reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
witam robaczki

moje dziecko jest anty łóżeczkowe - czy wasze maluchy chętnie śpią w lóżeczkach?? mój najbardziej lubi spać w wózku i z mamą:eek: w nocy spimy w 4 i jest mega cięzko jak tylko odłożę Adika do łożeczka od razu się budzi...

Starszak spał wczoraj od 17-7 dzisiaj :eek:

Palemko K odstawiasz D podajesz do 2 roku życia najlepiej:tak:

RiSia ja juz nie probuje klasc malego do lozeczka bo to nie ma sensu tym bardziej,że on malo spi i dla mnie kazde jego zasniecie jest na wage zlota:-D a tak jak piszesz odloze do lozeczka to odrazu oczy jak 5zl i nie ululam, nie raz probowalam cudowalam i jak mi sie udalo to na hmm 5 min... w nocy samej mi wygodnie dam cyca i spimy a tak jakbym miala go odkladac to znow by sie wybudzal, juz tyle probowalam kombinowalam,że juz sie poddalam...

A moj synek ooo dziwo wczoraj duzoo spal:-) chyba pogoda tak dzialala na niego!! takze jak dla mnie to snieg moze padac:-D normalnie bylam w szoku, jadl i zaraz spal:szok: albo polezal pogaworzyl i dalej kimono taki w ogole byl spokojny nie mowie,że ma spac i spac ale w ogole wczoraj nie mialczal, ale tez karminalam go duzo butla staralam sie widziec ile on naprawde je, wiec szybko sciagalam zaczelam juz dzien wczesniej robic zapasy i jak zjadl odrazu 160ml to padlam tyle to ja mu nie dawalam, bynajmniej najwiecej mm dawalam mu 80ml po cycu.
Takze dzien wczoraj byl piekny, noc taka sobie bo sie biedny meczyl bo znow zatkal mu sie noc i znow walczylismy z aspiratorkiem i gruszka i oczywiscie glutki poszly i zasnal takze bylo mu lzej. Te moje dziecko doslownie lubi jak mu nosek czyscimy:-)

Dziewczyny wiecie,że zauwazylam jak maly siedzi w lezaczku i ma wibracje to puszcza 2xrazy wiecej bakow i nie raz juz zrobil tak kupke:-) nie raz go specjalnie tam wlozylam zeby sie nie meczyl no i raz dwa kupa jest:-D

aa i tez bylismy u pediatry z ta wysypka na twarzy przepisal krople do uszu i oczu ale nim mamy smarowac policzki i juz po uzyciu ich 5 razy jest wielka poprawa, one maja jakis tam antybiotyk dlatego to sa krople a nie np. masc fajnie jakby zeszlo calkiem:-) pierwsze co to zapytal czy zmienialismy mm a zmienialismy ale stopniowo nie odrazu,że dalismy mu te nowe... zobaczymy

A mnie dopadl katar:/ a mam jeczmienie na oku, na jednym na dolnej powiece(do wytrzymania) i na drugiej ale to u gory i boli jak cholera:/ pol oka mam zamkniete :/

U mnie jakos nie zaciekawie od dwoch dni mam potworne zawroty głowy i słabo mi sie robi :no: az boje sie mała brac na rece nie wiem co sie dzieje zaczeło sie w piatek wieczorem jak mała kapałam dobrze z moj wrocił akurat z pracy bo nie wiem jak by to sie skonczyło nie byłam w stanie skonczyc kapania ..nie wiem co sie dzieje .... Szymonowi porobiłam badania wszystkie ok wyszły uffff bo stresa miałam juz ,ale za to moj piesio okazało sie ze ma alergie pokarmowa :szok: cyrk z nia bo musze wszystko po trochu odstawiac i obserwowac:dry:...
Palemko jak karmisz tylko mm to witaminy K sie nie podaje ...

Miłej niedzieli dziewczynki:-)

moje Dziecię tez dzisiaj przespało 6godz. bez przerwy hurra

Merlin zaklucz drzwi, zasłoń okna i udawaj, ze Was nie ma :-p
RiSiA zdrówka, Jaś śpi w wózku w gondoli wydaje mi się, ze jest mu tak przytulniej, także w bujaczku, do łóżeczku go wkładam żeby sobie na karuzele popatrzał, co się całkiem od łóżeczka nie odzwyczai
Mufu, gorgusia &&& za Chrzest, dajcie koniecznie znać jak było plus fotki oczywiście ;-)
maluszek zdrówka
fasolka odpoczywaj, może to przemęczenie, niech m przejmie obowiązki chociaż na chwile

dobra spadam do Kościoła, dziś koleżanka ma Chrzest Malej, a potem tradycyjnie na gościny

Maluszek uwazaj na te jeczminie mnie tez dopadły a z tego wszystkiego zrobilo sie zapalenie spojowek i skonczylo sie na antybiotyku, i tak mecze sie z tym juz 4 tyg!!! od paru dni dopiero antybiotyk i juz widac poprawe. Balam sie ze małą moge tym zaraziec ale raczej sie nie zaraziła.

