U mnie tez sie zdecydowanie podniosl brzuch. Wlasnie mowilam mojemu w sobote, ze dziwnie sie teraz czuje, bo spodnie wisza mi na dole w biodrach jak na wieszaku a za to guma na gorze juz niezle dopasowana
smiesznie to wyglada ale tak powinno byc wiec trzeba sie do kolejnego etapu przyzwyczaic.
Przypomnialam sobie, co chcialam w poprzednim poscie dopisac.
A mianowicie chcialam opierdzielic wszystkie ciazowki ktore ciagle patrza na swoja wage i licza gramy ktore przybraly w ostatnim czasie
Juz to kiedys pisalam ale dla Waszego dobra powtorze: Nie ma nic gorszego jak odchudzanie sie lub uboga dieta w ciazy. Ani Wam ani dziecku to nie pomoze a bardzo moze zaszkodzic. Nie chodzi o to zeby jesc za dwoje czyli zapychac sie jung foodem czy tylko slodyczami albo wcinac dwie porcje zamiast jednej.
Wazne jest zebyscie jadly rozsadnie ale zdrowo i kolorowo tzn. im bardziej kolorowe macie jedzenie na talerzu tym wiecej witamin i mikroelementow dostarczacie dziecku.
Tak wymyslila to matka natura, ze kobieta w ciazy tyje i norma jest do 6 kg na trymestr. Tez nie chcialabym wazyc na koniec ciazy 18 kg tylko jak najmniej ale jesli taki mam organizm to nic na to nie poradze a jesli sie tym tak zamartwiacie ze bedziecie grube, to macie tutaj przynajmniej kilkanascie forumowiczek, dla ktorych to nie jest pierwsza ciaza i ktore Was przekonaja ze po porodzie szybko zrzucicie te kilogramy. Dbajcie wiec o siebie, najlepiej cwiczcie tez troche, bo to pomaga rowniez Waszej skorze pozniej wrocic do starej formy i nie przejmujcie sie kilogramami :-)
Moze wlasnie zrobimy teraz ranking, ktora z aktualnych mam ile schudla po ciazy i czy robilyscie cos zeby sie pozbyc zbednych kilogramow czy po prostu dziecko wyssalo je z mlekiem matki :-)