dziewczyny zapinacie pasy w aucie? mnie jakoś strasznie gniotą, ale nie wiem czy to nie trzeba specjalnego zaświadczenia od gin że mam przeciwwskazania do zapinania się?
Ja zapinam. Zawsze. Uważam, że mniej niebezpieczne jest uciśnięcie brzucha pasem niż uderzenie nim o kierownicę lub wypadnięcie przez przednią szybę w razie wypadku.
Ja mam jedno pytanko-jak się sprawują sukienusie na takich malutkich dzidziolkach? Może macie doświadczenia? Bo właśnie się waham nad zakupem takowych-poradzcie
Wydaje mi się, że zakładanie sukieneczek malutkim kobietkom musi być strasznie niewygodne. Zarówno dla dziecka jak i dla rodzica. To się podnosi, gniecie. Myślę, że czas na sukieneczki przyjdzie ok. pierwszego roku życia. Jak wyjdzie w praniu to się okaże :-)
Dziewczyny mam pytanie odnośnie ruchów dziecka, zawsze czułam je po bokach lub w okolicach pępka, od 2 dni czuje je bardzo nisko, dosłownie prawie w pochwie, ciężko to opisać dokładnie, czasem jest to dość nieprzyjemne uczucie. Trochę się tym niepokoję czy to jest normalne ??
Moja malutka też daje o sobie znać bardzo nisko. Zdecydowanie pod brzuchem. Ostatnio nawet się zastanawiałam po co ten brzuch tak szybko rośnie skoro maleństwo i tak mieści się jeszcze bardzo nisko. Więc z czego ten brzuch taki wielki?