reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

Cześć dziewczyny!
Mam na imię Asia i będę wrześniową mamą. mam już 15miesięcznego szkraba i jestem przerażona kolejnym porodem i ogólnie wizją dwuch małych rozrabiaków w domu;/
może któraś z was ma już dwujkę i odpowie mi na pytanie jak z 2ą dzieci chodzi się na spacer?:) bo szczerze mówiąc tego chyba najbardziej się boję (niestety moje dziecko przyzwyczajone jest do 4-5 godzin dziennie spędzonych na dworku:/)
generalnie jestem przerażona i rozbeczana że mój kochany szkrab nie będzie najważniejszy, strasznie mi go żal;(
może któraś z was podsunie mi jakiś pomysł jak przygotować starsze dziecko na rodzeństwo?
pozdrawiam serdecznie wszystkie wrześniówki

reklama
Cześć dziewczyny!
Mam na imię Asia i będę wrześniową mamą. mam już 15miesięcznego szkraba i jestem przerażona kolejnym porodem i ogólnie wizją dwuch małych rozrabiaków w domu;/
może któraś z was ma już dwujkę i odpowie mi na pytanie jak z 2ą dzieci chodzi się na spacer?:) bo szczerze mówiąc tego chyba najbardziej się boję (niestety moje dziecko przyzwyczajone jest do 4-5 godzin dziennie spędzonych na dworku:/)
generalnie jestem przerażona i rozbeczana że mój kochany szkrab nie będzie najważniejszy, strasznie mi go żal;(
może któraś z was podsunie mi jakiś pomysł jak przygotować starsze dziecko na rodzeństwo?
pozdrawiam serdecznie wszystkie wrześniówki
Asiu ja nie jestem wrzesniowka ani nie mam jeszcze dzieciaczka.. ale kuzynka meza mojego miala taka sama sytuacje no i wiesz co? mowili mu ze przybedzie dzidzius w rodzinie, ze jak troszke podrosnie bedzie mial sie z kim bawic, mowili mu ze bedzie starszym bratem i bedzie musial dbac o niego i byl taki dumny z tego :p a jak sie urodzil maly szymek kupili mlodemu prezent i powiedzieli ze to od nowego dzidziusia... oczywiscie nie dawali mu odczuc ze jest mniej kochany. spedzali z nim czas, no i babcia pomagala a mlody sie przyzwyczail i pokochal braciszka... mlody w wieku 2 i pol albo prawie 3 cos kolo tego :)
powodzenia i nie martw sie na pewno bedzie dobrze!

Asia098 :-D:-D Nie martw się! Damy radę!!:-D Już wcześniej pisałam, że mam zamiar kupić Tyci książeczkę Tupcio Chrupcio Mam rodzeństwo. Tycia lubi tą serię. Osobiście nie wydaje mi się, by dziecko musiało wiedzieć, skąd ten dzidziuś się wziął etc. To nam dorosłym się wydaje, że dziecko zadając pytania oczekuje informacji technicznych :-D:-D więc ta książeczka spełnia moje oczekiwania co do "przygotowania" malca na rodzeństwo. Mówię, że w brzuszku mieszka mały dzidziuś, Tycia daje "buśkowi i dzidziusiowi" buziaka na dobranoc i na razie tyle. Myślę, że jak się urodzi Dzidź, to Tycia będzie zazdrosna, w końcu do tej pory cała moja uwaga była na niej skupiona... ale jakoś dam radę. Jeśli chodzi o spacery, to Tycia też dużo czasu spędza na dworze. Nie widzę tu konfliktu z młodszym rodzeństwem. Zwyczajnie ona woli już bardziej zabawę w pisaku, na zjeżdżalni, w basenie, rowerek niż wózek. Do wózka dokupię tylko dostawkę (jeszcze nie wybrałam modelu ani typu), żeby jej na rękach nie targać, jak się zmęczy na placu zabaw:-D... i jakoś to będzie:-D

gorgusia- matko moja- trsymam kciuki by wszystko było dobrze ;)
mnie właśnie nos się zawalil i już nie bardzo moge oddychać, głodna jestem jak wilk i w gardle drapie, więc naklaszleli wszyscy na mnie i zarazili- paskudy jedne no ;(

a mnie coś dół łapie:zawstydzona/y: od wczoraj mdłości słabna, piersi tez mniej bolą, rano az sie poryczałam:-( ... tak się boję, dzis zaczęłam 9 tydzień i serce mi pęka ze strachu ... Objawy nie powinny przechodzić, wręcz przeciwnie , poczekam do jutra ... :-:)-:)-( Mojego aniołka straciłam w tym czasie ...boję się ...

nagapalma, głowa do góry!! Wiem, co czujesz. Znam na to jedno lekarstwo - usg :tak: Mówię poważnie!
Z Tycią jak mi mdłości przeszły, to wyłam jak głupia, rozpaczałam, bałam się, że coś się stało (pamiętałam, jak było przy pierwszej ciąży). Była niedziela Wielkanocna. Zadzwoniłam do gin, a ona spokojnie kazała mi przyjechać po obiedzie, zrobiła usg, pokazała mi machającą do mnie i świetnie czującą się istotkę :tak: USG to wspaniały wynalazek.

reklama
palma- cyniczna ma rację, jeśli Cię to uspokoi to pędź do gina niech Ci powie że wszystko oki ;)

dziewczyny a czy soki marchwiowe można pić?

Do góry