reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

jeny, wszystkie dzieci chore, mamy tez podziębione, czy po prostu nie mogłaby nadejść wiosna?? to myślę by było najlepsze lekarstwo... swoją drogą pięknie wygląda Bałtyk taki zamarznięty, wkleję Wam fotkę z ostatniego spaceru :)
moja Masrtyna od rana już ma 38,8, masakraaaaa :wściekła/y:
kacha - zdrówka dla Olisia!!
Motyl - kuruj się i nie poddawaj!!
ellancz - :szok::szok::szok: jakie masz badania??????

reklama
Dziewczynki mam pytanko! Jak sie odzywiacie? Czy jecie to na co macie w danym momencie smaki czy typowo zdrowe odzywianie? Bo ja nie ukrywam ze nie pogardze frytkami, slodyczami, jak mam smaka to chipsy, dzis wzielam do pracy zupke chinska. Oprocz tych niezdrowych smieci jem zdrowe i pozywne jedzenie, codziennie mieso, nabial, jogurty, ryz, makarony soki itp. Moj maz mi wyklad wali ze nie moge sie tak zle odzywiac, ale co ja mam poradzic jak mam niewyobrazalna nieodparta chec na to.

Cześć..
ja już po pobraniu krwi, morfologia, glukoza i mocz..25 zł..ale pani tak mi zapakowała igłę w rękę, ze myślałam że spadnę z krzesła:wściekła/y:
ellancz ale co nfz i "normalny" lekarz da Ci na wszystko skierowanie??
kacha dziuba współczuję chorób dzieciaczków..u nas narazie tfu..tfu..w miarę..
big child ja też jem czasem niezdrowe, paskudne rzeczy;-) ale bez przesady, masz ciśnienie musisz zjeść..żebyś sie tylko odżywiała zupkami chińskimi albo mcdonaldem to niefajnie, ale trochę..spokojnie..

Już dzisiaj piątek, ciesze się bardzo..jutro bal..nawet nie mierzylam kiecki z butami i ogólnie z całoscią..ale muszę się chyba dzisiaj zmotywować, bo w razie co jeszcze jutro mogę coś zmienić..

BigChild nie ma co przesadzać wszystko jest dla ludzi, ja tez ogólnie odżywiam sie zdrowo dużo owoców i warzyw, soczki tylko naturalne, ale czasmi tez wyskoczę do McDonalda...czy się skusze na pizzę, ważne żeby więcej było tego zdrowego jedzenia. Mi lekarz powiedział, że mam bardzo ładne wyniki (morfologię itd) i żebym trzymała tak dalej. My to chyba zreszta wszytkie rozumiemy jak sie oprzec jak sie CHCE zjeść właśnie TO!

Dziewczyny zaczarujmy jakos tą zimę, zeby już sobie poszła co???

Dziewczyny, a ja nie wiem co sie ze mna dzieje. Rano sie wysmarkalam bo czułam pełny nos i chusteczka była czerwona, potem poczułam flegme w gardle i wyplułam mase zywej krwi i tak caly czas nia pluje.

Hej,

Dziuba siostra urodziła syna i nazwali go Cyryl:confused2: Mi to nie pasi, ale ich dziecko. Moja tez kaszle i smarka, ale u nas to nirmalka byle do wiosny. Zdrówka dla Martynki:-)

Ania mnie tam igła nie przeraża, ale pamietam jak podczas porodu jakaś uczennica 3 razy usiłowała mi załozyć wenflon:no::wściekła/y: Nigdy wiecej nie pozwole na sobie ćwiczyć. Ja labor mam w pracy i laski są delikatne.

Big Child mi już ochota na syfy przeszła, ale jak będę miała ochote to zjem. Ze zdrowych rzeczy to tylko soki pije, które sami wyciskamy i warzywa też czasem na talerzu wylądują. Trzeba wszystko z umiarem i nie ma sie co ograniczać i frustrować z tego powodu. Z tego co napisałaś to masz ok diete i trzeba sie cieszyc że apetyt jest:tak::-)

Nanusia mi czasem małe krwawienie z nosa sie zdarzy i to jest wynik osłabienia. Nie zrozumiałam, czy teraz plujesz krwią czy flegmą? bo jesli krwia to ja bym poszła do lekarza pierwszego kontaktu. W ciąży nie wolno lekceważyć żadnych krwotoków.

Kacha zdrówka dla synka:-)

Miłego dnia:-)

Nanusia mi czasem małe krwawienie z nosa sie zdarzy i to jest wynik osłabienia. Nie zrozumiałam, czy teraz plujesz krwią czy flegmą? bo jesli krwia to ja bym poszła do lekarza pierwszego kontaktu. W ciąży nie wolno lekceważyć żadnych krwotoków.

napływa mi flegma, która jest czerwona. Juz powoli wszystko wraca do normy. Jesli nie przejdzie to jak tylko maz wstanie pojedziemy do lekarza.

nanusia - też bym zadzwoniła do gin się zapytać albo poszła do lekarza...

BigChild - jak dla mnie wszystko można jeść, tylko z rozsądkiem. Ja już zaczynam zdrowiej myśleć, tzn. staram sie codziennie jeść jogurta, kanapki urozmaicone pomidorem czy ogórasem, jak obiad to też żeby było w nim dużo warzyw i jakaś niewielka porcja mięsa... ale to też chyba z myślą żeby nie przytyć 30kilo...

dziewczyny pozdrowienia znad morza!

89487558.jpg

30594778.jpg

reklama
A ja wlasnie odkrylam wczoraj genialny sposob na mdlosci i zmeczenie. Moj maluch tak od kilku dni szalal ze bylam skrajnie wykonczona. Nie moglam wlasciwie nic robic zeby natychmiast nie miec odruchu wymiotnego...:errr:
Znajoma mi podpowiedziala ze dobra na takie dolegliwosci jest zwykla herbata z kawalkami swiezo pokrojonego imbiru.
Mnie wczoraj uzdrowilo juz po pierwszym lyku a dzisiaj czuje sie jeszcze lepiej :-) Ogolnie jelita mi sie uspokoily i nie mam tez takiego uczucia ciezkosci. Naprawde polecam!

Do góry