reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Lotkahahahaha.....tomoja mama zrobiła własnie kiedys taki numer z pampersem, a mało tego potrafiła załozyc tetrowa i na nia pampersa i to tyłem na przód :-D:-D:-D bo jej szkoda było pampersów a przeciez tetrowa mozna wyprac :-D:-D Usmiałam sie wtedy.

Fasolka Moj ma 11lat, no ale Ty z córki 14 letniej to masz juz napewno bardzo dużą pomoc nie tylko przy małej ale tez w domu, mój to leń jest jeżeli chodzi o np odkurzanie itd, jedyne co mu pasuje to powiesic pranie i jakotako okrzatnac swoj pokoj.

reklama
Super mieć pomocne rodzeństwo :))moi to jedynie smoczek coś podać czy buźkę przetrzeć albo pogadają jak zaczyna marudzić...chociaż tyle :p no nic u nas najstarszy ma 5 lat :D

No w sumie tak teraz pomyslalam :-) Tom tez mi pomaga..... jak Maci zacyzna plakac to on biegnie, wtyka mu smoczka i mowi "ciiiicho, mama juz idzie" hahaha ostatnio to podsluchalam i o malo nie padlam.
A no i broni macka, zeby go ktos nie porwal ;-) wykladam ostatnio w biedronce towar z koszyczka na tasme, a wozek stal obok. jakas babka chciala z mezem przejsc i chwycila wozek i go troche przesunela. a Tom jak na nią nie krzyknal "Pani! Zostaw! to mamy!" hahaha zaczeli sie smiac z mezem, ze mam obronce ;-)

jak wygląda usg bioderek?
Dziś idę i chciałabym wiedzieć co mnie czeka.
Ile to trwa?
Rozbiera się całkiem, łącznie z pampersem?
Kurde, mam stresa ...

LotkaMały straznik :) ojjj bedzie bronił młodszego. Grzeczny chłopczyk z niego, mój był rozrabiaka jak miał 3 latka, pamietam jak w przymierzalni mierzyłam spodnie, zdjełam juz swoje i stalam w majtkach a on sruuu mi z przymierzalni uciekł :szok: i nie wiedzialam co robic gonic go w tych majtkach czy szybko spodnie ubierac:-D:-D:-D albo w rossmanie zachcialo mu sie siusiu to poprostu sobie zrobił ojjj mialam sie z nim, mam nadzieje ze mała bedzie o ciut grzeczniejsza.

witam dziewczynki poniedziałkowo
u mnie jak nie urok to sraczka...
jak nie choroba to migrena :wściekła/y:

Cloudynka można można ;-)

Ryba co do przekarmienia dziecka piersią... hmm dla mnie to nie mit... ostatnio 3 pediatrów stwierdzilo, że Adi ulewa tak mocno dlatego, że nie ma umiaru w jedzeniu i za dużo je dlatego ulewa a przybiera pięknie...

Megan, Monaliza zgadzam się z Wami:tak: wg mnie kazdy wybierze sobie Swoje dobre rady czy to beda rady babci, mamy czy książkowe. Dla jednych coś jest mitem dla innych nie. Ja nie korzystam z takich "pomocy" dla mnie intuicja jest najważniejsza a ona mnie jeszcze nie zawiodla prze4z okres 3 lat :tak:

Doti
ja w realu, ale ja kupuje Gerbera a Sebek na Bebilonie pepti byl to w aptece na recepte kupowałam

Marlena moja imienniczko witaj :)

Martusia ciesz sie z chwili bycia niepotrzebna zrób cos dla siebie:tak: a dziecię wróci :tak:

Palemko im dziecko mniej je w dzien ( moze wtedy nie dojadać) to odbije sie to na nocy...przerabałam to ze starszakiem... dlatego ja karmie na żądanie... i czasami przesypiamy całą noc...głupie gadanie polożnej, ze musi nic nie musi...zrób jak Ci mówi intuicja... mala moze byc tez marudna bo głodna jest:tak: mój dostaje czasami cyca co godzinę a czasami spi przez 5 h:tak:

Fasolko zdrówka łącze sie w chorobie...

Cloudynka ja malego kapie o 18:30 i potem kłade spac - starszak chodzi o 20 wiec lepiej było dostosowac do tego harmonogramu młodego niz zaburzac u starszego:) czasami o 19 dzieciarnia juz spi :-D o 18:30 mycie po myciu cycus i spi w wozku

Awersja tak rozbiera sie z pampkiem wszystko zalezy od lekarza ja przy starszym miałam mega sympatycznego lekarza gadał do Sebka ect a jechalismy potem z nim na usg główki to lekarz sie po nim darł... po 6 tyg dziecku...

jak wygląda usg bioderek?
Dziś idę i chciałabym wiedzieć co mnie czeka.
Ile to trwa?
Rozbiera się całkiem, łącznie z pampersem?
Kurde, mam stresa ...
nie ma co stresowac. rozbiera sie od pasa w dol i rozpina pampersa. lekarz obraca dziecko na bok i przyklada usg do biodra, pojezdzi chwilke, potem z drugiej str. aaa i smaruje takim zelem jak nas w ciazy na usg. trwa to... 3-5min? ;-)

Odkryliśmy z Krzysiem nową zabawkę :-D balon - kolorowy balon na wstążeczce :-D młody trzyma balon za wstążeczkę i niem potrząsa przy tym kupa uśmiechów okrzyków i machania rączkami i nóżkami - genialne odkrycie :tak:

Risia no zgadzam się z Toba, oczywiscie, że dziecko ulewa dlatego, że zjadło za duzo i ulewanie to jest jego naturalna obrona przed zbyt dużą ilością pokarmu. Ale ja przekarmianie rozumiem inaczej. Tzn. rozumiem to nie jako ulewanie po objedzeniu, tylko sposób karmienia - czyli za często, bo na życzenie, dziecko "za grube", itd. I to jest mit, że dziecko na piersi jest za grube jak ładnie przybiera, że trzeba dziecku ograniczac posiłki np.

reklama
dziewczyny jak to jest, moja od dwoch dni ciagle przy cycu i nie je tylko ciumka sobie (pewnie cos tam jej poleci)chwyta tylko sutka,jak podaje jej smoka czy butelke z moim mlekiem to nie chce, a ja sie boje ze ona za malo wypija:-(

Do góry