reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Hallo Kochane!!!
Patrysia, Jasminum Miq &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&!!!!! Za szybciutki porodzik!!!
Ciekawe jak Jasminum? Poszła do szpitala. Może już:-)
Cosik gardło zaczyna mnie boleć, w ciąży ani razu nie byłam nawet lekko przeziębiona, i ani razu nie miałam stanu zapalnego "tam" to teraz wszystko się na mnie rzuci. Kacek chory do przedszkola go nie puściłam. Najgorzej, że inni rodzice puszczają takie chore dzieci, i niestety całe przedszkole zasmarkane jest:eek:
Tu w De jest tak, że wszystkie lekarstwa dla dzieci, oczywiście na wystawioną receptę są za darmo, jak i również szczepienia te 5/1, lub 6/1 i te koki też są za darmo. I szlag mnie trafia, jak pomyślę, że w takiej Polsce dzieci biedniejszych rodziców, nawet przy szczepieniu mają gorzej!!!

reklama
WITAM:)

Ja tak na szybkiego...

Na KTG skurcze są (ogolnie codziennie mam skurcze)i gin do piątku czeka bo możliwe samo mnie ruszy(taa jasne hehe)a jak nie to juz mam skierowanie i w piątek na 8:00 do szpitala sie wstawić na czczo ;)

Wczoraj czop znowu ruszył(bo miał przerwę hehe)...tak czy siak juz na dniach powinnam mieć smerfika przy sobie:))

Hallo Kochane!!!
Patrysia, Jasminum Miq &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&!!!!! Za szybciutki porodzik!!!
Ciekawe jak Jasminum? Poszła do szpitala. Może już:-)
Cosik gardło zaczyna mnie boleć, w ciąży ani razu nie byłam nawet lekko przeziębiona, i ani razu nie miałam stanu zapalnego "tam" to teraz wszystko się na mnie rzuci. Kacek chory do przedszkola go nie puściłam. Najgorzej, że inni rodzice puszczają takie chore dzieci, i niestety całe przedszkole zasmarkane jest:eek:
Tu w De jest tak, że wszystkie lekarstwa dla dzieci, oczywiście na wystawioną receptę są za darmo, jak i również szczepienia te 5/1, lub 6/1 i te koki też są za darmo. I szlag mnie trafia, jak pomyślę, że w takiej Polsce dzieci biedniejszych rodziców, nawet przy szczepieniu mają gorzej!!!

I tu masz rację axarai, to u Was potrafi być za darmo, a w tej zakichanej Polsce wszystko płatne. To jest masakra :wściekła/y:!! Jeszcze bym zrozumiała gdyby było płatne, ale nie tyle? Za same pneumokoki trzeba zapłacić 1100zł, za te 6w1 ponad 800zł, za rotawirusy ok. 650zł i jeszcze meningogoki. Dla mnie to paranoja, może do biednych nie należe, ale dla mnie to nie mało kasy jest!

gratuluje mamusiom

kto w dwupaku jeszcze??

z mojego wypisu i od poloznej dowiedzialam sie ze mialam cos z lozyskiem dlatgo nie rosl Jas. ktos cos wie na ten temat czy w nast ciazy to sie moze powtorzyc?

Maleństwo ja w pierwszej ciąży miałam łożysko do bani, co prawda mały rósł ładnie, ale łożysko do śmieci się nadawało, tylko, że moje tak wyglądał przez tabletki, miałam chory pęcherzyk żółciowy, a u Ciebie to nie wiadomo co?
I nie przejmuj się, w drugiej ciąży to nie musi się powtórzyć:-)
Anmika właśnie, te szczepienia są takie drogie, że normalną rodzinę na nie nie stać. A te dzieci z najbiedniejszych rodzin, to nawet nie mogą liczyć na jedno kłucie! Aż się płakać chce!

Maleństwo ja w pierwszej ciąży miałam łożysko do bani, co prawda mały rósł ładnie, ale łożysko do śmieci się nadawało, tylko, że moje tak wyglądał przez tabletki, miałam chory pęcherzyk żółciowy, a u Ciebie to nie wiadomo co?
I nie przejmuj się, w drugiej ciąży to nie musi się powtórzyć:-)

nie wiadomo. w wypisie pisze ze zagrozenie zmartwicy plodu bylo. na kontroli sie dowiem a mozna zbadac przyczyny tego i by w nastepnej ciazy sie nie powtorzylo??

reklama
Doti moj malutki tez ani oka na spacerze nie otworzy. Totez w nocy jak nie chce zasnac po cycku to wkladam go do wozka, przejade sie ze dwa razy z kuchni do salonu i spi wiec moge go spowrotem zaniesc do lozka :-)

Do góry