reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

miniaaa wszystkiego najlepszego:-)

mira właściwie to nie wiadomo kiedy dobrze rodzić;-)ja rodziłam w pażdzierniku, pod koniec i bylo ok..latem był brzuch, ale nie wielki, a jak zrobił się wielki to jeszcze nie było tak bardzo zimno, zebym musiała nie wiadomo jak się ubierać..teraz jakoś damy radę..oby tylko nie było tych 40 stopni:no: ale w cieniu, nad wodą..bedzie dobrze..szkoda tylko, ze się nie poopalamy- bo ja osobiście bardzo lubię..

reklama
Minaaa wszystkiego najlepszego:):)

ja osobiscie mam nadzieje ze wielkich upałów nie bedzie tego lata:) lubie ciepełko ale bez przesady czyli z 40 stopniami:) oczywiscie jak bedzie tak bedzie:) bedziemy musialy wytrzymać :):):) w kazdym bądz razie to juz bedzie końcówka wiec coraz blizej spotkania z dzieciątkiem wiec pewno tylko o tym bedziemy myslały:):):)

Ja planuję zakupić duży basen i postawić go na działce. Małż będzie budował nasz domek, a ja będę z basenu kierować robotami :-D:-D:-D Taka opcja mi odpowiada.

aniawos masz rację, tak naprawdę, to nie nigdy nie ma dobrej pogody na duże brzuchy :) Choć ja odnajduję plusy, jak urodzimy we wrześniu, to jeszcze będzie pogoda na tyle ciepła, że dziecka nie trzeba będzie ubierac grubo, w kombinezony itd. I na spacery będzie fajna pogoda. Ja staram się nie myśleć w kategoriach, że lato i nie dam rady, jest jak jest i trzeba to przetrwać :)

miniaaa wszystkiego dobrego :happy:

agusia_x dobry pomysl, dobry kierownik na budowie to skarb ;-)

miniaaaa 100 lat 100 lat, i oczywiście ślicznego, zdrowego bobaska:-D

aniawos nie przejmuj się snami, myślę, że to Twoje obawy się mogą tak ujawniać, mózg sobie nieraz różne sprawy w nocy próbuje poukładać i czasem takie dziwne rzeczy nam się przyśnią. Ja tez czasem miewam niepokojące sny, ale na szczęście ostatnio śpię dość twardo i wiele nie pamiętam jak się obudzę:tak:

agusia_x ja mam nadzieję, że lato nie będzie aż tak upalne, bo już w tamtym roku nie wyrabiałam a nie byłam w ciąży. Trzeba się na zapas zaopatrzyć w przenośny wentylator. A pomysł z basenem super:tak:

Hej:-)

U nas dzis zima w pełni, ale słoneczko grzeje. Po pracy uwarzę pomidorówkę, bo jakoś mi się zachciało. Mdłości chyba powoli odpuszczają. Kupiłam wczoraj cała pake migdałów ale na razie większą część wrąbał moj A.:dry:
Dostałam też fajną niespodziankę, bo zamówiłam na necie spódnicę i bluzke, a gratis dostałam dwie duże butelki Aventu i wkładki do stanika dla matek karmiących. Zakupy udane, punkt G zaspokojony:-D:-D

Minia Sto lat i spełnienia marzen:-)

Agusia plan zajefajny i tylko sie go tzrymaj;-)

Katezb i Mira ja rodziłam córę 30.09 i uważam żeto był super termin. Ja kocham ciepło, w dniu porodu bylo ciepło bez kurtki chodziłam. Pogoda na spacery też długo była. Także spoko damy radę:tak::-)

Aniawos mi sie też pierdoły śnią z dziećmi, ale to chyba dlatego, że ciągle myslimy o dziecku, ciąży, porodzie i podświadomość ma co robić.;-):-D
Co do opalania... To ja zamierzam sie opalać, oczywiście w granicach rozsądku. W poprzedniej ciąży stosowałam wysoki filtr i zasłaniałam brzuszek. Chociaz to jeszcze odległy czas i nie wiadomo jak będe znosić upały. Ale wit. D jest jak najbardziej wskazana w ciąży.

Sawi dzięki za zaproszenie na wątek@:-) Postaram się w najbliższym czasie zamieścić fotki naszej rodzinki.

Miłego dnia :-)

Witam mamusie

Ja dziś umieram...Majka mnie zaraziła, wszystko mnie boli, a brzuch to już lepiej nie mówić... a żeby tego było mało do całego zestawu dołączył ból zęba...Na szczęście Majka już prawie zdrowa, dzisiejsza noc była o niebo lepsza od ostatniej, a dzis już ma tylko lekki katar i kaszel od czasu do czasu, więc chociaż jeden problem z głowy

Miniaa 100 lak Kochana, o oby maluszek rósł zdrowo
Aniawos współczuje tych snów, ale podobno sny sprawdzają się na odwrót:-)

Co do lata, to ja już się boję jak to będzie, nie nawidzę upałow, ale trudno jakoś trzeba będzie dać radę

dziękuję wam wszystkim za szczere życzenia!!! zaprosiłabym was na ciasteczko, ale nie da się, a szkoda;-(
miło jest od rana dostawać życzenia!!!!
muszę posprzątać mieszkanie i postanowiłam upiec 3 ciasta;-) hehehehe;-) dziś przyjeżdża do mnie mojego S rodzina a jutro znajomi!!!! więc dużo mnie pracy czeka!!!!

Witam wszystkie Mamy :-) Mam pytanie, jestem w10 tyg ciąży, miałam wielki apetyt, ale zatrułam się czymś i 4 dni leżałam w łóżku i prawie nic nie mogłam zjeśc ...:szok: Martwię się o swojego malucha... Czy to jest bardzo szkodliwe ? chodzi mi o taki stan zdrowia ..

reklama
Hej Dziewczyny - dzisiaj czuję się lepiej - wczoraj poleżałam trochę i pom południu ból ustąpił.
Miniaa - wszystkiego dobrego :):):)
Ale mam dzisiaj lenia - ostatnio wydaje mi się, że zamiast coraz lepiej - jest gorzej - z tym spaniem i wiecznym zmęczeniem. Nie moge do niczego się zmobilizować.
Miłego dnia Wszystkim życzę :)

Do góry