reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

czolem!
Kolejna calkiem ladnie przespana noc. Olivia zasnela przed polnoca (to juz standard) i pobudke miala o 4.30 z tym, ze do 5.30 ciumciala cycusia a potem obudzila sie o 9, zjadla i dalej spi. Raaaany, zeby tak bylo zawsze:tak::tak:Nie wiem czy to antybiotyk tak dziala na nia czy to ona sama z siebie taka grzeczna:confused: Martwia mnie jedynie jej kupki bo sa coraz czestsze i rzadkie od wczoraj. Nie wiem sama czy dawac jej antybiotyk skoro tak sie dzieje czy juz sama przerwac (ma go brac do jutra wlacznie a w poniedzialek kontrola). Najgorsze, ze nie mam jak sie skontaktowac z lekarzem bo akurat dzis nie pracuje, dopiero jutro(to prywatna klinika). Wczoraj wazylismy na wieczor malutka i wychodzilo 4 kilo rowno wiec chyba przytyla, mam nadzieje, ze ta waga nie przeklamuje (no chyba, ze wazac mnie sama bo cos stanela w miejscu i nie chce nic drgnac w dol a tu wciaz jeszcze +12kgA!A!A!A!). Ale i tak wydaje mi sie, ze malo je i jakos rzadko. daje jej cyca ale jak po cycu probuje jeszcze dac butle (nie wazne czy ze swoim mlesiem czy mm czy w takiej czy w owakiej butli) od razu wypluwa i sie zlosci. Zwaze ja u lekarza i jak przybrala faktycznie na wadze to sie nie bede niczym przejmowac.
Kataru ciag dalszy, tylko on nie chce odpuscic, wredny taki!!!Kaszelek minal tylko taka chrypka jeszcze sie tam blaka.
Gorgusia koniecznie przyloz kapuste. obtlucz ja najpierw lekko mlotkiem (oczywiscie do kotletow :-D) zeby sok puscila.I sciagaj mleko ile sie da, masuj piers ale lekko najlepiej pod prysznicem, na przemian zimna i ciepla ale nie za ciepla woda. I przy takiej temp nie mozesz karmic malego bo mleko sie nie nadaje. Zbij jak najszybciej goraczke i przystawiaj malenstwo ile sie da. Dziecko najlepiej potrafi sciagnac mleko. Daj znac co z toba:-:)-(
Kasia P z jajcem odpowiedz genialna, ciekawe czy sie na tesciowa przyda jakbym na swieta Olivci uszka przebila:-D:-D:-D:-D:-D Coz, jej sie najbardziej boje:eek::eek:
axarai nie podkradaj dziecku kolczykow!!!:-D:-D:-D:-D
Merlin wspolczuje sytuacji z malenstwem ale dajcie sobie jeszcze czas, dziecie jeszcze malutkie i wszystko moze nadrobic. Moze poprostu wszystkie miesnie zaczynaja sie rozwijac troszke wolniej:tak::tak::tak:
acha! ja od tych poszkodowanych. Tez nic nie dostalam od mojego B a po tym co napisala Axarai opiorkalam mojego, ze mial latwa sprawe z wyborem prezentu bo ja tylko chce nissana qashqai. Jego reakcja byla bezbledna. Minka totalnie to obrazuje :szok::szok::szok: Po czym uslyszalam- masz ciach na forum BB:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Tygrysek super hustawa. My mamy z Graco- Lovin'hug i tez korzystamy czesto. Jest fajna bo ma z 6 stopni w sile bujania. Olivcia ja uwielbia a szczegolnie jak tatko dodatkowo chodzi po domu z odkurzaczem i ogarnia burdello. Wtedy spi jak aniolek.
Megan sprawdz hustawy na ebayu. Duzo taniej wychodzi niz sciaganie z Polski, my tak kupilismy nasza.

Dziewczyny co mam robic z tym antybiotykiem???? POszla kolejna kupka... Kazdy pierd z kleksikiem w pieluszce....???

Ostatnia edycja:
reklama
Ale super dzieciaczki mamy!!

Te usmiechy bezzębne no cudo :))
Te minki naszych dzieciaczków ach :))a najlepsza to AXARAI twojej królewny haha niezła jest!
W ogóle w oczach te dzieciaczki rosną :))coraz większe...
Sesje super:))

WYCAŁOWAĆ KAZDE DZIECIĄTKO OD E-CIOTECZKI :))

AXARAI macie typ mojego M:))ten non stop oglada te mercedesy BMW Audi a ja eejjj ja co pierwsze to ci w płot wjadę nim :D no cóż ja musze mieć mniejsze :p no ale M nie chce
(w sumie jak pomyśle ja też nie bardzo bo w koncu ma to byc nasz rodzinny samochód bo jednak chcemy jeden wspólny)(bo my później zmieniac będziemy)ale udało mi sie wynegocjowac ze ma to byc sedan nie kombi :D
MONALIZA kurka nie wiem...antybiotyku nie mozna odstawić przed czasem...kurka ja bym dzwoniła do lekarza no ale czytam ze u ciebie nie bardzo ta opcja takze nie pomoge wybacz...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzieńdoberek

U nas śniegu nie ma, ale zimno tylko 5 stopni:/

Megan
super że nocka przespana, może teraz mała będzie cycać częściej i pokarm wróci. W IRL bujaki i huśtawki Bright Starts sprzedaje - Argos, Smyths i Mothercare.
Axarai ja też mam zamiar mojej Klusce uszka przebić, plan jest na chrzciny, które maja być na Wielkanoc:)
Lenka w brzuchu szalała zawsze wieczorem a w dzień spała teraz jest odwrotnie, więcej śpi w nocy. Na szczęście!!!
Tygrysek super ta huśtawka mi się marzy taka
BRIGHT STARTS COMFORT & HARMONY HUŚTAWKA LEW (2722356077) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.ale jej w IRL nie mogę znaleźć.
Martusia ja też jakiś czas temu odkryłam to u swojej niuni. Pomaga jej to mocniej zasnąć:)
Gorgusia zbij gorączkę i przystawiaj maluszka do tej piersi jak najczęściej no i okłady z zimnych liści kapusty pomagają.
Monaliza ja bym nie odstawiała antybiotyku przed czasem bo to może więcej szkód wyrządzić niż te rzadkie kupki. Sprawdź na ulotce od antybiotyku czy to nie jeden ze skutków przyjmowania i może się zdarzyć i nie trzeba się martwić.
Merlin współczuje mam nadzieje że to nic poważnego. Daj znać.
Patrysia Twój Marcelek jest przesłodki z tym irokezem:p Buziaki od Lenki dla e-cioci :*:*
Palemko ja chcę torta, właśnie kawkę sobie zrobiłam:p Widziałam gdzieś na necie jak jakaś mamusia miała ten sam kłopot co ty i uszyła maluszkowi woreczki z grochem, są ciężkie i tym próbowała powstrzymać maleństwo od obracania.
Co do spania Lenka śpi pod kołderką od początku, jak jest chłodniej to przykrywam ją dodatkowo pieluszka flanelową a na to kołderka.

Miłego Dnia:)

Monaliza właśnie ciężko właśnie coś podpowiedzieć, tym bardziej, że po cycu może być kupka za każdym razem też:confused: ha, ha nie no zostawie malutkiej kolczyki;-)
Patrysia ja jeżdżę samochodem od 20 lat, i jeszcze mam M który sprowadzał samochody z Niemiec, więc pojadę każdym:-) Jeszcze trochę, i Tobie też nie będzie przeszkadzała wielkość. My akurat uważamy, że kombi lepszy! Gdzie Ty się zmieścisz z dziećmi w tym sedanie, tylko popatrz jakie one mają bagażniki:-) Mi się też bardziej podobają sedany, poprzednio miałam BMW E46 sedan, piękna, ale bagażnik lipa:dry: A minka podkówka świetna nie, rozbraja w 5 sekund! Kacuś też takie robił!

Ostatnia edycja:
AXARAI nas auta długo nie trzymają sie dlatego na razie niehc bedzie sedan :)w sumie teraz też mamy dwa sedany i wsio oki ;)ja to wiesz prawko świeżo co mam także musze na razie sie oswajać z jazdą autkiem :p ale co racja to racja kombi najlepsze!:)

Moja mała bardzo wygina sie na prawa strone, ma główke wiecznie na prawo odchylona, podczas spania, przewijania, zabawy, lezenia i chodzenia. Walcze z tym, ale nie jest łatwo, podkładam jej w nocy różne rzeczy pod główkę, ale ona jest bardzo silna i i tak się wywraca, wciąż ja przekładam, ale nic to nie daje. Co mam z nia robić ?

To się nazywa chyba asymetria ułożeniowa. Spytaj pediatrę co robić, mże być potrzebna rehabilitacja albo odpowiednia Twoja pielęgnacja.
Tutaj jest wątek o tym ale w necie można też wiele artykułów poczytać.
https://www.babyboom.pl/forum/zdrowie-f311/asymetria-ulozeniowa-5910/

Monaliza, ja też marzę o tym nissanie! najlepiej biały z czarną skórą w środku, ale nie będę wybrzydzać inne kolory też mogą być :)
No i dokończ antybiotyk, nie wolno przerywać na własną rękę.
Jeśli chodzi o teściową to ja moją już kiedyś uraczyłam odpowiedzią "po jajco" jak mnie zapytała "po co ci tyle ciuchów". Za swoje kupiłam i moja sprawa nie? W ogóle uwielbiam pytania "po co" to czy tamto. No po jajco, kurcze...

Ostatnia edycja:
No chyba dotrwam do jutra z tym antybiotykiem. Kupka dzis jest ale gesciejsza, taka normalna musztardowka:tak::tak: Ale ten katar dalej jest wiec nie przerywam leku.
qashqai bialy czemu nie? ale moze byc czarny, srebrny, zielony, w groszki, w kwiatuszki, serduszka ale ma byc qashqai!!!!!moja Ala fajnie mowi jak widzi na ulicy jak jakis jedzie-Mamus patrz!!!!twoj nissan kaszka!!!! taaaaa..... moj.......
Kasia PP ja bym sie jednak do tesciowki nie odwazyla z tym tekstem. Toz to baba ze slunska!!!!Uwierz mi, strach sie bac:szok::szok::szok:

monaliza dawaj dawaj ten antybiotyk bo jak przerwiesz to choroba może powrócić, a nie doczytałam probiotyk tez dajesz osłonowo
axari śnieg ja nie chcem :no:
megan zazdroszczę przespanych 6 godz tez tak cchem

wkleję Wam zdjęcia Jasia w tym leżaczku

reklama
nie mogę się ogarnąć z niczym :no:
jestem przemęczona, maż mi pomaga, ale on po jednym nocnym wstawaniu jest padnięty i nie do życia :wściekła/y:a co ja mam powiedzieć :wściekła/y:
no i chyba mam depresje poporodową po miesiącu jest to możliwe? :-(
i mega doła jak patrzę w lustro; nie zapinam się w żadną kurtkę a tu zima za pasem, nie mam ciuchów bo wszystkie w rozmiarze S :wściekła/y::-(

Do góry