reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

*martusia* nie martw sie - odpoczniesz bo jesteś już w domu i wszystko minie. Po cc staraj si chodzić i leżeć wyprostowana szybciej przestanie ciągnąć.. Co do położnej - zaufaj zawsze może coś przydatnego podpowiedzieć Trzymam kciuki !

reklama
witam dziewczynki
ja nie mam czasu kompletnie na nic... na BB jak wejdę to nawet nie mam chwilki, zeby poczytać bo mlody non stop wisi na cycku... jak jest moja mama to Sebek jest agresywny w stosunku do Adrianka... dzisiaj ugrysl go w główkę
dry.gif
jak jestem z nim sama albo jesteśmy z M nie zachowuje się tak...
M działa mi wyjątkowo na nerwy i... chciałabym, zeby już wrócil do pracy... codziennie ma pretensje do mnie o coś...
Chciałabym mieć święty spokój od wszystkich i spędzać czas z dziećmi...

Jasminum gratuluję kochana wreszcie sie doczekałaś
:tak:

Martusia ja też mam spory uraz po porodzie... i cieszę się, że już rodzić nie będę

megan09 mój interesuje sie projektorami i zabawkami z migającymi światełkami :-D

Lotka chciałam podpytać jak sprawuje sie Twoja niania - kupowałaś chyba motorole ???
dziewczyny może wy macie jakąś sprawdzoną nie drogą

też mam rodzinkę na podlasiu ;)

ja mam monitor i nianię z TT i nie narzekam :) spełnia póki co swoją funkcję ;)
i nie drogo

:happy2: Witajcie wrześnióweczki! Melduję, że jestem szczęśliwą, mamą:-D choć trochę zmęczoną. MY już w domciu. Wszystko opiszę w wieściach z porodówek, jak się uda to zaraz a jak nie to później, bo nie wiem jak długo malutka będzie spała;-) Widzę, że jeszcze dwa dwupaczki się ostały i kolejka została zachowana:-) Trzymam kciuki za Was dziewczyny! I dzięki za wcześniejsze wsparcie.

no to gratuluję
super!!!!!!!!!!

witam dziewczynki
ja nie mam czasu kompletnie na nic... na BB jak wejdę to nawet nie mam chwilki, zeby poczytać bo mlody non stop wisi na cycku... jak jest moja mama to Sebek jest agresywny w stosunku do Adrianka... dzisiaj ugrysl go w główkę
dry.gif
jak jestem z nim sama albo jesteśmy z M nie zachowuje się tak...
M działa mi wyjątkowo na nerwy i... chciałabym, zeby już wrócil do pracy... codziennie ma pretensje do mnie o coś...
Chciałabym mieć święty spokój od wszystkich i spędzać czas z dziećmi...

Jasminum gratuluję kochana wreszcie sie doczekałaś

Martusia ja też mam spory uraz po porodzie... i cieszę się, że już rodzić nie będę

cierpliwości życzę ;)

Ratujcie :D Kark mi odpadnie zaraz. Boli jak... Czy mogę używać jakieś maście przeciwbólowe lub plastry jak karmię???

megan09 mój interesuje sie projektorami i zabawkami z migającymi światełkami :-D

Lotka chciałam podpytać jak sprawuje sie Twoja niania - kupowałaś chyba motorole ???
dziewczyny może wy macie jakąś sprawdzoną nie drogą
mialam kupic motorole, ale zrezygnowalam i mam Switel BCC51. jestem z niej zadowolona :-)
z motoroli te tansze byly analogowe, a na cyfrowa nie bylo mnie stac i tak juz zostalo ze zmienilam model.

do__ti, ja czekam na wizyte u gina i musze sie dowiedziec co stosowac na kregoslup szyjny, tak wlasnie mnie karczek czasami napi..... znacyz boli, ze nie wyrabiam. po pierwszej ciazy wyleczyli mnie silnymi lekami, ale wtedy juz nie karmilam... a teraz czasami ledwo daje rade... bo wlasnie raczej nic nie mozna zastosowac, wszystko silnie dziala na dziecko :(

no ja mam wizytę w piątek
ja mam zwyrodnienie i mnie napiernicza jak....
oszaleję:angry:
mi duza ulge daje, jak mam malego w chuscie, bo wtedy stoje prosto. a jak go wezme na reke, to sie garbie/krzywie i czasami masakra. mi dawniej kregi szyjne uciskaly na nerw, mialam od tego mega migreny. no i kolejny raz zaczyna sie to powoli odzywac. wiec rozumiem jak kogos tam boli...

Dzien dobry!
glupio tak psiac sama ze soba ;-)

Mamuski! gdzie jestescie?!?! ;-)
Jak sobie radzicie z dzieciaczkami?

Dwupaczki, jestescie jeszcze?? :-) Znam Wasz "ból" czekania na koniec, ja Tomcia urodziłam w grudniu, ale do dzis "kumpluje" sie z mamami z listopada i nigdy nie mialysmy zamiaru tego zmieniac ;-) (nie ja jedna "skonczylam" w grudniu).