U nas nocka taka sobie, ale troszke i tak posiedzielismy wieczorem - mała Halloweenowa imreza, takze nie było tak zle. U mnie z pokarmem to cuda na kiju sie dzieja rano jest go ciut wiecej ale czym pozniej wieczorem to prawie wcale jakis zator??? ale nic mnie nie boli, szukalam po necie to nic konkretnego na takiego dziwolaga nie ma. A mała przeciez przystawiam jednak wiecej w dzien niz w nocy, wiec powinno sie produkowac.

Hallo Kochane!
Ada spała od 21 do 5! Nowy rekord 8 godzin! Zjadła, zasnęła, i obudziła się o 9, znowu zjadła, zasnęła, i jeszcze śpi:-D
A My sobie robimy dziś dzień labowo piżamowy, a co!
Fasolka uważaj na siebie!!!!
miłego dnia!

reklama
witam robaczki

moje dziecko jest anty łóżeczkowe - czy wasze maluchy chętnie śpią w lóżeczkach?? mój najbardziej lubi spać w wózku i z mamą:eek: w nocy spimy w 4 i jest mega cięzko jak tylko odłożę Adika do łożeczka od razu się budzi...

Starszak spał wczoraj od 17-7 dzisiaj :eek:

Palemko K odstawiasz D podajesz do 2 roku życia najlepiej:tak:

Ja mam postanowienie że od poniedziałku odkładam małego do łóżeczka w jego pokoju - bo tak to śpi w gondolce u nas w sypialni .... no ALE ... dziś mu też coś odbiło i w gondolce pospal pierwsze 3 h a później już nie chciał :confused: i musiałam go wziąć do łóżka

U mnie jakos nie zaciekawie od dwoch dni mam potworne zawroty głowy i słabo mi sie robi :no: az boje sie mała brac na rece nie wiem co sie dzieje zaczeło sie w piatek wieczorem jak mała kapałam dobrze z moj wrocił akurat z pracy bo nie wiem jak by to sie skonczyło nie byłam w stanie skonczyc kapania ..nie wiem co sie dzieje .... Szymonowi porobiłam badania wszystkie ok wyszły uffff bo stresa miałam juz ,ale za to moj piesio okazało sie ze ma alergie pokarmowa :szok: cyrk z nia bo musze wszystko po trochu odstawiac i obserwowac:dry:...
Palemko jak karmisz tylko mm to witaminy K sie nie podaje ...

Miłej niedzieli dziewczynki:-)

Fasolka a pijesz witaminy ? jak z Twoja dietą - jedzeniem ? a może to przemęczenie / niewyspanie ? - spróbuj dać mężowi mleko i małą a samej zatyczki do uszu - meliska, gorąca kąpiel i do łóżka odespać. Koniecznie uważaj na to abyś dostarczała organizmowi jak najwięcej bo dzieciaki z nas wysysają !! I koniecznie biegiem do lekarza badania krwi zrób
Trzymaj sie !

U nas nocka taka sobie, ale troszke i tak posiedzielismy wieczorem - mała Halloweenowa imreza, takze nie było tak zle. U mnie z pokarmem to cuda na kiju sie dzieja rano jest go ciut wiecej ale czym pozniej wieczorem to prawie wcale jakis zator??? ale nic mnie nie boli, szukalam po necie to nic konkretnego na takiego dziwolaga nie ma. A mała przeciez przystawiam jednak wiecej w dzien niz w nocy, wiec powinno sie produkowac.

Krzyś też sobie coś ubzdurał i budził sie dziś co godzinę i to było dziwne bo jadł o tych samych nocnych godzinach ale jak co godzinę sie budził to zaczynał płakać podnosiłam bo myślałam ze jeść a on tylko przytulić sie :confused:
A jak przystawiasz więcej w dzien to może więcej pij - zauważyłam ze im więcej piję tym więcej mam pokarmu dlatego praktycznie codziennie jem zupę, wypijam 1,5l wody i do tego jakieś tam herbatki itp

Muszę sie przyznać że chyba rozwaliłam łóżko :zawstydzona/y: wskoczyłam chciałam dać buziaka mężowi i gruchnęło :zawstydzona/y: boszsz klocu jeden i takie durne pomysły przecież to trzeba patrzeć w lustro i rozumieć co sie widzi a nie skakać po łóżku niczym słoń :zawstydzona/y:
Moje dziecie tez po wczorajszym zimowym spacerku spało jak zabite w dzień to chyba to zimowe powietrze ale dziś już przypilnuję zeby mi tak nie spał cały dzień bo znowu w nocy będą cyrki

Do góry