reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

Cloudynka
Ja też chcę :-)
Jeśli można podać linka, to wklejaj :-)
A tak a propos - jakie książki polecacie?
Coś bym poczytała, ale nie wiem, co wybrać.
Jakieś jeszcze książki możecie polecić o wychowaniu, zdrowiu dziecka itp?
Generalnie chodzi mi o książki o tematyce "okołodzieciowej".

reklama
ja też :) Cloudynko jeśli można :)

dzięki dziewczyny, no masakra chyba faktycznie skok 8-9 tydz,ale się wykonczę :szok:

Stokrotka Twój śpi w czapce? czy nie zorumiałam? a główkę my smarujemy po kąpieli lekko oliwką, odpukać nic się nie dzieje.

Lotka ja w ogóle nie zakładałam ani razu w domu tylko na wyjście. a masz jakąś inną dobrą książkę?

podczytuję jak zawsze :)
co do karmienia u nas wieczorami również cyrk, ale ja już wiem, że ze zmęczenia, nie kolki czy coś. Na cycki wieczora mi się wkurza, moim zdaniem jest tak zmęczony, że denerwuje się, że musi ciągnąć, więc dostaje butelkę mojego lub mm lub jedno i drugie, bo wieczorem zjada więcej niż dwa moje cycki, jestem przerażona ile je wieczorem :O ale spoko
więc moim zdaniem to ze zmęczeni, zobaczcie może Wam też to pomoże, ja też przygaszam światło i codziennie staramn się wyczuć TEN moemnt, bo jak przeciągnę to rozpacz jest tak wielka, że ciężej uspokoić.

Co do karmienia to też testuję różne pozycje. Jak butla to ostatnio jest tak, że siadam, biorę go między nogi, leży sobie na moim udzie i tak dostaję, bo ręka mi już odpadała :D a jak cyc to na siedząco i kładę poduszkę pod swój łokieć wtedy się tak nie garbię.

A poza tym ratunku moje dziecko w ogóle nie śpi w dzień! jak Wasze sypiają?! mój wczoraj nawet na spacerze nie spał to jeszcze ok, bo sobie patrzył ale w domu marudzi, w bujaczku źle, na łapkach źle, na macie źle, śpi może ze 3 razy po 30 minut i już :O
nie wiem czy to skok rozwojowy czy po prostu tak ma, jak śpią Wasze?

Polisia moja nie ma jeszcze 2 m. ale też w dzień to śpi partiami kilka razy po 10, może 15 min. Czasami przez to obie jesteśmy umęczone.

Lotka ja czapki w domu w ogóle nie zakładałam, nawet po kąpieli, bo nie kazali zakładać, a u nas w domu to w ogóle ciepło, więc tym bardziej. ?W ogóle mam wrażenie, że naszej małej jest ciagle za cieplo więc w domu siedzi w body z krótkim rękawem albo w samej pieluszce, wtedy się czuje dobrze, a jak ubieramy to zaraz potówki.

Ostatnia edycja:
co do czapek juz tylko na dwor zakladam. jak bylismy w domku pierwszy tydzien to zakladalam po kapieli ale nie bardzo mu pasowalo i tak krecil lebkiem ze sama mu schodzila :p.

dziewczyny, czy 4 kupy [2 twardawe, 2 typu jajecznica] sa w normie? byly od jakiejs 7 do 11.30. wydaje mi sie jakos duzo... niunio byl wtedy na butli.

dzis znowu melodia na ulewanie... a prania juz mam 2 tony... boooosze, pomocy!

ja się tylko witam:)
jest lepiej, ale nie rewelacyjnie...

Polisia mój spi non stop w dzien takze nie pomogę :sorry2:

Awersja mimo, ze mi wmawiali, ze skoki rozwojowe nie istnieja mysmy je mieli ze starszym , młodszy przechodzi to łagodniej:tak:

Stokrotka moze jest maluch przegrzany a ciemieniucha nie od tego zależy starszak nie miał w ogóle.. mlodszy ma leciutką - czapkę zakładam na chwilke po kapieli

Martusia
mój robi 6-7 kup dziennie...kazde dziecko w tym temacie jest inne

ja też :) Cloudynko jeśli można :)

dzięki dziewczyny, no masakra chyba faktycznie skok 8-9 tydz,ale się wykonczę :szok:

Stokrotka Twój śpi w czapce? czy nie zorumiałam? a główkę my smarujemy po kąpieli lekko oliwką, odpukać nic się nie dzieje.

Lotka ja w ogóle nie zakładałam ani razu w domu tylko na wyjście. a masz jakąś inną dobrą książkę?
ja ksiazki w temacie dzieciowym zastapilam internetem. wystarcza mi ;-)

Cloudynka ja takze poprosze o linka do ksiazki. Jak cos to na priva poprosze, gdyby nie mozna bylo.
Ja czapeczke Olivce zakladam doslownie na 5 min. po kapieli, ale tez ze wzgledu na to, ze ona dalej meczy sie z tym katarem
Risia bidulo, wracajcie od zdrowia wszyscy!
Odpukac po chorobie moje malenstwo przeszlo metamorfoze. Je i spi. Od 18 ma pobudke na dluzej- tak do polnocy sie pokreci, pospi, poje, porozglada, pogada a pozniej znow nyny. Karmie co 3h ale zaraz po cycuniu odrazu odlatuje. Spi ze mna....no coz, z mojego wlasnego lenistwa. Ale za to i ja wyspana i ona. No i moj B tez...

reklama
Wróciłam z nad morza od mojej mamy. zobaczyła pierwszy raz wnuka.

megan dobry tekst

Tygrysek dasz rad masz dużo siły. mi już też czasem dość tych kolek i ni ale spojrze na Jasia i mi mija.

Cloudynka wiem coś o tym. w szpitalu mówili że już po miesiącu rytm dnia się unormuje a tu u mnie też ruletka.

RiSiA zdrówka

Polisia może nie śpi bo chce pogadać

Awersja a kiedy s a te skoki rozwojowe. musiałam przeoczyć

martusia
kupek może być dużo i powinny być papkowate tak mi lekarz mówił

Do góry