reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

U nas piękna pogoda za oknem...wiosna!!!:-D Jak cieplutko!

My już po spacerku...niestety troche krótszym, bo miałam dzisiaj angielski później niż zwykle...a nie mam jeszcze całego obiadu. Idę szybko go kończyć, bo zaraz mąż wraca z pracy i głodny:sorry2:

A wracając do słoiczków, to koleżanka podesłała mi linki do tych których poleca unikać:

Słoiczki gdzie cukier jest...
HiPP: Śliwki
HiPP: Morele
HiPP: Krem ze szpinaku z ziemniakami a do tego dodają np. śmietanę i mleko...

reklama
Bafinka - ale my nie jestesmy u siebie, wiec nie mozemy sie rzadzic...

Dzis wrocilam od mamy z malym, Eryk nam wniosl malego, a tesciowa chyc do kuchni i papieroska przy nas zapalila... ehh... co za babsko wredne :cool:

Witajcie dziewczyny! Przeczytałam wszystkie posty, ale sił nie mam na odpisanie, serio! W ostatniej chwili koleżanka namówiła mnie na zajęcia BBP (brzuch-biodra-pośladki) i szczerze nie wiem jak jutro się ruszę... brzuch jak z waty, nogi się same uginają... zakwasy MUROWANE! zumba to przy tym gilgotki :)))
A tak w ogóle, to ostatnie dni były ciężkie, przyjaciel rodziny przeszedł dziś po nagłym pogorszeniu zdrowia operację usunięcia guza mózgu :(((( Na szczęście przebiegła pomyślnie i rokowania są dobre, ale strachu się najedliśmy....
Męża nie ma, pojechał na piłkę i nawet wykąpać się nie mogę bo młody śpi... No to upocona czekam... do 22 z minutami :/
martela - super, że na dłużej zawitasz w Poznaniu! Domyślam się, ze dla ciebie to radocha jak nie wiem! :)))) Bardzo się cieszę razem z tobą :)))

A z tym pisaniem bardziej na priv'ie to fajna myśl... Chętniej by się człowiek podzielił myślami i fotkami :)))

sinka - jeżeli karmisz jeszcze piersią to @ może raz być, a raz nie, hormony rozregulowały nasze organizmy, ja dostałam @ już w 3 m-cu po urodzeniu, ale o systematyczności nie ma co mówić....

Ostatnia edycja:
Dziewczynki dostałam:-) uffffffff co za ulga, w życiu bym nie pomyślała, że tak z @ będe się cieszyć:-)
Bafinka anty mi przepisała n atej ostatniej wizycie miałam zacząć brać teraz ale dała mi tabletki jakieś nowe i w żadnej aptece ich nie mają:dry:zapisałam się na kolejna wizyte żeby mi co innego dała. Wczesniej nie brałam nic bo jak w grudniu poszłam dała mi te dla karmiących a na drugi dzien po wizycie mała z cyca zrezygnowała więc nie wykupiłam, zapisałam sie znowu ale na styczen dopiero miejsce było, a że burdel w rejestracji maja to się okazało w dniu wizyty kiedy zadzwoniłam, ż enie jestem zapisana tylko jakaś inna kobitka o tym samym nazwisku:no:wkurzyłam sie na maxa bo potem moja gin szła na urlop i dopiero miałam wizyt na msrzec teraz co byłam, a ta mi jakieś nowości dała i d.........nie ma ich nigdzie. Tak sie zastanawiam, moze pisane mi trzecie bobo;-)wpadki nie było bo zawsze uważamy ale wiadomo jak psychika działa gdy @ sie spóznia a mi sie 5dni spóznił.
Dziekuje kochanie za troske:* dziewczyny już ok, Ewa posżła do przedszkola o jechali na wycieczke do Centrum Kopernika i żyła nią od miesiąca:-)Karola jeszcze torszke ma katarek ale ten syrop co nam przepisała super pomógł jednej i drugiej, właściwie z dnia na dzien przestały mieć zawalone nosy.
A u Gabisia to rzeczywiście pewnie zabek kolejny i lada moment minie:tak:Oj tak dzieci w oczach rosnąl, też mi żal tego upływającego czasu, nie pamiętam już jak to jest trzymac noworodka bo Karola to już na jakieś 8mcy wygląda;-)
Sawi ja zwykle mam regularne miesiączki 28-31dni, ale wiem że po porodzie się troszke zmienia. A Ty aż 60dni nie miałaś??? I co nie denerwowałaś się?
Majka nie karmię małej od grudnia piersią, ale zarówno po 1 jak i po 2 porodzie mimo karmienia tylko piersią okres dostałam zaraz po połogu, nie ma reguły na to, zależy od organizmu kobiety:tak:Kurcze jak ja Ci zazdroszcze tego gimnatykowania się mimo zakwasów:-)gdybym tylko miała pod ręką chętną koleżankę też bym ja zaciągnęła na salew ćwiczyć a samej mi się nie chce, zreszta kiedy gdy M wraca codziennie o 19 a co 2 weekend szkoła:dry:
Iguana z tymi słoikami to wlaśnie sama się naciełam na ten ze szpinakiem, nie porzeczytalam składu, dałam małej a potem sie dziwilam czemu ją zsypało? okazało się, że te ziemniaki ze szpinakiem mają w składzie mleko:confused:co do reszty nie zauważyłam by cukier miały, ale ja owocki raczej z bobovity kupuje i gerbera.

