, gruyer, parmezan - wszystkie sa i takie i takie, wiec trudno miec pewnosc jak nie ma etykietki :( czy moze macie jakis sposob?

narządy zwenętrzne rozerodcze wyksztalcają się kolo 12 tc po tym okresie lekarz (dobry i który ma dobry sprzęt) może określić Ci w 40 % płeć dziecka. Ja miałam robione badania prenatalne w 13 tc i lekarka mi powiedziała, ze będzie syn... kolejne badania tylko to potwierdzaly :)

ja mam całodniowe mdłości ... masakra jakaś co chwilę mnie mdli :/

reklama
Do góry