reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

dziewczynki mam prosbe: gdzie mozna poczytac o tych skokach rozwojowych? jest jakas stronka tylko o tym?

Oli dzis upodobal sobie lezenie na klacie u taty. czuje sie niepotrzebna :(

reklama
mały nigdy czapeczki w domu nie nosił tylko na dwór, ale zaczęłam zakładać na noc bo mu sie te uszka cholernie powijają a plasterki się odklejały :no:
o ile na główce potrafię wytłumaczyć tą wysypkę o tyle na policzkach, gdzie pojawiła się ok.2 tyg wcześniej już nie :no:

ja zauważyłam,że najtańsze mleko jest w Auchan-za Bebilon Comfort daję 27pln a w Rossmanie to samo kosztuje 29pln

polisia- mój synek śpi dokładnie tak samo 3x po 30min., na spacerze jedynie uda mu się przespać z 2godz. ale to też nie zawsze.
a co do wieczornego cyrku mój mały też tak ma jest tak zmęczony, że nie chce jeść, nie może zasnąć bo jest głodny :no: ale wkońcu się zmęczy tym marudzeniem i walczeniem aby nie usnąć że zasypia o 21 i budzi się za pół godz. i wtedy ładnie zjada cyca i bez kaprysów zasypia :-D
Lotka- ja wcale w domu nie zakładałam czapeczki nawet po kąpieli :tak:

Stokrotka u mojej Lenki z chwilą jak zaczęła jeść Bebilon Comfort też pojawiła się ciemieniucha z przodu na główce, brwiach oraz krostki na policzkach, teraz wróciłam do Bebilon 1 zmniejszyło się, dodatkowo główkę smaruje oliwką, jak zmięknie wyczesuje, potem twarz i włoski myje szarym mydłem, poliki smaruje oliatum

A miało być tak pięknie ..............

Nie spałam od dwóch miesięcy, schudłam tak, że juz patzrec na siebie nie mogę ...
Młoda w dzien nie spi prawie wcale, chce byc tylko na rękach, choć i tam też czasami odwala cyrki, bujaczek 5 min, hustawka 5 min , lóżeczko 3 min , mata 30 sekund ........ ręce mi odpadają, kolana bolą, stopy pieką, kręgosłup wysiada, do tego w nocy zaczęła się budzić co półtorej godziny - głoooogna, mimo iż w dzien nie karmie jej czesto, bo mi połóżna powiedziała, ze powinna jesc w dzien co 2-3h , to wtedy się przekłada na noc - dziwne jakoś nie widać by w nocy dłużej spała

A miało być tak pięknie ..............

Nie spałam od dwóch miesięcy, schudłam tak, że juz patzrec na siebie nie mogę ...
Młoda w dzien nie spi prawie wcale, chce byc tylko na rękach, choć i tam też czasami odwala cyrki, bujaczek 5 min, hustawka 5 min , lóżeczko 3 min , mata 30 sekund ........ ręce mi odpadają, kolana bolą, stopy pieką, kręgosłup wysiada, do tego w nocy zaczęła się budzić co półtorej godziny - głoooogna, mimo iż w dzien nie karmie jej czesto, bo mi połóżna powiedziała, ze powinna jesc w dzien co 2-3h , to wtedy się przekłada na noc - dziwne jakoś nie widać by w nocy dłużej spała
palemko, a moze wsadz ja w chuste? ja mialam takie jaja ze starszym, nie dal sie na 5 min odlozyc. chuste zakupilam jak mial 2 mies i zalowalam ze nie wczesniej, bo kregoslup juz mialam ledwo zywy. od tego momentu oboje bylismy zadowoleni, on spal sobie na mnie, a ja moglam wszystko zrobic i do tego plecy mialam prosto, bez obciazania i moglam je w koncu podleczyc.

dzien dobry!
ja znow kawke popijam. na polu ulewa, a musze isc po pieluchy. wiec dziecia w chuste, drugiego w plaszczyk przeciwdeszczowy, parasol i wio ;-) jeszcze sie tomek ucieszy, bo poskacze po kaluzach :-D
niby osma na zegarku, a ciemno i ponuro... wszystko zniose, ale nie cierpie takiej mokrej jesieni....

reklama
tule wszystkie niewyspane i źle się czujace

u nas tez leje, ale mały spal ładnie od 20 do 24tej czyli wieczór miałam spokojny po koszmarnym dniu i potem od 24tej do 4.30 hurrra i potem mala go obudziła jak szla do przedszkola a ja się zbieram z m do lumpeksów bo dzieci mi z wszystkiego wyrosły

Do góry