reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

Lotkahahahaha.....tomoja mama zrobiła własnie kiedys taki numer z pampersem, a mało tego potrafiła załozyc tetrowa i na nia pampersa i to tyłem na przód :-D:-D:-D bo jej szkoda było pampersów a przeciez tetrowa mozna wyprac :-D:-D Usmiałam sie wtedy.

Fasolka Moj ma 11lat, no ale Ty z córki 14 letniej to masz juz napewno bardzo dużą pomoc nie tylko przy małej ale tez w domu, mój to leń jest jeżeli chodzi o np odkurzanie itd, jedyne co mu pasuje to powiesic pranie i jakotako okrzatnac swoj pokoj.

reklama
Super mieć pomocne rodzeństwo :))moi to jedynie smoczek coś podać czy buźkę przetrzeć albo pogadają jak zaczyna marudzić...chociaż tyle :p no nic u nas najstarszy ma 5 lat :D

No w sumie tak teraz pomyslalam :-) Tom tez mi pomaga..... jak Maci zacyzna plakac to on biegnie, wtyka mu smoczka i mowi "ciiiicho, mama juz idzie" hahaha ostatnio to podsluchalam i o malo nie padlam.
A no i broni macka, zeby go ktos nie porwal ;-) wykladam ostatnio w biedronce towar z koszyczka na tasme, a wozek stal obok. jakas babka chciala z mezem przejsc i chwycila wozek i go troche przesunela. a Tom jak na nią nie krzyknal "Pani! Zostaw! to mamy!" hahaha zaczeli sie smiac z mezem, ze mam obronce ;-)

jak wygląda usg bioderek?
Dziś idę i chciałabym wiedzieć co mnie czeka.
Ile to trwa?
Rozbiera się całkiem, łącznie z pampersem?
Kurde, mam stresa ...

LotkaMały straznik :) ojjj bedzie bronił młodszego. Grzeczny chłopczyk z niego, mój był rozrabiaka jak miał 3 latka, pamietam jak w przymierzalni mierzyłam spodnie, zdjełam juz swoje i stalam w majtkach a on sruuu mi z przymierzalni uciekł :szok: i nie wiedzialam co robic gonic go w tych majtkach czy szybko spodnie ubierac:-D:-D:-D albo w rossmanie zachcialo mu sie siusiu to poprostu sobie zrobił ojjj mialam sie z nim, mam nadzieje ze mała bedzie o ciut grzeczniejsza.

witam dziewczynki poniedziałkowo
u mnie jak nie urok to sraczka...
jak nie choroba to migrena :wściekła/y:

Cloudynka można można ;-)

Ryba co do przekarmienia dziecka piersią... hmm dla mnie to nie mit... ostatnio 3 pediatrów stwierdzilo, że Adi ulewa tak mocno dlatego, że nie ma umiaru w jedzeniu i za dużo je dlatego ulewa a przybiera pięknie...

Megan, Monaliza zgadzam się z Wami:tak: wg mnie kazdy wybierze sobie Swoje dobre rady czy to beda rady babci, mamy czy książkowe. Dla jednych coś jest mitem dla innych nie. Ja nie korzystam z takich "pomocy" dla mnie intuicja jest najważniejsza a ona mnie jeszcze nie zawiodla prze4z okres 3 lat :tak:

Doti
ja w realu, ale ja kupuje Gerbera a Sebek na Bebilonie pepti byl to w aptece na recepte kupowałam

Marlena moja imienniczko witaj :)

Martusia ciesz sie z chwili bycia niepotrzebna zrób cos dla siebie:tak: a dziecię wróci :tak:

Palemko im dziecko mniej je w dzien ( moze wtedy nie dojadać) to odbije sie to na nocy...przerabałam to ze starszakiem... dlatego ja karmie na żądanie... i czasami przesypiamy całą noc...głupie gadanie polożnej, ze musi nic nie musi...zrób jak Ci mówi intuicja... mala moze byc tez marudna bo głodna jest:tak: mój dostaje czasami cyca co godzinę a czasami spi przez 5 h:tak:

Fasolko zdrówka łącze sie w chorobie...

Cloudynka ja malego kapie o 18:30 i potem kłade spac - starszak chodzi o 20 wiec lepiej było dostosowac do tego harmonogramu młodego niz zaburzac u starszego:) czasami o 19 dzieciarnia juz spi :-D o 18:30 mycie po myciu cycus i spi w wozku

Awersja tak rozbiera sie z pampkiem wszystko zalezy od lekarza ja przy starszym miałam mega sympatycznego lekarza gadał do Sebka ect a jechalismy potem z nim na usg główki to lekarz sie po nim darł... po 6 tyg dziecku...

jak wygląda usg bioderek?
Dziś idę i chciałabym wiedzieć co mnie czeka.
Ile to trwa?
Rozbiera się całkiem, łącznie z pampersem?
Kurde, mam stresa ...
nie ma co stresowac. rozbiera sie od pasa w dol i rozpina pampersa. lekarz obraca dziecko na bok i przyklada usg do biodra, pojezdzi chwilke, potem z drugiej str. aaa i smaruje takim zelem jak nas w ciazy na usg. trwa to... 3-5min? ;-)

Odkryliśmy z Krzysiem nową zabawkę :-D balon - kolorowy balon na wstążeczce :-D młody trzyma balon za wstążeczkę i niem potrząsa przy tym kupa uśmiechów okrzyków i machania rączkami i nóżkami - genialne odkrycie :tak:

Risia no zgadzam się z Toba, oczywiscie, że dziecko ulewa dlatego, że zjadło za duzo i ulewanie to jest jego naturalna obrona przed zbyt dużą ilością pokarmu. Ale ja przekarmianie rozumiem inaczej. Tzn. rozumiem to nie jako ulewanie po objedzeniu, tylko sposób karmienia - czyli za często, bo na życzenie, dziecko "za grube", itd. I to jest mit, że dziecko na piersi jest za grube jak ładnie przybiera, że trzeba dziecku ograniczac posiłki np.

reklama
dziewczyny jak to jest, moja od dwoch dni ciagle przy cycu i nie je tylko ciumka sobie (pewnie cos tam jej poleci)chwyta tylko sutka,jak podaje jej smoka czy butelke z moim mlekiem to nie chce, a ja sie boje ze ona za malo wypija:-(

Do góry