reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Rysia:-) No ja czytałam, i czytałam i na moje, miała już 10cm rozwarcia, namęczyła się jak diabli, ale coś poszło nie tak i musieli zrobić CC.
Patrysia po temacie, grunt, że Ty i synek zadowoleni!!!!

reklama
Zgłaszam się na chwilke.
Wciąż w dwupaku i chyba przekroczymy termin... :O
Amelci się nie spieszy..chodź czasami tak rozrabia, że mam zupełnie inne wrażenie :O.
W czwartek pierwsze KTG...to może się dowiem, że jednak już niedługo...
Czwartek to termin z USG genetycznego..z okresu mam termin na 11.09.
No zobaczymy...
Dam znać :))

Trzymam za Was &&&&&&&&&&&&&&&&&

ps.
ja nadal mam problem z netem :(((

Gocha no czasem można skorzystać ale nie zawsze się udaję
megan nom tak jakby ci regularnie skakał

Dziewczyny a jak u Was z wagą?? mi wzorsło +10 do 34 tygodnia a teraz od tamtego czasu spało 2kg. czy to normalne waszym zdaniem?? gin mowila ze ok. Jas pewnie dotrzyma terminu. szyjka dluga zamknieta.

w piatem kontrolnie waga Jasia i KTG mam

Ja tez ktg nie mam i nie bede miala, i to mnie bardzo martwi no coz co kraj to obyczaj, mam tylko nadzieje za az tak to ono potrzebne nie jest jezeli nie wszedzie robia pod koniec ciazy. Co nie ulega watpliwosci ze wolalabym miec. Wogóle to czasami sie czuje jakby ta moja ciaza byla prowadzona na tym samym poziomie co krowy na pastwisku. Usg tylko 1 i to w 12tc, pozniej tylko takie szybkie na sprawdzenie czy serduszko poprawnie bije, ani razu nie siedzialam na fotelu ginekologicznym, nie mialam robionej cytologii, za to krew mi wampiry pobierali czesto. Ehh ale jakos przetrwalam, teraz do kompletu brakuje jeszcze ze sama bede musiala sobie poród odebrac hehehhe Boshe tfu tfu tfu oby nie!!!

Kochane słuchajcie! Tam w szpitalu gdzie rodzicie, i jest możliwe dostać Zzo! Zrobiłam rozeznanie, i ludzi robią w ciula! Mnie z Kacem również! Mówią, że podadzą znieczulenie, ok, tylko później tak przetrzymają, że robi się 8, i mówią, że już nie warto bo zaraz parte:crazy: Teraz jak sobie poczytałam, to jest takie w trąbkę granie, i już bu mnie nie nabrali, od takiego stwierdzenia do urodzenia może minąć jeszcze kupę czasu, a i wyjście dziecka też jest łatwiejsze jak ma się znieczulenie! i nie musi wcale osłabiać partych!

Kochane słuchajcie! Tam w szpitalu gdzie rodzicie, i jest możliwe dostać Zzo! Zrobiłam rozeznanie, i ludzi robią w ciula! Mnie z Kacem również! Mówią, że podadzą znieczulenie, ok, tylko później tak przetrzymają, że robi się 8, i mówią, że już nie warto bo zaraz parte:crazy: Teraz jak sobie poczytałam, to jest takie w trąbkę granie, i już bu mnie nie nabrali, od takiego stwierdzenia do urodzenia może minąć jeszcze kupę czasu, a i wyjście dziecka też jest łatwiejsze jak ma się znieczulenie! i nie musi wcale osłabiać partych!

Wiadomo - każdy szpital ma inne "zwyczaje" i znajdą się i tacy. U mnie za zzo sie płaci (250zł) jedyne co chcą żeby nie wymuszać na nich że JUŻ mają podać znieczulenie tylko żeby zdać się na nich i podadzą w tedy kiedy będzie najlepszy moment. Koleżanki tam rodziły i jedna poczekała, druga chciała już ;) i obie sobie chwalą;) do tego można dostać gaz rozweselający na rozluźnienie za free;)

reklama
axarai ja nie wiem o co im chodzi z tym zzo i przeciąganiem w podaniu .. przecież wiadomym jest to że można podać je w każdym momencie tylko dawki są inne w dodatku w pl znieczulenie jest refundowane przez nfz więc szpitale nie powinny za nie brać kasy Ale niestety jak wiele spraw jest zależne od człowieka i ciężko mi zrozumieć lekarzy dlaczego tak zapierają sie w podawaniu tego znieczulenia
wiesz to tak jak trafiłam do szpitala ze skurczami i doktorek prawie 80letni były ordynator noszący nadal plakietkę ordynatora wmawiał mi ze dla niego moje zaświadczenie ze wskazań okulistycznych nie jest wskazaniem do cięcia - dodam ze zaświadczenie podstemplowane i podpisane przez właściwego ordynatora i o co dziadowi chodziło i chodził mnie denerwował zanim przyszedł właściwy ordynator i coś mu powiedział .. albo nie mogłam zrozumieć dlaczego czekają u mnie na postęp w porodzie w sensie skurczy rozwarcia zeby podjąć decyzje o cięciu ... dopiero na koniec na spokojnie mi lekarka wyjaśniła ze tak lepiej dla dziecka jeszcze wytrzymać z tydzień ale wcześniej przez całą noc nic nie usłyszałam na co czekamy ...
także wszystko zleży od człowieka na którego trafimy

Do góry