reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Hallo Kochane!
Tak śmiesznie się czyta, że jeszcze macie wielkie brzuszyska, człowiek już się taki bardziej mobilny zrobił;-)
Ileż jeszcze dzieci trzyma się mamuś, chyba z 6 co? No to za szybko i bez boleśnie!!!!!
Dziewczyny po CC, boli Was jak robicie siusiu? Nie wiem, czy to normalne, czy mam jakąś infekcję? Blizna już
w zasadzie nie boli, szwy mam rozpuszczalne, jedynie brzuch taki bolesny i twardy, ale dziś zauważyłam, że chyba nareszcie się zmniejsza:-)
Jeszcze trochę i nasze forum odżyje, wszystkie mamy się rozpakują (ciekawe czy ktoś urodzi w październiku;-)), opanujemy rytm dnia, i będziemy pisać dalej.
Swoją drogą to szybko nam zleciał, ten cudny czas co? Aż żal normalnie!!!!
Buziaczki dla Wszystkich!!!!

reklama
Axarai nie kracz!!! Bo ja od jutra dołączę do przeterminowanych, no, chyba że do tego czasu coś ruszy. Zazdroszczę mobilności :laugh2: A nierozpakowanych to ja ostatnio chyba z 10 naliczyłam. Nie no, zawsze była mowa o wrześniu ale październik..... kto wie...... Dzisiaj w każdym razie po raz kolejny przepakowałam swoją torbę i bardziej potrzebne rzeczy na początek dałam na wierzch, np. koszulę do szpitala, szlafroczek i klapeczki, bo chyba od razu każą mi się w to zapakować, a były włożone na samym spodzie... Jak ja już bym chciała być po i żeby wszystko było w porządku.

o nie nie, kto tu wspomina o jakimś październiku, nie ma mowy:no: dzieciaczki wyłazić...:tak:

aż mnie ciary przeszły, patrze na kalendarz, w/w jak sie nie rozpakuje to wizytę mam 03.10 pewnie lekarz da mi skierowanie do szpitala, jak da na 04.10 to urodzę w dzień urodzin chrześniaka:szok:

Hallo Kochane!
Tak śmiesznie się czyta, że jeszcze macie wielkie brzuszyska, człowiek już się taki bardziej mobilny zrobił;-)
Ileż jeszcze dzieci trzyma się mamuś, chyba z 6 co? No to za szybko i bez boleśnie!!!!!
Dziewczyny po CC, boli Was jak robicie siusiu? Nie wiem, czy to normalne, czy mam jakąś infekcję? Blizna już
w zasadzie nie boli, szwy mam rozpuszczalne, jedynie brzuch taki bolesny i twardy, ale dziś zauważyłam, że chyba nareszcie się zmniejsza:-)
Jeszcze trochę i nasze forum odżyje, wszystkie mamy się rozpakują (ciekawe czy ktoś urodzi w październiku;-)), opanujemy rytm dnia, i będziemy pisać dalej.
Swoją drogą to szybko nam zleciał, ten cudny czas co? Aż żal normalnie!!!!
Buziaczki dla Wszystkich!!!!

I u mnie tez siusiu normalnie, tylko jeszcze szwy jakos z jednej strony ciagna, chyba sie wczoraj przeforsowałam i cos mnie kłuje z prawj strony, mam nadzieje ze to nic powaznego - maz sie smieje ze mi wacik zostawili - a mi jakos nie do smiechu z tymi zartami, troszke sie wystraszyla. Rana wyglada ok takze chyba bede zyła :-D:-D

Mamusie ktore karmia piersia, czy wasze pociechy tez tyle kupek robią??? Normalnie fabryka czekolady :-D:-D:-D, czytałam ze jak sie karmi piersia to moze byc nawet 10 brudnych pieluch na dobe, takze normy moja córka jeszcze nie osiagneła ale jest na dobrej drodze :-D:-D:-D