Spokojnej nocki kochane oraz miłego i słonecznego weekendu:-) mój będzie w skzole ale za to odpoczne sobie od dzieciaków:-)

Ps a kto może utworzyć zamknięty wątek, moderator?

sinka - nie mam pojęcia? Może trzeba by gdzies "do góry" napisać? :))) Są moderatorzy i administrator, także pewnie by cos poradzili :))) Masz rację z koleżanką jest frajda i motywacja, z czasem gorzej... Ja niedługo wracam do pracy, ale wiem, że nie popuszczę i będę latać na te wygibasy... Jakos po ciąż strasznie wolno mi waga spada, normalnie to juz bym ze 3 kg pewnie straciła :/ A tu d..a :/ No ale nic, walczę i nawet miarę sobie kupiłam, bo ważenie się jest nieadekwatne do tego jak moje ciało się zmienia :))))Aaaaa i gratuluję @ :)))))

Dzień dobry dziewczyny! Syn już nie daje pospać, ale dzielny spał bite 8 godzin! A jak liczyć od momentu położenia to ponad 10, z jedną przerwą na mleko! :))) Ale teraz to ja mam gorzej, bo położyłam się o 23 mniej więcej :)))) Miłego weekendu 4all!

witam
sinka a ten syrop na katar to na recepte, bo moja marta to ciągle z katarem chodzi, niby to sam katar bez kaszlu no ale wiadomo...
a co do @to ja od porodu jeszcze nie miałam ...
majka gratulacje jeszcze raz z powodu cwiczen i zawziecia, ja mam karnet na aqaaerobik ale na razie raz byłam i nie moge dojsc bo ciagle cos,
bafinka a jak gabis znosi wyrzynanie sie gornych jedynek? bo mój kuba okropnie, włsnie dostal 2 jedynke na dole a juz górne wychodza, wczoraj bylam u lekarza z ta goraczka, no i troche oskrzela, wiec zapisala mu inhalacje, zobaczymy jak bedzie

Ostatnia edycja:
sinka, ja też nie mam nadal okresu...ale ja karmię cały czas cycem, a pierwsze 6 m-cy wyłącznie cyc. Położna mi powiedziała, że każde karmienie działa antykoncepcyjnie na ok 5 godzin...czyli jak się karmi co 3-4 godziny to się to zazębia. Oczywiście nie jest to metoda pewna i z mężem się dodatkowo zabezpieczamy...ale to normalne, że jeszcze nie masz okresu. Nie ma co się przejmować:tak: Jak się karmi potem w większych odstępach to okres może się pojawić...ale często jest nieregularny.

Dziewczyny mam pytanie, jakie kremy polecacie na słońce dla maluszka?

reklama
Dzień dobry dziewczyny! Z mężem wczoraj za porządki się wzięliśmy :) Pomył okna w całej chacie, a ja umyłam lodówę i nic więcej... mam takiego lenia, jutro się wezmę za kuchnię :)))) Wieczorem przyjechała moja koleżanka, zaszalałam i wypiłam winko i taaak sie błogo i przyjemnie zrobiło... ahhhh :)))) A dzisiaj już po spacerku i na teściów czekamy... placek upieczony (nie jem słodkiego i jestem masochistką:)) Teraz blogie lenistwo, mąż z młodym się bawi i meczyk ogląda (Lech znowu jakoś nie w formie :/).... Pozdrawiam!

Aha, a jak u was z przestawieniem czasu? z młodym zostajemy przy "starych" godzinach :))) Mam nadzieję, że się uda :) Był kąpany o 19 i tak zostanie, pory posiłków już testujemy i jak obiadek był ok 13 tak jest i teraz :))))

kaoru3 - jak bym z koleżanką nie chodziła, to pewnie też bym problemy z systematycznością miała :))) Motywacja jest inna :)
Iguana - jeszcze nie kupiliśmy kremiku na sezon wiosenno-letni, ale chyba ziajkę kupię... Nivea kosztuje jakieś 30 zł, chyba za wysoko się cenią, tym bardziej, że latem częściej będę go kremować niż tylko przed spacerkiem....

Do góry