reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Ja moja ubieram w taki przejsciowy kombinezon specjalny na jesien, a jak jedziemy samochodem to dzinsy i kurteczka ( i tak mi sie podoba najbardziej :-), taki duzy mały ludz :-D) Co do pracy to ja chyba nie wracam :-D:-D:-D jeszcze tego nie wiedza ale ja nie chce. Chce cos swojego otworzyc aby z mała moc jak najwiecej czasu spedzac, mam juz kilka pomyslow ktore mi pasuja i narazie zastanawiam sie.

No mi jest tez tak smutno ze juz w ciazy nie bede, chociaz bym chciala ale rozum mowi stop wystarczy.

Ja posiedzę z Hubertem do roczku, a potem już wracam do pracy. No i też nie mogę się doczekać kiedy jeszcze raz to przeżyję, mam nadzieję że co najmniej raz a może nawet jeszcze dwa razy :-) polityka prorodzinna naszego kraju mnie nie interesuje, ponieważ to będą moje dzieci i mój obowiązek a nie jakiegoś polityka.

Ja mała zajmuje sie sama 24 h na dobe moj cały dzien w pracy a wieczorem papierkowa robota .Wekend ma wolne ale w sobote zawsze cos jest do zrobienia teraz a to z psem u weterynarza ,z autem do mechanika na cmetarz groby posprzatac i tyle go w sobote widziałam w niedziele owszem zajmuje sie mała (nastepna coreczka tatusia :-p) ale to kropla w morzu czasami mam strasznego nerwa ze sama wszystko ale z drogiej strony on tez jest zmeczony po tylu godzinach pracy a pracuje po ok 12 h dziennie ,takie zycie cos za cos .Jest nas piatka plus zwierzyniec:-p i trzeba to wszystko utrzymac tym bardziej ze po macierzynskim zostaje w domu i zostanie nam jedna pesja wiec trzeba myslec do przodu.

Nagapalma u mnie identycznie, młoda tak samo je, i tyle samo, jedynie w nocy dłuższe przerwy robi. Na brzuchu za chiny nie chce leżeć, ale mnie to akurat nie męczy, żadne z moich dzieci na brzuchu nie lubiło leżeć, a chłopaki jak dęby:-D
Tygrysek tak nie wyślesz, musisz wpisać mój adres w swojej skrzynce, z linka nie pójdzie:-)

axari - no to jak Twoje chłopaki takie fajne bez brzuszków, to się już nie cykam ... jak nie chce leżeć , to nie ... hehe, tylko mogłaby pospac wiecej, a ona jak zając-10 min i sie budzi, 5 min i tak w koło ... a w łóżeczku w dzien za chiny nie chce spac, tylko bujaczek i raczki mamine ....... ah.... jak to mówi moja tesciowa-wiecznie mała nie będzie :tak: , ale mi po mału baterie wysiadają ....

axari - no to jak Twoje chłopaki takie fajne bez brzuszków, to się już nie cykam ... jak nie chce leżeć , to nie ... hehe, tylko mogłaby pospac wiecej, a ona jak zając-10 min i sie budzi, 5 min i tak w koło ... a w łóżeczku w dzien za chiny nie chce spac, tylko bujaczek i raczki mamine ....... ah.... jak to mówi moja tesciowa-wiecznie mała nie będzie :tak: , ale mi po mału baterie wysiadają ....

Palma moj Szymon był taki do spania i lezenia ja go usypiałam 40 min a on spał 15-20 zrobic nic nie dał w koncu kupiłam takie nosidło co sie zakłada na siebie(wtedy chust jescze nie było) i tak z nim w tym nosidle wiekszosc rzeczy w domu robiłam on tylko na spacerze spał nawet po 3-4 h ile ja wtedy kilometrow robiłam spacerujac:szok: :-D

reklama
polityka prorodzinna naszego kraju mnie nie interesuje, ponieważ to będą moje dzieci i mój obowiązek a nie jakiegoś polityka.

A mnie interesuje jak najbardziej.
I mam ochotę napisać do Tuska co myślę o jego polityce prorodzinnej.
W zeszłym tygodniu zapisywałam młodą do żłobka.
Jesteśmy na 559 !!! miejscu w kolejce do przyjęcia. :angry:
Wiedziałam, że jest ciężko z miejscami i że trzeba długo czekać no ale bez przesady.
Ona pójdzie do szkoły jak przyjdzie nasza kolej na żłobek.
Jest różnica jeśli za państwowy żłobek się płaci 400 zł a za prywatny 900 zł.

Do góry