Ja po cc normalnie siusiałam, tylko jak jestem pod prysznicem to mnie trochę szczypie przy myciu. CC miałam w poniedziałek, a szwy mi zdjęli w piątek przed wyjściem ze szpitala.Brzusio nie boli, czasami tylko jak znoszę małą w gondolce na spacer. A na szew spojrzałam dopiero po 2 tygodniach bo się bałam co zobaczę, ale nie jest źle, bardziej mnie drażnią rozstępy które mi się zrobiły na sam koniec ciąży :no::no:

Hej:)
To i ja sie odmelduje bo ostatnio forum zaniedbałam:zawstydzona/y:
U nas w miare,Alanek juz zdrowy,Marcelek delikatnie zagilony a mnie od wczoraj zaczeło cos łamac,łepetyna dzis niezle mi przez to doskwiera.Mam nadzieje tylko ze moje dziecko ode mnie nie podłapie i na tym gilku zaprzestanie.I ze mnie bardzo nie połamie bo w niedziele podaje do chrztu siostry malca i wolałabym nie wyjsc na zdjeciach z wielka czerwona kichawa;-)Wystarczy ze sama jestem jeszcze bardzo duza +10kg i mam ogromny brzuch,niezle mnie rozepchnoł ten mój 4,5kg klocuszek.
Marcelek juz sie robi cwaniura,juz nie chce tak grzecznie spac i cierpliwie leżakowac w łóżeczku,załancza awanture i wie ze mama wezmie na rece:-DAle spac to on juz spi u siebie w łóziu,strach mi nie pozwala na chocby drzemke u mnie bo Marcelek łapie mi bedechy i w łóżeczku wiem ze jak cos to monitor sie załonczy i postawi mnie do pionu a u mnie w łóżku to ja raczej przez sen nie wyczuje ze młody stracił oddech na dłuzej.Boje sie tego jego bezdechu jak cholera,na spacerach ciagle go tracam zeby mi sie poruszył,nie dam dziecku spokojnie kimac:-(Zamówiłam w zeszła srode używany monitor do pieluszki,by tak nie fisiowac na spacerach czy jak młody w foteliku ale facet kase dostał ale zeby wysłac to juz biedny czasu nie znalazł:wściekła/y:na maila nie odpisywał,dzis zadzwoniłam i ponoc ma wysłac,przepraszał,a ja czekam i czekam,dostane po niedzieli:crazy:
A tak poza tym to ok,Alanek nie jest zazdrosny tylko trzeba go pilnowac bo by młodego zagłaskał i zacałował na śmierc.
Dziwnie tak czytac ze Wy brzuchatki bidne jeszcze sie toczycie i doczekac sie nie mozecie,ja synka mam juz 3,5 tyg i zapomniałam prawie jak było ciezko sie tak toczyc.Życze Wam kochane rychłego i bezbolesnego rozwiazania.
Axa mnie nic tam przy siku nie boli,tylko rane z jednej strony przy dotyku mam delikatnie obolałą i takie zgrubienie no i żołądek mam jakis bardziej delikatny czesciej mnie pobolewa.
Pozdrawiam wszystkie mamuski i brzuchatki:-)

Megan u mnie fabryka jajecznicy słabo ścisnietej:))))

Ostatnia edycja:
I u mnie tez siusiu normalnie, tylko jeszcze szwy jakos z jednej strony ciagna, chyba sie wczoraj przeforsowałam i cos mnie kłuje z prawj strony, mam nadzieje ze to nic powaznego - maz sie smieje ze mi wacik zostawili - a mi jakos nie do smiechu z tymi zartami, troszke sie wystraszyla. Rana wyglada ok takze chyba bede zyła :-D:-D

Mamusie ktore karmia piersia, czy wasze pociechy tez tyle kupek robią??? Normalnie fabryka czekolady :-D:-D:-D, czytałam ze jak sie karmi piersia to moze byc nawet 10 brudnych pieluch na dobe, takze normy moja córka jeszcze nie osiagneła ale jest na dobrej drodze :-D:-D:-D

Moja córa jest karmiona piersią + butla i wali w pieluchy chyba te 10 na dobę :-), ale wolę już tyle razy niż taki dzień jak wczoraj że brzuszek bolał i był pisk i tylko 2 kupy. Także cieszmy się z tych kupek!!!;-);-)

reklama
Do góry