reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Axarai wierzę;-)

Risia a co mi tam, byle do 6 miesiąca ;):rofl2:

moja śpi w śpiworku pajacyku i czasem przykrywam kocem

Tygrysek u nas w kraju niestety taka znieczulica:wściekła/y:

Zanetka jestem normalna w tym względzie, bo w innych to nie za bardzo:-D:sorry:

mam mega kupkowy problem
do tej pory Zuzka robiła raz na 3 dni
a dziś już 3 raz i jestem lekko przestraszona
dla mnie to wygląda jak rozwolnienie, ale nie wiem jakie są kupki u dzieci
co robić????

Tygrysek chusta dobrze związana nie obciąża kręgoslupa tak samo nie powinny boleć barki jeżeli bolą tzn, że jest źle związana. Ja nosiłam Sebka jak mial 2 lata w chuście (12 kg wagi) i nic nie bolało:tak:

dziewczyny te co mają już pociechy moje pytanie do Was bo mam zonka
Adrian za każdym razem jak poje dostaje czkawkę... nie lapie powietrza bo zwracam już na to szczególną uwagę...ale jak ma tą czkawkę to dosłownie chlusta mlekiem i to tak, że masakra... muszę uważać, żeby się nie udusił tymi wymiocinami...czy Wasze pociechy mają tak czasami?

wiesz co polozna mi mowila ze jak dziecko lapie czkawka to mozna do piersi przystawic albo dac pic ale nie powinno byc chlustania/wymiotow. Oliemu sie zdarza sporo ulac jak ma czkawke a dostaje jej po karmieniu badz piciu.

Karmi nie jest do końca bezalkoholowe, jak juz wczesniej dziewczyny pisaly. poza tym jego wpływ na laktację raczej wątpliwy.

Mam pytanie z innej beczki: w czym śpią Wasze maluchy? Nasz do tej pory w rożku, ale wyrasta z niego i zatanawiam się co dalej. Myslalam o spiworku z dlugim rekawem. Ewentualnie jeszcze kolderka wcisnięta po bokach pod materacyk. Sama nie wiem.

Oli spi pod kolderka w lozeczku lub jak spi na naszym lozku to pod kocykiem cieplym. z rozka wychodzi po prostu i byl w nim chwilke.

u nas dziś poszedł w ruch bobotic bo już nie wyrabiam z tym płaczem małego na razie ładnie zasnal

RiSiA czyli chusta jest bezpieczna nawet po cc?

podziwiam za to chustowanie ja sie mega boje ze sie rozwiaze albo maly mi wypadnie. ja espumisam dalam wczoraj 5 kropelek i jest ok o wiele spokojniej :)

wraca mi pokarm ;). pilam herbatki laktacyjne, bawarki i ssak byl prawie caly dzien na cycku. i ladnie zasnal na prawie 3 h 2 razy :)

dziewczyny te co maja lub mialy problem z laktacja - jak u Was?

martusia chustę mamy pożyczoną od Chrzestnej Małego i ona uczyła mnie wiązać, ma już dwójkę dzieci odchowanych na chuście, teraz trzecie ma w brzuszku, ale powiem Ci, ze w psychice ciągle mi tkwi taki odruch żeby przytrzymywać małego w tej chuście rękoma, ale się zawzięłam żeby się oswoić z chusta, bo bez niej nie będę w pełni samodzielna, bo do autobusu kierowcy niechętnie wpuszczają z wózkiem, a ciągle kogoś prosić żeby mnie zawiózł do miasta to nie dla mnie

wiesz co polozna mi mowila ze jak dziecko lapie czkawka to mozna do piersi przystawic albo dac pic ale nie powinno byc chlustania/wymiotow. Oliemu sie zdarza sporo ulac jak ma czkawke a dostaje jej po karmieniu badz piciu.

Oli spi pod kolderka w lozeczku lub jak spi na naszym lozku to pod kocykiem cieplym. z rozka wychodzi po prostu i byl w nim chwilke.

podziwiam za to chustowanie ja sie mega boje ze sie rozwiaze albo maly mi wypadnie. ja espumisam dalam wczoraj 5 kropelek i jest ok o wiele spokojniej :)

wraca mi pokarm ;). pilam herbatki laktacyjne, bawarki i ssak byl prawie caly dzien na cycku. i ladnie zasnal na prawie 3 h 2 razy :)

dziewczyny te co maja lub mialy problem z laktacja - jak u Was?
u mnie jako-tako..... cos tam leci, ale szału nie ma....
martusia chustę mamy pożyczoną od Chrzestnej Małego i ona uczyła mnie wiązać, ma już dwójkę dzieci odchowanych na chuście, teraz trzecie ma w brzuszku, ale powiem Ci, ze w psychice ciągle mi tkwi taki odruch żeby przytrzymywać małego w tej chuście rękoma, ale się zawzięłam żeby się oswoić z chusta, bo bez niej nie będę w pełni samodzielna, bo do autobusu kierowcy niechętnie wpuszczają z wózkiem, a ciągle kogoś prosić żeby mnie zawiózł do miasta to nie dla mnie
wierzyc mi sie nie chce.... mamy 21 wiek?? jak to niechetnie wpuszczaja?? :/

nie boj sie chusty, moze faktycznie trzeba sie przelamac. ja sobie bez niej czasami nie wyobrazam.
i chusta wlasnie ma dobre dzialanie na kregoslup. ja mam lekko skrzywiony i dziecko na reku nie jest dla mnie wskazane, ale chusta wrecz przeciwnie :-)

Do Mamuś stosujących BioGaję u swoich dzieci. Po jakim czasie u Was zaczęła działać na problemy brzuszkowe, zaparcia, wzdęcia etc.? Bo ja już stosuję tydzień, a poprawy nie widzę :no:. Odstawić? Mam jeszcze kropelki Delicol i zastanawiam się, czy nie odstawić BioGaję i zastosować Delicol, żeby zobaczyć czy pomoże. Co myślicie?

Lotka no niestety tak jest jeździ prywatny przewoźnik takim polbusem i często jest tak ze ledwo ludzie się zmieszczą, rozważałam zakup wózka typu parasolka ale takim czymś nie dojdę raczej do przystanku, bo żeby do niego dojść muszę iść przez las, dlatego wybrałam chustę, dzięki za wsparcie

jestem wniebowzięta mój mały śpi po boboticu i nie plącze co 15 minut,w końcu po 2 dniach i 2 nocach mojej i jego męki

reklama
Anusienka- ja widzę efekty albo biogai,albo tego,że jednak dzieć coraz starszy. Stosujemy około 2tyg,a poprawa jest od 3-4 dni. Ale możesz niezależnie stosować biogaie i delicol,bo jedno to probiotyki na brzuszek,a drugie przy nietolerancji laktozy się stosuje.
U nas poszły w ruch pampersy numer 3 i ciuchy 62 robią się za małe :)

Do góry