reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

reklama
syla76 witaj... bardzo chętnie witamy nowe osoby w naszym gronie!!!! :-) !!! mam nadzieję że tym razem z dzidziusiem będzie wszystko ok!!!! każda z nas na to liczy a ty na pewno po swoich traumatycznych przeżyciach;-)

ja nie robiłam PAPP-a ponieważ to badanie robi się do 13 tygodnia a ja w tym czasie byłam chora ale będę robiła test PRISCA 4... zasada jest podobna chodzi o wykrycie z krwi prawdopodobieństwa chorób genetycznych!!! tylko pappa robi się w I trymestrze a prisca robi się w II trymestrze!!!!

syla76 serdecznie witam i ja

jak rowniez mialam robiony test w/w w piatek
i rowniez jak ty jestem po 2 poronieniach

wierze ze tym razem nam sie uda czegi i tobie zycze z calego serducha
musimy silnie wierzyc sie bedzie ok a tak tez sie stanie

Dzieki za powitanie!
Wczoraj byłam po wyniki testu i zaproonowali mi inwazyjne ale sienie zdecydowalam, bo nie byłam w ogole przygotowana na to ze bede musiala odarzu u lekarza podjąć taką decyzje. Wyniki tego testu sa dla mnie jakies zagmatwane, niby lekarz mowi ze ryzyko nie duze, ale proponuja inwazyjne zeby miec pewnosc. Tylko ze inwazyjne to ryzyko poronienia a w moim przypadku jak znowu krawiwłam w trzeciez ciązy to to obciążenie tez jest wieksze i stad nie zdecydowąłam sie na inwazyjne. Byly kobietki ktore nie mialy proponowane inwazyjnych bo miały tak dobre wyniki testu PAPPA, mi niestety proponoano, moze to i dobrze, tylko ze to taka trudna decyzja. helka 2104 jak będziesz miała wyniki to daj znać, moze Ty mi wytłumaczysz o co chodzi z tą wolną bHCG i czymś tam jeszcze. U mnie ryzyko wiąże sie penie jeszcze z tym dodatkowo ze 35 lat mam, chciaż NT wyszło ok więc to mnie trzyma na duchu.

syla witaj
super że do nas dołączyłaś,a na kiedy masz termin??
trzymam kciuki oby tym razem nic się złego nie działo

a ja mam problem z ciśnieniem
mam za niskie
59/52/62
a po 20 min, 118/35/60

syla witaj
super że do nas dołączyłaś,a na kiedy masz termin??
trzymam kciuki oby tym razem nic się złego nie działo

a ja mam problem z ciśnieniem
mam za niskie
59/52/62
a po 20 min, 118/35/60

Termin 9.09 :) I chce z Wami zostac do konca, mam dosyć pożegnać z dzieczynami z forum :) Zrozumiano? :)

wiecie co ap ropo bólu i złego znoszenia ciąży to wczoraj jak byłam u gina to się mnie babeczka zapytała jak się czuję... a ja jej na to że jak mi ktoś powie że ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety to dam w pysk!!! a ona mi na to że ktoś kiedyś powiedział że to stan błogosławiony ( ona się z tym nie zgadza) szybko dodała że rację miał ten który nazwał to CIĄŻĄ... DLA TEGO ZAPYTAŁA??? a ona na to że od ciążenia ciężaru) !!!! i powiem tak zgadzam się z nią całkowicie!!!!
już w Biblii mowa jest o "brzemiennych", a czym jest brzemię? jest też powiedziane, żeby cieszyła się niepłodna, bo nie zna bóli
Miałyście może dośiwdczenia z opryszczką, i jakieś doświadcznie z nią związaną?

Generalnie ja opryszczkę mam od zawsze, czasami w febrę się przeistacza jak za dużo "pogrzebię" w niej, mam lekarstwa, które działają rewelacyjnie, ale w ciąży wiadomo . .. macie jakieś sposoby na złagodzenie jej?
możesz vratizolin stosować (zovirax ponoć też), takie miałam przykazanie przy półpaścu miesiąc temu, a to ten sam wirus. Ale jak masz wątpliwości, spytaj gina.

Syla witaj!:tak:

kachasek noooooooo tak jesteśmy ciężarne , brzemienne jest nam mega ciężko ale czy któraś z was zamieniłaby ten stan na ten bez brzuszka???? bo ja na pewno nieeeeeeeeee!!!!!

kachasek noooooooo tak jesteśmy ciężarne , brzemienne jest nam mega ciężko ale czy któraś z was zamieniłaby ten stan na ten bez brzuszka???? bo ja na pewno nieeeeeeeeee!!!!!
hehe, na razie nie, ale jak upały przyjdą, to oddaję brzuch tatusiowi niech też trochę podźwiga :-D

reklama
Do góry