reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

Witam w to słoneczne i cieplutkie popołudnie :-)

Porządki świąteczne zakończone !! Krwiopijca i spacerek zaliczony. Byłam zrobić próby wątrobowe ,wyniki będą po świętach. Orzechowca jutro zacznę robić, w sobotę sałatkę jakąś namieszam i można świętować. W tym roku idziemy na święta do teściów, więć za dużo nie muszę robić:-D

Wczoraj wybrałam się w odwiedziny do dziadków na wieś , pogoda była cudna więc korzystałam i siedziałam przed domkiem i wystawiałam buźkę do słoneczka.

BigChild ja czułam podobnie więc myślę że to TO . Mój maluszek wczoraj cały dzień z małymi przerwami buszował, babcia mi dogadzała a dzidziolkowi chyba smakowało .Dziś dla odmiany cisza, chyba odsypia wczorajsze wojaże :-)

reklama
Dziewczynki to was pociesze bo napewno w końcówce ciązy może Was maluszek budzic w nocy,choc to zalezy jaki ktos ma głęboki sen.Ale mnie moje córcie nie raz budziły :-)
Mój maluszek jak narazie daje o sobie znac głównie ok południa i pod wieczór

Brzuchatki,

nie było mnie kilka dni... awaria internetu... mam nadzieję że nie omineło mnie nic ważnego, jeszcze nie nadrobiłam...

Jako że jutro wyjeżdzam i wracam 4 maja, chciałam Wam życzyć:

Wesołych Świat i Bogatego Zająca.

big child to już pewnie to..także gratulacje..

U mnie dzisiaj połowa ciąży..ale zleciało. Jeszcze raz tyle i koniec przespanych nocy:-)
Ja wczoraj posiedziałam na słonku i dzisiaj jestem cała w czerwonych plamach..chyba muszę się cała filtrem smarować i to mocniejszym, bo jakoś skóra inaczej reaguje na słonko niż przed ciążą.
Dzisiaj znowu cieplutko i święta mają takie być..super.
Cichutko tutaj na forum, ale większość się chyba porozjeżdżała albo szykuje się do świąt..no i jakbym już nie wchodziła to:
Spokojnych Świąt, bogatego zająca dla wszystkich brzuchatek..

Laseczki czy Wy sie opalacie? CZy siedzicie do woli na sloncu czy sie okrywacie czy cos? Minic nie ma jak siedze na slonku, plam nie mam odpukac, ale nei chce zaszkodzic malemu stad pytam. Nie opalam sie ze leze palckiem , zmieniam pozycje, chodze, wchdze do cienia, ale nei wiem czy to wystarczy

dzień dobry:) ja już po porannym spacerku:) pogoda piękna..
wczoraj byłam na usg połówkowym wszystko ok na 100% chłopak...

wczoraj pytałam sie gina czy w góry mogę jechać za 2 tyg a on że w ciaży absolutnie nie!!! W SZOKU BYŁAM.. MÓWIŁAM ŻE PO DOLINKACH CHCE TYLKO POCHODZIĆ A ON ŻE GÓRY W CIĄŻY SĄ NIE WSKAZANE I ŻEBY NAD MORZE JECHAĆ.. a ja i tak pojadę....

Ostatnia edycja:
Hej
Ja po robieniu porządków. Jeszcze chyba tylko okno na balkonie umyję. U siebie mi się nie chce - i tak cały rok mam rolety (żółte i dają taki specyficzny klimat). Za chwilę jadę do siostry bo muszę jej oddać aparat. Wcześniej jeszcze do sklepu. Muszę kilka rzeczy dokupić. Tym sprzątaniem to jestem wykończona. Wczoraj przez głupiego psa :wściekła/y: rozłożyłabym się jak długa. Kręcił mi się pod nogami i zachwiałam się (bo mokro) i całe wiadro poleciało na mnie a ja poskładana na ziemi (bardziej się wystraszyłam niż poobijałam).:zawstydzona/y: Wiem wiem że muszę uważać ale jakoś tak wyszło.
We wtorek byłam we wrocławiu. Szczerze to chyba nigdy tak się nie zmęczyłam. W pociągu jak jechałam to nie mogłam spać - ze zmęczenia. Nogi to tak mnie bolały że myślałam że mi odpadną. Nie wiem ile już razy się łapałam na zadyszce - normalnie to bardzo szybko chodzę i teraz jak się zapominam to tak później mam.
Całą środę nic kompletnie nie robiłam. No chyba że liczyć że jadłam, jadłam i jadłam. Tak mnie wcześniejszy dzień wykończył że musiałam sobie z wszystkim darować. Dobrze że następnym razem jadę dopiero 16 maja :-D

Czwartek miałam zaliczenie z glukozy. Paskudztwo - jak dla mnie to może i smak nie był by taki okropny gdyby nie ten zapach. Miałam wrażenie że pachnie jajkami. Może mam jakieś zwidy węchowe. Po godzinie od wypicia przeżyłam kryzys ale pomyślałam że jak to zwrócę to będę musiała jeszcze raz pić.

Wczoraj wielkie sprzątanie ale ze względu że już mnie zaczął kręgosłup boleć dokończyłam dziś. A jutro zabieram się za gotowanie. I muszę jeszcze spakować prezent dla koleżanki na panieńskie (robi jutro). Cieszę się że jutro będę miała wieczór na luzie i na pierwszego w tym roku grilla się załapię..

Bawcie się dobrze i objadajcie tyle ile macie ochotę (bez wyrzutów) bo jak nie teraz to kiedy. Wesołych Świąt. Pogońcie na pogodzie króliki :)

Ps. Big child ja to się nie opalam. Bo normalnie to jestem antysłoneczna chyba że słońce + woda. Tak to jak rak wyglądam. Więc teraz też będę unikać słońca. Mam blond włosy i jasną cerę i chyba nigdy nie byłam brązowa.

Bafinka coś słyszałam że niby nie powinno się jeździć w góry bo to zmiana klimatu i różne takie tam. Ale myślę że nie należy przesadzać, tym bardziej że na pewno nie zdecydujesz się na eskapady w himalaje :). Ja jak byłam w tatrach (4lata) temu to widziałam kobietę w zaawansowanej ciąży i wspinała się - to jest chyba nierozsądne, ale będąc np.w tatrach i chodzenie po Dolinach (Chochołowskiej, Kościeliskiej) to jak spacer po krupówkach (tylko lepsze widoki).

reklama
Witam się i ja,

Od rana zabrałam się za mycie okien w kuchni ( bo tylko te mi zostały ) i ogarniecie kuchni. Potem wc i lazienka, a mężulek zabrała się za pokoje, więc już mieszkanko czysciutkie. Potem przejechaliśmy się do miasta na duże lody a następnie na zakupy.
Teraz leżę i nadrabiam zaległosci w necie, ale jakos oczy mi sie zamykaja.
Od kilku dni mam powazne problemy ze spaniem, bo czesto chodze do toalety.

Wysypka mi nie zeszla, zrobiły sie takie male krwiste krostki. Kupiłam wapno i bede pic, jak nie przejdzie do wtorku, to trzeba bedzie lekarza odwiedzic.
Mama sie martwi,zeby to nie byla jakas zakazna choroba (choc przeszlam chyba wszystkie)

Pozdrawiam i również życzę zdrowych i pogodnych swiat!

Do góry