reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

siema dziewczynki
parę dni mnie nie było a tu tyle nadrabiania:szok:
witam nowe mamusie, jak to mówią w kupie siła:-D super że jest nas coraz więcej:tak:. Ja mam dzisiaj wolne.Julę do szkoły wiozę na 12 wiec jeszcze trochę czasu mam.
Ja też biorę tylko kwas foliowy i wit e mi ginek kazał:confused: dodatkowo zażywam tran bo okres przeziębień cały czas. i od wczoraj zażywam jakieś hormony tarczycowe bo mi ft4 źle wyszło i ginek kazał wykupić i po 1 tabl zażywać.
włosów nigdy nie farbowałam więc mam spokój ale gin mówił że nie wolno bo farby zawierają jakieś tam coś co przenika przez skórę głowy do krwioobiegu i trafia do dzidziusia czy jakoś tak i działa wczesnoporonnie(mam nadz że znowu nie pokichałam)ale w każdym razie ja nie farbuję więc problem mam z głowy.
o serkach też czytałam ale pleśniowych nie lubię więc ok.
ginek mi zabronił też kawy pić(- nie piję wogóle:-D),owoce i warzywa gotowane/spażone..i absolutnie gorących kąpieli(mam prysznic)...i coś tam jeszcze..jak sobie przypomnę to napiszę.
w środę zaliczyłam pierwszą rozmowę z kibelkiem:baffled:masakra dziewczynki.. cyce już jakby mniej bolesne czasem brzusio na dole jakby boli/ciągnie takie dziwne uczucie. no i tyle chyba.

widzę ze poruszyłyście temat mieszkania w domku bądź bloku..ja całe życie na wsi ale takiej blisko miasta w domu.po ślubie 1,5 roku u teściów w bloku na 4 piętrze- masakra..później 5,5 roku wynajmowaliśmy mieszk w domu pryw na wsi niedaleko mojego domu rodzinnego-fajnie tylko ciasno-1 pokój duży i duuża kuchnia..a teraz mieszkam znowu na wsi w domu u teściów (taki dom co spędzali tam lato)zrobiliśmy ogrzewanie ,łazienkę i jeszcze musimy wymalować(już 1 pokój mamy na gotowo jeszcze 2 pokoje kuchnia i przedpokój)dom jest mega wielki i działka 1 ha ogrodzona..ale na takim zadupiu w polach koło stawów 1 dom obok i pola i te stawy.w nocy zero latarni ciemno jak w d,..... ale do Wadowic ze 3 km..cisza spokój i świeże powietrze.. oczywiście są + i - ale jakoś przywykłam. Napewno bardziej mi wieś odpowiada niż bloczyska w środku miasta.hehe

dobra zmykam bo trzeba się do szkoły zbierać powoli z małą..

miłego dnia życzę

reklama
Witam mamusie, dzien mnie nie bylo a tyle nadrabiania, a nawet nie mam czasu przeczytac co wczoraj naskrobalyscie bo musze obiad zrobic i posprzatac...
W ogole jestem mega zadowolona z tej ginki, super babka z niej, zeby tylko tyle nie czekac, ale nastepna wizyte mam na 14, czyli bede pierwsza, to moze sie nie naczekam tyle...Witamin tez mi nie przepisala, bo mowila ze dopiero po 12 tyg bierze sie witaminy, ale widze ze Wam lekarze tez tak mowia wiec jestem spokojna.....

A mi lekrz kazał łykć witminki i podwójny kwas. Ale mówił żeby nie panikować z tyi witaminami bo nsze mamy nie łykały a jakoś normalni jesteśmy.

Kupiłam sobie herntke z imbirem pigwą i truskawką slicznie pachnie i ma az 20 % imbiru inne jak patrzyłm tylko 3%, chociaż dla mnie te 20 % to trochę sporo ( coś mi nie smakuje imbir) i muszę robić ją w dużym kubku, ale smak ma ogólnie fajny. A jak działa to ocenie później

Ja całe życie mieszkam w bloku w centrum miasta, i mam już dość, latem nie można okna otworzyć, wszystkie dzwięki sie odbijają jakoś od bloków i ma się wrażenie że sammochody jeżdzą po mieszkaniui, w zeszłym roku otworzyli knajpe na tej samej ulicy i latem impreza przenosi się na ulice, muzyke słysze jak by mi w mieszkaniu grała. Coś okropnego. Chyba bez klimatyzacji sie nie obejdzie, bo nie wiem jak to maleństwo będzie spać w takim hałasie :(

Mi się marzy domek na wsi, takie nie duży, ale za to z pięknym ogrodem.

Boje sie tych spotkan z porcelana aaa. Ale czego sie nie robi przeciez :-D

Co do mieszkania, to ja jestem z domu i marzylam o bloku i mieszkam w bloku, a moj marzy o domku z ogrodkiem.

Witam się piątkowo. :tak:

Witam wszystki nowe wrześnióweczki. Coraz więcej nas, fajnie:-)

Mam problem z zaśnięciem w nocy, 2 godz leżę dopółki nie zasnę a rano za to wsyać nie mogę i w dzień muszę też odsypiać (akurat po południu jak Bartuś idzie spać to ja z nim:-p)

Kupiłam sonie zieloną herbatę z imbirem. asia* właśnie TA PIERWSZA MOJA HERBATKA MIAŁA 3% IMBIRU A TA ZIELONA JUŻ 25%

Nie mam spotkań z panem kibelkiem. Mam za to straszne zaparcia:no:

natusia

o zielonej to ja czytałam gdzieś że nie jest polecana w ciąży, ja z niej zrezygnowałam jak się dowiedziałam o dzidzi. Ale dokładnie co i jak to nie pamiętam.

Ta co kupiłam jest z firmy Malwa i ma w składzie herbate rooibos, a tą niby polecają w ciąży, przynajmniej bardziej niż czarną.
Ja ją kupiłam w feniksie.

Ale mi chyba cos nie służy, jakoś mnie dzisiaj muli bardziej niż wcześniej. :(

Ja zaparcia mam koszmarne, aż mnei brzuch okropnie boli, to chyba przez to że od lat meczyła mnie pernamentna biegunka, a teraz taka zmiana że chyba mój brzuch sobie poradzić nie może i stąd te bóle.

Ugotowałam sobie pulpeciki w sosie koperkowym bo od tygodnia miałam ochote, a od zapachu mięsa mnie tak zmuliło że za nic ich nie tkne :(

a mnie zaczyna boleć ząb..jak coś nagryzę to boli..ale za jakiś czas przechodzi..i nie wiem czy się umawiać czy poczekać..ale w sumie do II trymestru to jeszcze miesiąc..nie wiem jak z tymi znieczuleniami..są tak różne opinie..musze się spytać swojego gina we wtorek..
robiła któraś zęba ze znieczuleniem w I trymestrze ciąży??

NatusiaMa ja mam tak samo, chocbym nie wiem jak byla zmeczona to i tak nie moge zasnac, strasznie to wkurzajace, bo rano wstac nie moge
Natusia Asia mnie tez zaczynaly dopadac zaparcia, od paru dni jem codziennie jablka i mandarynki, i na szczescie pomoglo, moze u Was tez poskutkuje???
Aniawos a moze zadzwon do dentysty i sie zapytaj co i jak

reklama
bigchild gratki wielkie wlaśnie weszłam na wrześniówki i taka niespodzianka:) super gratki wielkie:)

a jak mam pyt wiem że w pierwszym trymestrze nie można farbować włosów a czy w II można?? np. garnier ma farby bez amoniaku....

Do góry