reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

Hej dziewczyny.

Bafinka Skarbie trzymam kciuki za wizyte. Mam nadzieje, że w końcu się uwolnicie od tych bakterii:-(współczuje kochana tyle zmartwien z tymi badaniami, a i Gabiś sie umęczy:-(
Fajnie,że M taka niepsodizanke Ci ostatnio zrobił z wolnym dniem, tylko pozazdrościć:tak:a z tym jedzonkiem to bardzo dobrze robisz, jak dziecko nie ma alergii to nie ma co się szczypać z kalendarzem wprowadzania bo po co. Ja też daje co uważam, ale musze mleka unikać, niby dziecku na butli powinno się pełen glutenowy posiłek dawać od 9m-ca a moja już wsówa kasze zbożowe i deserki ze zbożami. Obiadki już też nie te papkowate tylko te lekko zmiksowane dostaje.
Majka możesz dawać chrupki, z reguły rozpuszczają sie w buzi szybko, choć przyznam, że i ja się boje, Ewie też na początku sie bałam dawać. Ale wystarczy pilnować i w razie czego szybko z buzki usunąc.

Wiecie co nie lubie tu wchodzić bo okropnie mi muli strona BB:baffled:Wam też? nieraz zanim się zaloguje mija 5min, potem non stop coś się bloku i zawiesza, obojętnie czy mam neta na kablu czy przez ruter, inne strony ok tylko BB:crazy: nieraz nie moge posta zapisać i musze go kopiowac, wykogowac się, zalogowac na nowo i dopiero. Dlatego mało wchodze bo szlak mnie trafia, zanim cos napisze to mała się budzi i tyle z mojej aktywnosci.
Mam już obiadek ugotowany, dziś sznycle z indyka w sosie śmietanowo-koperwkowym z ziemniakami i marchewką z groszkiem:-)codziennie wymyślac z tymi obiadami:crazy:

Miłego dnia

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
sinka brzmi pysznie daj przepis:)

to ja po wizycie w stolicy urolog powiedział ze u nas w szpitalu są przewrażliwieni i każdy ma bakterie i ze jeśli nic złego się z dzieckiem nie dzieje to tylko monitorować jeszcze we wtorek mamy zadzwonić i skonsultować film z cystografii.. mam nadzieje że będzie dobrze..
majka solidaryzuje się z tobą (zmotywowałaś mnie) i przeszłam na dietę tzn. miej jem chodze na steperze i troche sama w domu ćwicze i basen raz w tyg.. wiosna się zbliża więc coś trzeba ze sobą zrobić..

bafinka - trzymam kciuki za twoje poczynania :))) )Jak już się zacznie to jakoś idzie, tylko bez słodyczy jest mi tak ciężko!!!!!!!!!!!!!!! Stałam się fanką musli :)))
sinka - może spróbuję z tymi chrupkami, zobaczymy co będzie :)))c\ Cieszę się, ze z dzidzią dobrze!!!!
A my dzisiaj nie świętowaliśmy, bo mi z pracy zadzwonili, że musze iść na szkolenie bhp na 3 godziny popołudniu :/ Kawa przeniesiona na jutro, a ja nawet własnymi "ręcami" karpatkę zrobiłam :))))

mi net nie muli
moze tez zależy od łącza jakie masz
u mnie jak już zużyje sporo transferu to zamula,ale nie zdarza sie to teraz bo mało wchodze na net
zajęłam sie porządkami po remoncie i czasu brak

no moja Helka nie lubi chrupek wiec nie daje

Dobry wieczór, witam się po przerwie. W Amsterdamie już wiosna....a dzisiaj na prawdę ciepło i słonecznie:-D

Muszę się pochwalić. Dzisiaj zauważyłam u mojego synusia, że zaczęły mu kiełkować dwie dolne jedynki:tak: A jak u Was wygląda sytuacja z ząbkowaniem?

Dzień dobry mamusie:-)zapraszam na poranna kawusie;-)
Zmotywowałam sie dziś i wstałam o swojej ulubionej porze czyli 4.30:laugh2: kiedyś tak codziennie wstawałam a M na mnie cybork mówił hihihi. Ale lubie krótko spać 4-6godz mi wystarcza i lepiej funkcjonuje niż jak spie długo, a i czas dla siebie tylko mam i nikt mi ni etruje nad uszami.
Bafinka kochanie widzisz, co lekarz to obyczaj, ale bardzo sie ciesze,ze dobre wieści dostaliście, w końcu światełko w tunelu:-) trzymam z całych sił kciuki zeby dalsze badania wychodziły ok i tak na pewno będzie:tak:sa w którym szpitalu byliście w Wawie?
Majka też musze w końcu te chrupki kupić, ciągle o nich zapominam;-)
Dziewczyny Wy takie aktywne to i ja musze się wziąć za siebie bo 2kg na + mam odkąd małej nie karmie:baffled:u mnie problem w tym, że nie jem dużo, moge w ogóle nie jeść normalnych posiłków ale chodze i podjadam a to najgorsze. Po za tym mam rozwijające się Hashimoto a przy tym się tyje stąd w krótkim tempie z 50 do 66kg przytyłam:-(to ja się przyłączam i zaczynam odchudzanie, jak Bafinka napisała wiosna idzie więc boczki trzeba zrzucić:-p
Iguana moja mała ma 2 dolne jedynki, 1 wyszła jak miała 4m-ce a 2 miesiąc pózniej tak wiec u nas 2 ząbki się zadomowiły dość wcześnie. Nie martw sie z zebami jak z ogólnym rpozwojem jedne maluchy mają wcześnie innym nawet w 9tym miesiącu wychodzą:tak:
Sawi też nie mam ciągle kompa włączonego, mi tylko ta strona muli:baffled:
Kochane pochwale się , że moja Lolcia od wczoraj bardzo sie rozgadała: ot tak zaczęła, DADA,BLE,BLE a wieczorem jak pojechałam do gina to jeszcze M mówił, że powiedziała MAMA:-D
Przesadziłyście już maluchy do spacerówki? ja 2x małą włożyłam ale jakoś sama nie wiem,z Ewą spieszno mi było przesadzić a z Karolą jakoś żal, że tak szybko rośnie i już nigdy gondolką nie pojeżdże:-(mieści się jeszcze ale w spacerówce wszystko lepiej widzi. W domu czasem do parasolki wkładam i taka jest szczęśliwa:-)

Miłęgo dnia kochane.

hej!
Wpadłam tylko na chwilę,bo czasu brakuje niestety:-(
Robimy z mężem remont w małym pokoju,szpachlujemy,malujemy,sprzątam -i tu już nie ma liczby mnogiej niestety...:-)W dużym pokoju mamy wszystko z małego,więc jest mega bałagan,a tu jeszcze dziecko musi jakoś funkcjonować...ehhh,w przerwach kiedy śpi zabieram się do pomocy,w międzyczasie piorę,gotuję...eehh,malowania się zachciało...oby efekt końcowy był wart tego szaleństwa,no ale pokładam wielkie nadzieje w nowym kolorze ścian,będzie iście wiosennie,bo zielono:-)może i odchudzić mi się zachce:-)
uciekam kochane,miłego dnia

reklama
hej!
Wpadłam tylko na chwilę,bo czasu brakuje niestety:-(
Robimy z mężem remont w małym pokoju,szpachlujemy,malujemy,sprzątam -i tu już nie ma liczby mnogiej niestety...:-)W dużym pokoju mamy wszystko z małego,więc jest mega bałagan,a tu jeszcze dziecko musi jakoś funkcjonować...ehhh,w przerwach kiedy śpi zabieram się do pomocy,w międzyczasie piorę,gotuję...eehh,malowania się zachciało...oby efekt końcowy był wart tego szaleństwa,no ale pokładam wielkie nadzieje w nowym kolorze ścian,będzie iście wiosennie,bo zielono:-)może i odchudzić mi się zachce:-)
uciekam kochane,miłego dnia
ojj znam ten ból remontowy
my totalną rozpierduche mielismy bo ściane burzyliśmy i pełno gruzu,pyłu,malowanie szpachlowanie,zacieranie
ale juz po wszystkim
teraz juz tylko sprzątanie

Do góry