reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

syla76 dam znac napewno
niewiem dokladnie w ktorym temacie czy poscie czytalam tu na forum o tych testach i z tego co kojarze to ktoras z dziewczyn dosc obyta jest w tych tematach poczytaj popytaj to moze cos sie rozswietli w glowie bo dla mnie poki co to wszystko jest jakas czarna magia

reklama
nie wiem jak wy ale ja ciągle jem ogórki najlepiej mizerię... po prostu robię ja do wszystkiego!!!! jakaś masakra:-) obiad dla mnie bez mizerii nie istnieje.... a jak S sobie nakłada i jest końcówka to patrzę się na niego jak kotek ze szreka i on zawsze zostawia to dla mnie!!!! hehehehe:-))))

syla76 a możesz mi napisać jakie ci wyszły statystyki???? bo z tego wyniku powinno wszystko wynikać.... ja się trochę tym tematem interesowałam.... więc przepisz co jest napisane!!!!

kachasek hehehehe.... tatusiowie to mają dobrze!!!! :-D:-D:-D cwaniaki
też bym tatusiowi oddała brzuszek na trochę!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam po przerwie :-)

Syla76 :-) faktycznie ten Twój wiek przeraża!! ;-) hehe (żartuję oczywiście!!) :-)
Cieszę się bardzo, że napisałaś, bo ... Lzej będzie Ci przejść przez te pozostałe 6 miesięcy :-) (już niepełne!!);-)

Bardzo mi przykro z powodu dwóch Fasolek (światełko dla nich(i)(i))...
Zabraniam Ci kiedykolwiek myśleć, że teraz może pójść coś nie tak!! Będzie dobrze i urodzisz zdrowego, silnego chlopca!! (tak jakoś na myśl przyszło, że to będzie chłopiec!).
Ja również jestem mamą dwóch Aniołków, jeden w 11 tygodniu, drugi na samym początku, oczyścił się samoistnie. Więc wiem jakie to cholerne uczucie... :-( Bałam się okropnie kiedy na teście po raz trzeci zobaczyłam 2 kreseczki, ale nie dopuszczałam myśli, że może być coś nie tak :-) i teraz mam ślicznego, zdrowego, bardzo kochanego już 14 miesięcznego Synka :-) a we wrześniu będzie z nami kolejny Skarb :-)
Czasami życie daje nam w kość, ale później to wynagradza :-) Pamiętaj o tym!! :-)
Także witam Cię gorąco i razem z Tobą oczekuję 09.09. :-) :-*

Helka, słowa te również do Ciebie kieruję!! :-)

Sawi ciesz sie, że niskie, a nie za wysokie!! Bo z tego co pamiętam, to w pierwszej ciąży gestozę miałaś...

Mira nie martw się ta opryszczką :-) nic nie zaszkodzi!! Opryszczka miejsc intymnych jest groźna, a nie taka na ustach :-)

Ehhh... Staram się Was czytać codziennie, ale kompletnie sił nie mam, żeby coś naskrobać... Dziś Syla mnie zmotywowała...
Czuję się okropnie!! Powoli naprawdę mam już dość tych senności, mdłości, braku sił i energii... Z Adasiem było zupełnie inaczej :-(
Najchętniej spałabym od 18 do 14, a do 14 do 18 mogę poleżeć przed tv!! Okropne jest to!! Nigdy taka nie byłam, w ciąż gdzieś, jak nie spacer, to spotkanie z innymi mamami, zabawy, wieczorne wyjścia, a teraz...
Mam nadzieję jednak każdego dnia, że rano będzie inaczej!! Lepiej!! :-)

Pozdrawiam Was wszystkie!! Czujcie się dobrze!!
Buziaki :*

kochana napewno teraz będzie ok,najgroźniejszy okres już cię ominął,teraz tylko pozostaje cieszyć się ciążą
Dzięki, dzięki, tym razem nie odejde z tego forum, bede sie trzymać nogami i rekami (oby :)

Witam po przerwie :-)

Syla76 :-) faktycznie ten Twój wiek przeraża!! ;-) hehe (żartuję oczywiście!!) :-)
Cieszę się bardzo, że napisałaś, bo ... Lzej będzie Ci przejść przez te pozostałe 6 miesięcy :-) (już niepełne!!);-)

