reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Witam porannie :-) nocka super mała sie raz obudziła :-D
Co do chrztu to roznie bywa zalezy od ksiedza u nas nie ma z tym problemu w parafi ale kolezanka mieszka na wiosce niedaleko i ksiadz ochrzcic nie chciał bo panna z dzieckiem:szok:...Ja karmie piersia i mm i dopajam ale herbatka albo rumiankowa albo z kopru...pamietam ze z Szymona kazali mi przepajac wodaz glukoza bo wiecznie głodny był ale to było ponad 14 lat temu..

dzien dobry!
ja juz po kawce, dzis u nas +3... powoli sie trzeba zebrac na jaki spacer...
dzis mam w planie kluski slaskie ;-) i jeszcze jaki sosik :-)
axari no ja wpisuje w poczcie na wp axari@wp.pl tak?

ehh mój mały dostał pleśniawki na języku nie chce jeść, pic nic
tygrysku, chyba sie pomylilas... tam mialo byc "axarai"... brakuje Ci literki A w tym emailu...

I ja tez sie witam z poranna kawa w reku :)

Dobrze ze ja nie mam takiego problemu na tutejszej parafii. Oni wszyscy sa tak wspaniali ze nie da sie tego opisac. Chrzestnym bedzie mąż mojej siostry, ktory jest niemcem i pytam sie ksiedza czy potrzebuje jakies zaswiadczenie ze jest katolikiem itd, a ksiadz do nas, ze nie nie potrzebuje, jemu wystarczy to ze my jestesmy katolikami i wierzy ze jezeli zdecydowalismy sie ochrzcic dziecko to wybralismy odpowiednich chrzestnych. No i za chrzest sie nie placi typu co łaska, tylko jezeli mam ochote przekazac jakies pieniadze to na scianie w kosciele wisi skrzyneczka i tam moge wrzucic datki, ale nie musze.

Dzisiaj mam ciezki dzien, Prawie caly dzien musze spedzic poza domem i to z małą. Mam do zalatwienia bardzo wazna sprawe takze trzymajcie za mnie kciuki aby sie udało :zawstydzona/y:

Mam pytanko do Mam ktore karmia tylko mm, ile macie karmien w ciagu doby i ile zjada mleczka bobas?

Ostatnia edycja:
witam się
ledwo żyję cos czuję, że skończy się u mnie antybiotykiem....

Cloudynka co do Twojego pytania o nosidelka i ect. to tak ja do bujaczka włożyłam może ze dwa razy bo mi się wydaje, że Aduś tak krzywo tam leży... odpuściłam sobie kładę go do wózeczka i sobie leży...co do nosidełka - miałam przy starszaku i porażka...może i kręgosłup byl usztywniony, ale główni nie trzymało i obciążenie na mój kręgosłup masakra...w foteliku samochodowym słyszalam, że taki maluch powinien być max 2 h bo to niezdrowe dla jego kręgosłupa... i szczerze nie kumam ludzi, którzy chodzą na spacery i w fotelikach trzymają te maluchy...jak byłam ze starszakiem na usg bioderek to pediatra nam powiedział, żebysmy nie spierniczyli mu bioderek przez chodzik...i nie kupiłam chodzika tylko chodzik-pchacz bez możliwości wkładania do niego dziecka:tak:

Mafu ja mam mega rozpierduche... ale nie chce mi sie po prostu :-D

Fasolka współczuję @

Kasia P-P dobre z tym haslem o producencie :-D

Awersja prawda :)

Stokrotka to wszystko zależy od tego, czy Ty wierzysz w zabobony...bo jeżeli masz się potem męczyć głupimi myślami to bym zmieniła... u nas jedyne co nie bierze się na chrzestnych małżeństwa...:tak:to musisz teraz uważać, żeby małego nie zostawiać na brzegu, żeby nie spadł.

Mafu
o matko :-Dale zabobon :-D

Megan wiesz słoiczki z dziadostwem też były dopuszczone do produkcji... puzzle, z których schodziła szkodliwa dla dzieci farba też byla dopuszczona do produkcji...teraz płyny do kąpieli z BabyDream, gdzie byla szkodliwa dla dzieci bakteria i rossman informowal swoich klientów też była dopuszczona do produkcji...za tym wszystkim idzie konkretna kasa...

Fasolka dobre hasło córy :-D

Tyggrysku ja ubieram kombinezon zimowy, szal, i wkładam go do takiego pokrowca cieplego...ale u mnie na termometrze - i wietrznie...

Anmika ja mam to samo, ale nie z powodu kasy tylko z powodu tego, że obie cia,że cieżkie, obie z historiami i porody cieżkie i nie chce tego 3 raz przechodzić...ja wrocę do pracy hmmm w 2016 roku :-D

Martusia u nas ksiądz zrobi wszystko za kase...:-Dtakże to od ksiedza zależy

Anmika ja miałam problem ze starszakiem nie chcial na brzuchu, kładź jak najwięcej bo potem tylko problemy z tego sa...

