reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

A u mnie w szpitalu nie ma nawet mowy o żadnym znieczuleniu, nawet, jakbyśmy chcieli sobie za nie zapłacić, po prostu NIE. Zazdroszczę tym, którzy nie będą rodzić w bólach... Jeden kraj a jakie różnice.

reklama
Marlin właśnie! Ja to w tym całym amoku po porodowym, to miałam takie wrażenie, że położna to jakieś wytyczne miała, żeby dostać premię:eek: Meldowała doktorowi, że urodziłam tak i tak, że nie podała tego i tamtego ( mi oczywiście tez mówiła, że jest znieczulenie, a później zameldowała, że już 8 i za późno) i taka dumna była:crazy: Normalnie ludzi w ciula robią, ja nie wiedziałam kiedy można podać znieczulenie, a ta franca po co mnie tak długo męczył? Jak meldowała, że już jest 4-6 to mogła podać nie?!

Moja koleżanka rodziła w USA i mówi że tam znieczulenie zzo jest standardem.Robią je wszystkim kobietom chyba że któraś się uprze że nie chce.Nie rozumiem po co w dzisiejszych czasach się tak męczyć skoro są rozwiązania nie szkodzące ani nam ani dzieciom ale cóż żyjemy w Polsce i jest jak jest.Jedna moja znajoma rodziła w Krakowie i ok 100,00 zł zapłaciła za znieczulenie bardzo zadowolona była...to się nazywa rodzic po ludzku.
Ja mam juz skierowanie na swoją cc na sobotę mam sie stawić o 11 do szpitala .Dziwnie tak zaplanować poród :)

Brii, dziwnie się czeka na CC :-) A Ty już w sobotę:szok: My we trzy czekamy na na wtorek, i pewnie mogę powiedzieć za koleżanki, że czujemy się tak samo dziwnie:-)
Ogólnie to chyba wszystkie kraje cywilizowane maja znieczulenie, bo jak powiedziała ostatnio położna na TLC, "a zęba wyrywała byś bez znieczulenia?" do pacjentki która zastanawiała się nad ZZo;-) Tu w DE jak ktoś chce rodzić naturalnie, to jakiś dziwoląg jest:-)

no ja sie czuje tak że właściwie nie wiem co z sobą zrobić :-D zaczęłam teraz piec mięso i gotować marchewkę to nie jest dużo roboty a już brzuszek napina sie :-( a jeszcze chciałabym chałupę posprzątać przed urodzeniem

Merlin to tak jak ja. Umyłam okna w dwóch pokojach , powiesiłam firanki , zmieniłam pościele , i ogólenie generalne porządki robię, ale brzuch mi się właśnie bardzo napiął i mam teraz stracha... wzięłam no spę jedną , tak na wszelki wypadek. Jakoś nie mogę pozwolić żeby dziecko do brudnego mieszkania przyszło ;)

boszsz to alebur zazdroszczę Ci że udalo się aż tyle zrobić :) ja mam do umycia okna ale to dopiero po ułożeniu kostki przed domem, no a tak to podłogę doszorować i szafki w kuchni i kurze porządnie powycierać niby nie dużo ale jak widze że mi do napinania tak niewiele trzeba to raczej nierealne abym zrealizowała swój porządkowy plan..

wiecie czego najbardziej sie boję ? naskoczenia dobrych rad teściowej i mojej babci :-(i tego ze teściowa bedzie mnie próbowac wyręczać lub krytykowac mieszkamy w jednym domu nie wiem jak to będzie ... jej córce pasowało to ze oddawała dziecko babci a sama miala czas dla siebie a ja tak nie chce ...

Merlin ja też mieszkałam z teściową która uważała że nie dam sobie rady bo przecież młoda i niedoświadczona jestem a ona 4 dzieci wychowała:) i czego jej nie wybaczę to jak wcisnęła mi się w pierwszą kąpiel córy:( Myślałam że ją pogryzę:) Także nie daj się jeśli chcesz sama się zajmować dzieckiem:)

Dziewczyny przed cesarką ja też się dziwnie czuję choć jeszcze terminu nie znam:) W czwartek się dowiem kiedy mnie potną bo jadę się umówić z doktorkiem:)

reklama
Do góry