Bardzo mi przykro z powodu dwóch Fasolek (światełko dla nich(i)(i))...
Zabraniam Ci kiedykolwiek myśleć, że teraz może pójść coś nie tak!! Będzie dobrze i urodzisz zdrowego, silnego chlopca!! (tak jakoś na myśl przyszło, że to będzie chłopiec!).
Ja również jestem mamą dwóch Aniołków, jeden w 11 tygodniu, drugi na samym początku, oczyścił się samoistnie. Więc wiem jakie to cholerne uczucie... :-( Bałam się okropnie kiedy na teście po raz trzeci zobaczyłam 2 kreseczki, ale nie dopuszczałam myśli, że może być coś nie tak :-) i teraz mam ślicznego, zdrowego, bardzo kochanego już 14 miesięcznego Synka :-) a we wrześniu będzie z nami kolejny Skarb :-)
Czasami życie daje nam w kość, ale później to wynagradza :-) Pamiętaj o tym!! :-)
Także witam Cię gorąco i razem z Tobą oczekuję 09.09. :-) :-*

Buziaki :*
Też mi sie wydaje ze to chłopak :) Dzięki za słowa otuchy, Twoj przykład naprawde daje nadzieje!

nie wiem jak wy ale ja ciągle jem ogórki najlepiej mizerię... po prostu robię ja do wszystkiego!!!! jakaś masakra:-) obiad dla mnie bez mizerii nie istnieje.... a jak S sobie nakłada i jest końcówka to patrzę się na niego jak kotek ze szreka i on zawsze zostawia to dla mnie!!!! hehehehe:-))))
u mnie króluje sałata z pomidorem i ogórkiem na kwaśno:-D
kachasek hehehehe.... tatusiowie to mają dobrze!!!! :-D:-D:-D cwaniaki
też bym tatusiowi oddała brzuszek na trochę!!!!
oj gdyby tak można było ;-) końcówka poprzedniej ciąży - upały, masssssakra... tym razem odcinam brzuch i nie ma bata - ma nosić i koniec :-D :-D
jak urodziłam, myślałam, że będzie lepiej, a tu co? na dworze 32 stopnie, na sali inkubator i lampa (młody był naświetlany) ustawione na 30 stopni... bleee

Dzięki, dzięki, tym razem nie odejde z tego forum, bede sie trzymać nogami i rekami (oby :)
i tak ma być :tak: nie puścimy cię! ;-)

syla76 a możesz mi napisać jakie ci wyszły statystyki???? bo z tego wyniku powinno wszystko wynikać.... ja się trochę tym tematem interesowałam.... więc przepisz co jest napisane!!!!

Spróbuje przepisać:

RESULTS

Test: Concentration: Median: MoM: Corrected MoM:
HCGb 120,20ng/mL 36,83 3,26 3,05
NT 1,20 mm 1,47 0,82 0,82
PAPP-A 3582,00mU/L 2858,00 1,25 1,24

To moje wyniki, NT rozumiem, ze chyba ok, ale reszta o co chodzi?

Spróbuje przepisać:

RESULTS

Test: Concentration: Median: MoM: Corrected MoM:
HCGb 120,20ng/mL 36,83 3,26 3,05
NT 1,20 mm 1,47 0,82 0,82
PAPP-A 3582,00mU/L 2858,00 1,25 1,24

To moje wyniki, NT rozumiem, ze chyba ok, ale reszta o co chodzi?

KURCZE NIE JEST TO CZYLELNE, Pozlewało sie w jedno, spróbuje inaczej:

RESULTS

Test: .........Concentration: ................Median: ..........MoM: ..................Corrected MoM:
HCGb........... 120,20ng/mL .................36,83 .............3,26 .....................3,05
NT............. 1,20 mm .....................1,47 ..............0,82 .....................0,82
PAPP-A .........3582,00mU/L ..............2858,00 ..........1,25 .....................1,24

Hello!

Syla, witaj! Zadomów się u nas! Musi być dobrze! Głowa do góry i pierś do przodu. Już niedługo zobaczymy nasze upragnione skarby

A ja jeszcze tylko chciałam zdać relację z dalszych wydarzeń. Otóż jestem bardzo dumna ze swojego męża, bo w końcu dopiął swego i jutro rano odbieramy autko zastępcze, a nasze potłuczone jedzie do innego autoryzowanego serwisu, gdzie 100 razy lepiej obchodzą sie z klientem. Trochę trzeba było powalczyć i dzwonić na "same góry", ale było warto!

A za mna wciąż chodzą truskawki: z makaronem, zupki truskawkowe, dżemiki no i LOOOODY

syla76 powiem ci tak że z tego co wiem że im wyższy wynik wolnej podjednostki beta tym gorzej... ale to jeszcze o niczym nie przesądza!!! powinnaś mieć jeszcze napisane statystyki bo to badanie ma ci tylko pokazać ile kobiet z takimi wynikami ma szanse mieć chorobę... ale to tylko statystyka
na twoją niekorzyść działa wiek...

reklama
Ehhh.... Te truskawkowe kompoty i mrożone truskaweczki i jogurty, serki, spustoszenie nie tylko w moim portfelu robią!! :-)

Do góry