reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

agatek cierpliwa i sprawiedliwa:-) ja najpierw moim, potem teściom..
misiako chyba nie miałam problemów, nie pamietam..wydaje mi sie, ze raz miałam zapalenie, ale to dawno temu..teraz moze mnie lekko zawiało..no zobaczymy..

Już w sobotę do fryzjera..nie mogę się doczekać:-):-):-) będę piękną blondynką;-) a nie blondyną z czarnym odrostem..bleeee...
i we wtorek do gina, też już się nie mogę doczekać..musze zobaczyć dzidzię, zobaczyć że wszystko ok..i wtedy będę spokojna..

reklama

Poza tym od wczoraj się stresuję , bo okazało się, że mam grupę krwi A Rh - a mój A. ma 0 Rh + , a co za tym idzie może wystąpić konflikt serologiczny. Czy któraś z Was ma podobną sytuację? Dzwoniłam do lekarza, powiedział mi, że mam się nie martwić, bo w dzisiejszych czasach nie takie problemy w ciąży się obchodzi bezproblemowo. Doczytałam jeszcze w necie, że przy pierwszej ciąży nie ma większych komplikacji, problem zaczyna się już z kolejnymi ciążami. Nie mniej jednak, zawsze jakiś niepokój pozostaje.

Jutro wybieram się na usg prenatalne może jeszcze wtedy zapytam o ten konflikt i dowiem się czegoś więcej.

!
kochana dlatego trzy razy w ciaży będziesz miała badanie z krwi na obecność przeciwciał. jeżeli bedzie wszystko ok i dziecko odziedziczy przy twóją grupę to nie będziesz miała nawet immunoglobuliny (ja tak miałam). jeżeli inną krew to podają ci zastrzyk. kiedyś to był problem a teraz da się z tym walczyć :)

ja czuje się dobrze tylko nogi coś bolą :) pogoda mnie dobija, ja marznę co dopiero 9 mies.niemowlę wiec na spacerki nie chodzim.

oczywiście że to nic złego, ja też mam konflikt serologiczny, pierwsze bad. na przeciwciała robie za tydzień (kazała w 14tc robić), potem jeszcze raz, no i dobę po porodzie dostaje się zastrzyk żeby przy kolejnej ciąży nie było problemu.

współczuję tym, co mają nie fajny kontakt z teściową, ja teściowej nie mam, zmarła parę mies. po tym jak się z S poznaliśmy :( za to mam mamę, która mi pomaga w każdej sytuacji, chociaż często się kłócimy...

misiako - co się u sis urodziło? jak ma maluszek na imię?

Ostatnia edycja:
a ja robię pizze!!! taką swojską!!! zdrową i puszystą!!! mam nadzieję że wyjdzie dobra, bo mam taką na nią ochotkę że szokkkkkkkkk:-):-):-)

miniaaaa - zazdroszczę Ci ambicji, my dziś zrobiłyśmy se z małą pierogi z truskawkami, tyle miałam ochoty na robienie obiadu...

ja dziś odebrałam małą z przedszkola, biedna głodna i zmęczona wróciła bo nie spała i zupki nie zjadła, to szybko te pierogi, herbatka i do łóżka sie położyłyśmy bo marudziła że ją głowa boli, no i się wyspałyśmy, Martyna cała spocona, gorąca i się trzęsie do teraz, płacze że ją wszystko boli, cudem dała se zmierzyć temp., 37,6. Zajebiście.

dziuba127 jakoś tak naszła mnie ochota na pizze a że nie lubie tych kupnych to muszę sobie sama zrobić!!!!
bardzo ci współczuję choroby dziecka, jak my jesteśmy chore to weźmiemy polopiryne czy inne świństwo wypocimy się to po chorobie, a takie dziecko cierpi i ciężko mu pomóc!!! dobrze że ma przy sobie kochającą mamusie:-)

Czesc Mamusie.
I mam takie pytanie czy TE CH...E CHORUBSKA MNIE ZOSTAWIĄW SPOKOJU:angry:.No oszalec można ledwo doszłam do siebie po żołądkowych rewelajac to okazało sie że mam infekcje dróg moczowych niby nic takiegi ale lekarz nie mógł dac silnego antybiotyku ze względu na wczesną ciąże i dwa dnie chodziłam z tem. i na parecetamolu.

Mam nadzieje że deraz to uda mi sie regularnie zadlądac.

Buziole.

Miniaaaa tak mi narobiłaś smaka na tę pizzę, że się przymierzę do robienia w najbliższym czasie :-). My dziś też bez obiadu, tylko zupka i takie podjadanie byle czego, ale za to jutro pieczona karkówka z ziemniaczkami i oczywiście suróweczką :-):-)
Dziuba współczuję choroby malutkiej, my dziś wyszłyśmy po jakieś spodnie dla małej i połaziłyśmy całkiem sporo i wróciłyśmy jak dwa sopelki zmarznięte, ale mam nadzieję, że nic nas nie złapie. Przy okazji spaceru zaszłam do Polmedu zapytać ile kosztowałyby mnie badania, które zlecił mi lekarz a babka zaśpiewała mi 370zł!!!!!!!! Masakra!!!! W związku z tym niestety czeka mnie czatowanie o świcie przed przychodnią nfz-tu i walka z przepychającymi się staruszkami.... :wściekła/y:
Motyl tak to jest, jak człowiek zdrowy to spoko, ale jak coś się przypałęta to jedno po drugim cię dopada i końca nie widać. Zdrowia życzę, bo infekcja dróg moczowych to wstrętna sprawa.

U mnie lodówka dalej nieumyta, ale poczyniłam krok w przód w kwestii czystości mieszkania, gdyż wytarłam kurze :-D i wyprałam zasikane ciuchy mojej Nelki, bo jesteśmy na etapie pozbywania się pieluch ;-)

Przyłączam się do wszystkich, które namiętnie przywołują wiosnę!!! A teraz dobrej nocki :-)

reklama
Hejo Mamuśki :-)
Motyl duużo zdrówka Ci życzę :tak:
U mnie już trochę lepiej, w końcu zaczęłam jakoś jeść :tak: Za to z Olisiem muszę jutro śmignąć do lekarza :-( Bidulek ma chyba zapalenie ucha, bo coś mu się z niego sączy :-( Na szczęście temperatury nie ma, zachowuje się normalnie i apetyt mu dopisuje. Tylko to nieszczęsne ucho i straaaaszny katar nad ranem, normalnie miał nochal zaklejony. Długo nie chodziliśmy do lekarza to teraz będziemy nadrabiać ;-)

Do góry