Pauline zdrówka dla M...

Megan &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&:-)

Ja z kawka tez siedze i farba na łepetynce ciekawe co wyjdzie tym razem:szok::-D młoda przysypia w wozku:-p a jak sie ogarne to spacerek z mała i jakies zakupy przy okazji na bazarku:-)

WITAM:)

Dzisiaj na zakupy wybywamy super:))

Położna własnie napisała ze będzie dzisiaj...

RISIA o tej bakterii w kosmetyku nie słyszała :0
MEGAN kciuki &&&
MATRUSIA zależy od proboszcza jedni ochrzczą drudzy to nie ba nawet wyzwią(tak jak nas)od grzeszników :/ i tak pierworodny miał chrzest z naszym ślubem bo inaczej by nie dał nam chrztu...

Widzę że szał ciał na laleczki :))

witam!
w niedziele popoludniu oszczedzilam malutkiej ostatniej dawki antybiotyku bo tak sie balam o jej apatie i sennosc a do tego te mega biegunki i na wieczor w koncu otworzyla oczy! Moze nie byla az taka zywa jak wczesniej ale w koncu przez pol godziny byla obudzona. Normalnie jakby z zaswiatow wrocila:szok: pozniej znow miala pobudke do polnocy wiec juz wiedzialam, ze wraca do siebie. Wina za jej stan w pelni w antybiotyku. najzwwyczajniej ja znokautowal. W poniedzialek lekarka powiedziala,ze jest znaczna poprawa, oskrzela czyste, ale cos tam jeszcze zalega. Katar jest dalej ale nie kazala dawac juz antybiotyku, tylko mechaniecznie juz wszystko oczyszczac-aspiratorek, oklepywanie i inhalacja. Mowila, ze jeszcze troche moze potrwac zanim zupelnie dojdzie do siebie ale najwazniejsze, ze najgorsze juz za nami. Zaczelam wiec wychodzic na spacerki. W koooooncu....................Mi samej juz tak bardzo tlenu brakowalo.Acha! I mimo tej biegunki faktycznie przytyla w tydzien 300gram wiec super. I mleczko wrocilo! Wczoraj juz caly dzien tylko na cycusiu byla, a to co w nocy sciagnelam to zamrozilam :)
Z moim B tylko zle. Ciagle mamy o cos wojne. Mam go serdecznie dosc. Wole jak jest w pracy.
Axarai zakupilam ta mate, jest fajniusia, jedyny minus, ze z cienkiego materialu, ale to akurat nie problem bo zawsze cos mozna podlozyc
martusia ja glukoza bym nie dopajala, zdrowsze sa herbatki z rumianku lub zwykla woda przegotowana. Tak jak Ryba pisala glukoza to tez cukier. Ale dopajac trzeba koniecznie przy mm
Anmika bez paniki! jak trzyma glowke w pionie i sie ladnie rozglada to znaczy, ze wszystko z nim ok. A to, ze na brzuszku sobie lezy i sie nie meczy podnoszenie glowki to tylko oznacza, ze mu tak dobrze. Jedne dzieci lubia lezec na brzuszku, inne nie.
Pauline kciukasy za m zeby mu sie polepszylo. Teraz to dopiero mozecie miec namietne pocalunki:-D:-D
Lotkakluchy slaskie! Mniam! A ja nawet nie umiem ich zrobic.... Tesciowka jest w tym dobra
Megan good luck! :)
Mafu ale smiszny zabobon blehehehe
Patrysia ja tez laleczke zakupic zamierzam ale koniecznie z rozowa sukieneczka w biale groszki. No sa naprawde meeega! Milego shopingowania :)
Martusia my chrzcimy w Irlandii wlasnie przez te kwasy z ksiezmi w Polsce. Tutaj nie patrza na rodzicow i ich historie zyciowa ani tez na chcrezstnych bo to w koncu dziecko chrzczone a nie ty. W moim przypadku kiedy ja po rozwodzie oznaczaloby, ze nigdy bym Olivci w Polsce nie mogla ochrzcic. Jedna wiara i tu i w Irlandii a takie inne podejscie ksiezy. W Polandzie ksieza wykupili sobie monopol na wiare. Kasa kasa kasa. Wstyd!!!
Fasolka jaki kolor kladziesz? Ja ostatnio postanowilam skonczyc z czernia i zrobilam sie na ciemna czekolade. Wiec smaczna teraz jestem, wrecz slodziutka :)

Ostatnia edycja:
reklama
monaliza to cudownie, ze z malutka lepiej. oby szybko wrocila do siebie.
my dzis tez jakby lepiej, maz kupil wczoraj bobotic, i maly ladnie przespal, teraz rtez spi. zobaczymy kolo 17 jak normalnie kolki mamy...az sie boje, ale jestem dobrej mysli. byle go nic nie bolalo.

fasolka ja tez mam farbe swiezo zrobioná ;)

Do góry