reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

reklama
hej! Moje Słonko śpi tak: 9-10,13-14 potem do wieczora wariuje i idzie spać ok.19.30
Poza tym raczkuje bardzo szybko,wstaje przy meblach i chodzi za rączki,ostatnio testuje puszczanie jednej rączki i nawet mu to wychodzi:-)
Jasiek stał się bardzo mamusiowy,wciąż wyciąga do mnie rączki,chwyta za bluzkę i chce,żebym go nosiła...ręce odpadają,na szczęście mąż ma urlop więc trochę lżej jest,bo sporo mi pomaga....Jasiek będzie musiał się przestawić bo dziś załatwiłam sobie pracę i od sierpnia zajmować się będzie nim teściowa (babcia).W ogóle duże zmiany się szykują...aż się boję co to będzie...

witam
długo nie pisałam ale brak mi czasu, praca, dom dzieciaki, ledwo to wszystko ogarniam, troche jestem śpiąca, zmęczona i bez życia, no ale trudno, chciało się mieć gromadkę dzieci to nie ma co narzekać:-D
Kuba spi dwa razy - koło 10 i koło 16, na około 1,5 godziny
martela- nie martw się, na pewno będzie ok, a zmiany czasem są potrzebne, ja też sie martwiłam przed powrotem do pracy, ale zawsze jakoś sie potem układa, u nas może czasami jest troche więcej bałaganu w domu, bo po powrocie z pracy do domu musze dzieciaki wziąść na spacer i zająć się nimi a sprzątanie zostawiam na wieczór

moja Nadia tez ostatni dni chce spedzac czas na moich rekach,jak wyjde chociaz do toalety to tak sie rozplacze,ze w ciagu kilku minut cala sie spoci,buzia czerwona,az sie trzesie.wogule ostatnio ma jakies gorsze dni,bo strasznie marudna jest i placzliwa,moze zbaki ida? martela ja balam sie tak samo jak wracalam do pracy po 9 miesiacach macierzynskiego,wiedzialam,ze Nadia bedzie bezpoeczna bo zostawala z swoim tatusiem,ale jednak takie dziwne uczucie w srodku,ze musza ja zostawic.Teraz jest o wiele lepiej,a i widze,ze P sobie coraz lepiej radzi tzn bardziej zorganizowany jest,bo pierwszy dzien jak zostal z nia sam na sam,ja z domu do pracy wyszlam o 4.30 a wrocilam o 19.30 czyli caly bozy dzien to domu swego nie poznalam,pelno naczyc nie pozmywanych,podloga lepiaca,gdzie jakis pampers lezal,gdzie indziej chusteczki do pupic,zabawki porozwalane,no ogolnie tragednia,no i P z zrezygnowana mina,ktora zdawala sie mowic " bede pracowal ile bedziesz chciala tylko badz w domu" :)

hejka!
no my niestety nie mamy wyboru,muszę iść do pracy,ale nie jest tak źle bo małym zajmie się babcia (moja teściowa),więc nie musi iść do żłobka,a to ważne bo nie będzie chorował (mam taką nadzieję).Ale mam pytanko inne:myjecie ząbki Waszym maluchom?mój ma dopiero dwa,ale nie wiem czy mam już o nie jakoś dbać?pozdrawiam wszystkie wrześniowe mamusie:-)

witajcie:)
moja to ostatnio rzadko robi sobie drzemkę z rana i śpi tak między 12-14 z 2 godziny, czasami jeszcze z godzinę koło 16, ale tez już rzadko. no i noc przesypia ładnie całą.
a co do ząbków, my myjemy pastą i szczoteczką już od 1 ząbka. teraz ja chwilę poszoruję a później Kalinka sama myje. wrzuciłabym zdjęcie, ale nie wiem jak przyznam szczerze.
u nas już 8 ząbków, ale wczoraj była gorączka, wściekłe ślinienie sięi gryzienie wszystkiego, więc podejrzewam, ze idą kolejne.. mama mia!;)
przepraszam, ze tak egoistycznie, postaram sie nadrobić.
Pozdrawiam ciepło:)

gdzies czytalam,ze nalezy myc zabki juz od pierwszego zabka, najpierw sama woda,a dopiero chyba od dwoch lat uzywac pasty do zebow,ale na polkach sklepowych widzialam paste do zebow przeznaczona od 0-3 lat wiec z ta pasta to chyba nie dokonca prawda,zeby tak pozno zaczac jej uzywac.

reklama
A jakie stosujecie kaszki?

Ostatnio dużo czytam o eko-jedzonku. Polecam kaszki Holle. W przeciwieństwie do tych Bobovity i Nestle nie zawierają cukru i maltodekstryny. Są z pełnego przemiału ziarna, ekologiczne. Dość duży wybór: jaglana, ryżowa, orkiszowa, pszenna, owsiana. Są w wersji mlecznej, czyli już z dodatkiem mleka modyfikowanego, do rozrobienia na wodzie oraz w wersji bezmlecznej, dla mam karmiących piersią i odciągających mleko do kaszki.

Można je dostać w róznych internetowych sklepach, na allegro oraz w sieci sklepów Piotr i Paweł:
Piotr i Paweł

Ja je np. kupuję poprzez tą stronkę:
JEDZENIE

Firma Holle ma jeszcze swoje eko-obiadki i owocowe przeciery.

Polecam jeszcze przegryzkę dla Maluszków - maślane ciasteczka orkiszowe, też bez dodatku cukru i polepszaczy:
Holle ciasteczka orkiszowe

Do góry