Wlasnie do mnie cos dociera.... dopiero co czekalam, chcialam jak najszybciej urodzic, a tu za chwilke Maci skonczy miesiac... za szybko ten czas leci...

Zbieram sie chyba na spacerek... potem ma podobno padac :/ na "pjać źabaw" trzeba jeszcze pojsc ;-)
Milego dnia!

edit - uzupełniłam maluszki, jak cos przeoczyłam, to piszcie :-)

Ostatnia edycja:
Lotka - mozesz panadol + masaze, proponowalabym wziasc pare sesji masazy robionego przez masazyste, a pozniej M moze cie masowac, no i w nocy spac bez poduszki, ewentualnie memory foam podusie sobie kupic. Ja mialam ten problem po pierwszej ciazy, teraz od samego poczatku zadbalam o to i jest ok. codziennie wieczorem M masuje mi najpierw całe plecy 5min - to jest rozgrzewka dla miesni, a pozniej masaz przechodzi od wysokosci łopatek az po sama szyję i tak 10 min, nie trzeba mocno uciskac bo mozna krzywde zrobic, wystarczy rozgrzewac dłońmi. Mozesz jeszcze wykonywac cwiczenia na bolący kark, aby wzmocnic mięsnie karku - napewno znajdziesz jakies w necie. Dolegliwosci powinny ustąpić po paru dniach.

U nas nocka super, mała znowu przespala 5h - tykl padnieta wieczorem byla na maxa, cos jej nie pasowalo wczoraj zeby w dzien pospac i tak tylko drzemała sobie po godzince, a pozniej aktywna na maxa, oczywiscie najlepiej na rekach u mamy, nawet na spacerku srednio pospala :szok: co zazwyczaj dzieci spia.

Pomalu chcialabym sie wybrac na jakies zakupy, tylko bije sie z mysla czy jeszcze nie jest za wczesnie dla 3tyg maluszka na taki wypad do sklepu - bo tam skupisko bakterii itp, a z drugiej strony dziecko pod kloszem nie ma co trzymac. Nie wiem kurcze sama, chyba sie jeszcze wstrzymam.

Monaliza - cieszę sie ze pomogło, słyszalam dzisiaj w radiu ze maja obciąc benefity (kyrde kwak!!!!!) nie zaleznie od tego ile masz dzieci ma wynosic 100e!!!! - chyba ich p.......!!!!! Mam nadzieje ze ta ustawa nie przejdzie bo ludzie wyjda na ulice.

Ostatnia edycja:
A ja mam znow doła... normalnie stwierdzam,że nie nadaje sie na matke:-:)-( w ogole nia nie umiem chyba byc...
moj maluszek tez ciagle na tym cycu, daje mu dwa je i je a za jakis czas znow cyca szuka ale staram sie mu nie dawac polulam ponosze czy zagadam i tak nawet uda nam sie o godzinke przesunac jedzonko wiec ja juz nie wiem czy on naprawde glodny czy potrzebuje byc przy cycu tej bliskosci chce...

Moj synek w nocy to spac nie lubi... jak uda mu sie budzic co godzinke czy dwie to tak jak dzis jak obudzil sie o 3 tak do 5.30 karmilam,lulalam i dopiero zasnal...

Ja nie wiem skad mam wiedziec czy mam wartosciowy pokarm? moze synek sie nie najada naprawde? a teraz dopadl go ten rumien noworodkowy...

Zbieramy sie na spacerek cale szczescie ze w wozku i w aucie spi jak zabity...wtedy chodz na chwile odsapne i sie uspokoje...

reklama
maluszek2012 mój też ciągle wisi na cycu tez sie zastanawiam bo on książkowo to w ogóle nie je i nigdy nie jadł tak jak to ładnie piszą niestety też tylko czasem przystawiając do piersi uspokaja sie i nawet wtedy nie je tylko trzyma - wiem ze to złe ale co mam zrobić jak smoka nie chce :confused:

U mnie nawet dziś lepsza noc była - jakiś spokojniejszy był choć też między 3:30 a 5 nie w głowie było mu spanie ale w końcu zacisnęłam go w rożek ululałam położyłam obok siebie a później odłożyłam do łóżeczka
Dziś podałam samą witaminę D zobaczymy czy marudzenie w ciągu dnia będzie mniejsze

Dziewczyny mam pytanie jakie witaminy teraz przy karmieniu pijecie ? ja piję magnez, witaminy mama z doppel hertz i żelazo boje sie że te kolki przez moje witaminy ??? ale w sumie musze je brac żeby sie nie rozłożyć zaraz

Ogólnie mój mąż dziś poszedł pierwszy dzień do pracy od czau urodzenia to już prawie miesiąc miał wolnego ech... czas sie dłuży bez niego :tak:
a ja musze zabrac sie za testy na prawko i podejść do egzaminów bo inaczej będę uwięciona z małym w domu :-(

Do góry