reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

reklama
Współczuje Wam tych mdłości, jeszcze Was tak męcza, oby szybko przeszły
Agusia niestety nie pomogę Ci, u mnie wynik negatywny, za to bakterie...

hej kobietki,
pogoda nam sie zrobila deszczowa wiec pewno bedziemy w domku dzis siedziec... wczoraj jeszcze byłysmy na hulajnodze wiec wykorzystaliśmy sloneczne dni:) wczoraj wieczorem byłam w kinie tak z kolezanką sie zdecydowałam pojsc oderwac się od wszystkiego i poszłysmy na wojne żeńsko-męską... rozczarował mnie ten film...nic specjalnego:) no ale przynajmniej wyrwałam sie od codziennych obowiązków...:)

juz dość długo mnie miałam mdłości ani nic a tu dzisiaj od rana mnie męczy i brzuszek taki bardziej napięty mi sie wydaje... nie wiem dlaczego...juz niemogę doczekać sie wizyty 23 marca zeby zobzcyc czy z dzidzia jest ok.

ola trzymam kciuki za wizyte:) i czekam na relację:):)

agusia ja niestety nie znam sie na badaniach wiec niemogę pomóc:( ale trzymam kciuki aby wszystko bylo ok:)

aniawos to udanej wizyty u kosmetyczki:) sama bym sie przeszła z chęcią ale dziś to chyba na nic sily nie znajdę:)

sawi, ola mi tez dziś niedobrze wiec łączę się z wami:)oby przeszło :)

miłego dnia wszytkim życzę:*:*:*

Oj kobietki, współczuję Wam tych mdłości. Mnie na szczęście to ominęło i oprócz ciągłego ziewania ta ciąża przebiega u mnie bezobjawowo. Nawet to zmęczenie pomału znika.

agusia_x ZNALAZLAM COŚ TAKIEGO NA NECIE NIE WIEM MOŻE TO W CZYMŚ POMOŻE ALE KTOŚ MIAŁ DOKLADNIE TYLE SAMO LEUKOCYTÓW:)

badanie ogólne moczu wykazało leukocyty w ilości 75 LEU/UL czy to
oznacza stan zapalny? Czy można w ciązy bezpiecznie przyjmować jakieś leki w
tej sytuacji?

odpowiedz do tego pytania: Jak wyglada badanie mikroskopowe osadu- ile leu w [polu widzenia. Jeśli powyżej
5- to można zastsoować urosept, jeśli powyzej 20- powinno się wykonać posiwew i
zastsowac antybiotyk.

Ale i tak wydaje mi sie ze lekarz cos zadecyduje i ze to raczej grozne nie bedzie:) trzymam kciuki:)

Dzięki. Problem w tym, że opis mikroskopowy mam, ale tak nabazgrany, że nie jestem w stanie odczytać po kobiecie, która to pisała. No chyba nie pozostaje mi nic innego jak poczekać do jutra i dowiedzieć się od lekarza co i jak.

witam sie w czwartkowy ranek do mnie znów wrócił leń... jak było słoneczko to motywowalam sie i do pracy i do dlugich spacerów a dzisiejsza pogoda tak mnie zamula że najlepiej cały dzień przed tv w łóżku bym leżała...
wczoraj naszła mnie mega ochota na ciasto tofinkę i mąż specjalnie leciał do polo marketu kupić i zjadłam 2 duże kawały aż mi się wymiotować chciało ale jeszcze miałam ochotę masakra jakaś... a teraz mam kaca moralnego ze tyle kalorii bez sensu wchłonęłam...

powiem wam jeszcze że ja nie robiłam tego badania na zd bo wolałam nie wiedzieć ale teraz jak wy o tym piszcie to czarne myśli mi po głowie chodzą choć żadnych predyspozycji nie mam... czy w tym badaniu w II trymestrze da sie jeszcze sprawdzić to prawdopodobieństwo na zespół downa??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Z tego co piszą to badanie wykonuje się między 11 a 13 tygodniem ciaży, więc nie wiem czy już nie będzie za późno. Najlepiej jednak zapytać lekarza i to jak najszybciej, jeżeli zależy Ci na tym badaniu.

Hejka:-) U mnie mdłości poranne odpuściły jakiś czas temu, ale wieczorne się utrzymują. Nie wiem dlaczego, ale dopiero po całym dniu zaczyna mnie brzuch mulić i trochę niedobrze się czuję. Głowa też pobolewa, ale w miarę ok.

Pisałam już, że mam straszny problem ze skórą w ciąży. Tak się ze mnie sypie, mam wrażenie, że czym więcej się smaruję to gorzej. Oliwka nic nie pomaga, teraz mam mleczko do nawilżania, ale też po pół godzinie to samo. Idę do apteki, może coś doradzą. Na twarzy też nadal masakra,ale nie tak sucha. Śmiałam się do Męża, że jeśli to prawda, że to dziewczynka urodę mamie zabiera, to mogłaby się trochę zlitować i zostawić nieco, a nie tak całą;-)hehe.

Zaraz lecę do pracy, nie chce się...
Pozdrawiam serdecznie.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry