reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

Witajcie mamusie
Po wczorajszej wizycie mam tyle energii że szok. Tak się cieszę, że wszystko dobrze, i że będziemy mieli parkę. Wiem że to jeszcze za wcześnie, ginka od razu mówiła że to 99%, ale fajnie by było:-)
Aaaa i jeszcze jedna dobra wiadomość, brzuch mi wywaliło że masakra( same widziałyście) a waga stoi:-) jak narazie 1 na plus:-)

Syla Witaj:-) trzymam za Ciebie kciuki, w końcu musi Ci się udać, już się dosyć nacierpiałaś, tym razem musi być dobrze:-)
Kacha czytałam Twoją historię, i nie mogę uwierzyć że trafiłaś na takiego lekarza, no masakra jakaś, co to za człowiek w ogóle??? Wiele przeszłaś w życiu, widzę, że jesteś bardzo silna, i mądra, potrafisz walczyć o swoje szczęście:-)

reklama
Hej dziewczyny! Niedlugo weekend. Ja juz dzis z szefem pogadalam, ze za 2 tyg na L4, przyjal to bardzo dobrze, ze teraz mam patrzec na siebie a nie na rzeczy dookola.
Wczoraj dostalam rowniez 2 pary spodni, ciazowych oczywiscie, jedne jeansy, drugie bojoweczki, moj brzuch jest mega szczesliwy!!!
Witaj Syla76, bedzie dobrze kochana, trzymam za Ciebie kciuki.

No ja właśnie mam synka z ZD ;-) I wynik Papp-a miałam 1:2, a nawet nie robiłam badań krwii, usg było tak tragiczne, że już krew nie była potrzebna. Mnie też lekarz namawiał na amnio i wręcz naciskał na przerwanie ciąży :wściekła/y: Bodajże wczoraj opisałam tu na forum naszą historię:
https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/niestety-pani-dziecko-nie-bedzie-zdrowe-49562/
W końcu się otworzyłam, bo tak to zawsze po kątach na zamkniętych wątkach opisywałam. Ale w końcu stwierdziłam, że przecież nic do ukrycia nie mam ;-)

Kasia dzięki za te Twoje przeżycia! Nawet nie wiesz ilu osobom w ten sposób pomogłaś i pomagasz. Masz racje - ciąże nie zawsze są kolorowe i radosne. Ja tez nikogo nie oceniam, ale dziwie się jak łatwo jest oceniac ludzi którzy dokonują innych wyborów niż by oczekiwali lekarze i rodzina i znajomi. Pozdrawiam i życze wszystkiego dobrego.

Cześć Dziewczynki! Ja mam dzisiaj wizytę u lekarza i strasznie się boję co tam się okaże..byle wytrwać do 12 i potem w kolejce pewnie trochę...

Wczoraj mój siostrzeniec 4 letni mówi do mnie ciociu chciałbym, żeby była dziewczynka bo będzie po mnie zabawki i mój pokój sprzątała heheh - potem stwierdził łaskawie, że może być chłopiec, ale też będzie musiał sprzątać ubawił mnie hehehe

Trzymajcie proszę kciuki za Nas..
Miłego dnia

Syla76 - będzie dobrze, jesteśmy z Tobą i wierzymy tak samo mocno w powodzenie jak Ty!

Cześć..
mira ja w ciązy miałam już 4 razy oprychę. Gin powiedział, ze bez problemu można używac maści. Ma tak male stężenie czegoś tam, ze nie zaszkodzi dzidzi. Groźna w ciązy jest opryszczka pierwszy raz..a Ty tak jak ja miałaś już wiele razy i opryszczka narządów płciowych. Tą na ustach się nie martw. Ja za 1-szym razem panikowałam, teraz wyluzowałam, jest, to ją samruję i już:-)
lina super, ze macie autko zastępcze..
ola będzie ok, nie martw się..
syla cześć..ja mialam testy pappa, ale wynik miał iść bezpośrednio do lekarza, bo dla szarego czlowieka jest to kompeltnie nieczytelne, pamietam jak dostałam w 1-szej ciąży..boże..panika, bo nie wiedziałam jak to czytać..idę na wizytę 29 marca takze się dowiem jaki jest wynik. Ja tu trochę dziewczynom panikowałam, bo na usg wyszło mi NT 2,0..i strach, ze dużo..zainwestowałam w usg genetyczne u innego lekarza, który na programie komputerowym pokazał co i jak. Uspokoił mnie bardzo, w końcu ciesze się ciążą nie myśląc że coś jest źle. Powiedział, ze wskazaniem do amino jest jeśli wynik jest 1:100 lub poniżej. U mnie wg wieku wyszło 1:708 a po badaniach, wprowadzeniu w system wszystkich danych, wiek, waga, wzrost, pomiary dzidzi- NT, przepływy krwi, kąt twarzy, wielkość..wyszło 1:13 tys z kawałkiem. Takze nie martwię sie w ogóle i nawet nie czekam na wyniki tych testów..myslę że one nic nie zmienią. A Ty nie miałaś usg genetycznego?

Dzisiaj popołudniu smigam do kosmetyczki, brwi..bo zarosły i pazurki..
Pogoda brzydka, pada deszcz i ponuro..

Hej.
Pisałam o tym w wątku o badaniach ale jakoś przeszedł bez echa, więc pozwolę sobie napisać to tu. Odebrałam wczoraj wyniki moczu. Nie znam się na tym, ale porównałam z poprzednimi wynikami, które były ok. Martwią mnie leukocyty, bo miesiąc temu miałam wynik negaatywny, a dziś mam 75 Leu/ul ++, cokolwiek to znaczy. Nigdzie nie potrafię znaleźć norm, które odpowiadały by temu wynikowi. Może wy wiecie czy ten wynik oznacza coś nie tak czy wszysko jest ok. Wizytę mam w piątek więc się dowiem, ale gdybym wiedziała wcześniej byłabym spokojniejsza.

reklama
Do góry