reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

sinka twoja Karolinka jest prześliczna!

kaoru ja sama gotuje bo małemu słoiczki nie smakują daje marchewkę pietruszkę ziemniaka jutro dodam brokułe oddzielnie gotuje kurczaka potem wszystko razem mięszam i mały zachwycony.. a dzis próbował łososia i myślałam że zle go mi z ręką tak mu smakował...:) w ogóle ostatnio bardzo dużo je aż sama się dziwie gdzie on to mieści:)

reklama
Witajcie kochane! A ja po zumbie dzisiaj tradycyjnie jestem i powiem, że już nogi jakooooś tak sprawniej się wiją w salsowym klimacie :))) Ale dziś na swoje nieszczęście widziałam swoje podrygi w lustrze na sali.... Hmmm, zawsze myślałam, ze jestem sprawna tanecznie, szczególnie w rytmach latino... a tu sie okazało, że się myliłam... szkoda, że opaski na oczy nie miałam! Ale od wielości ludu lustra w końcu zaparowały
shocked.gif
i było mi lepiej :))) Znów czułam się jak królowa disco :))))))))))))
A słuchajcie... ile i jakich posiłków dajecie (dawałyście) 6-miesięczniakom? Ja raz myśle, że daje mu za mało (a i tak zwraca, bo ulewanie się nie skończyło), a raz że za dużo... :/ Rano mleko 120-150, potem 12.30 obiadek - 1/2-cały słoiczek warzywek itp, czasem potem herbatka, soczek czasem cyc (mało mleczka już niestety), 17.00 owocki też pół-1 słoiczka z dodatkiem kleiku ryżowego 1łyzka i potem butla na spanie... młody je jeszcze w nocy, bo się na żarełkko budzi... waga super wysoka, ulewanie... i już sama nie wiem, czy takie porcje są ok?

hej
majka u nas z jedzeniem to tak- cycek na żądanie w dalszym ciągu, czyli tak ok. 3 godziny plus koło 15 troszke jabłka lub marchewki, i nic poza tym, dopiero dzis chce mu zupke ugotowac z ziemniaka i marchwi, Kuba wage ma dobrą, nie ulewa, humorek dopisuje, więc myśle ze mleczko mamy najlepsze;-)moze za tydzien spróbuje kaszke mleczno-ryżową mu podac
obawiam się ze jak spróbuje innych rzeczy to bedzie sie domagał codziennie tych frykasów:-D

Hej mamuśki:-) Jak nocka minęła? u nas super, Karola spała 10 godz bez pobutki na cokolwiek:-) o dziwo nawet się nie budziła po wypluciu smoka hahaha, ale prezent na pół roczku:-D choć ostatnio przesypia noce bez jedzenia budzi sie nad ranem ok 4 ale, wstaje do niej gdy smoka gubi bo płacze.
Majka moja je tak: 4-6 mleczko ok 100ml, 9 kasza cała miseczka głównie z dodatkiem owoców, 12-13 mleczko ile zje, 14-15 obiadek, cały duży słoik te największe do dna:-p 17-18 mleko ile zje z reszty micha kaszy z dodatkiem owoców, ok20 100-120ml mleka. I potem do rana śpi.
Czesem oddzielnie jej owoce daje wtedy cały duzy słoik opędzluje ale zwykle w kaszy.
Bafinka super, że Gabiś ma taki świetny apetyt:-) wiesz ja też się zastanawiam gdzie moj amieści takie ilości jedzenia, bo je o wiele więcej niż jej siostra;-)

Miłego dnia

a jak wsze ze spaniem? sińka ciebie nie pytam bo twoja Karolinka jest aniołkiem:)
mój Gabiś na noc najczęściej je 180 mleka z kasza(ok godz 20 bo tak chodzi spać) i budzi sie co 3-4 godz znów na mleko oprócz tego ostatnio czasem budzi sie sam z siebie i zasnąć nie może i o zgrozo o 5 jest juz wyspany i budzi cały dom do zabawy.. a ja z m na twarz padamy z niewyspania..

witam\
bafinka mój kuba nie dosc ze spi z nami w łóżku to jeszcze budzi sie co 3 godziny, wiec dobrze nie jest:-) dzis o 6 wstał i marudził, a jak o 8.30 wyszlismy na dwór do przedszkola to zasnął w wózku i do 10 chodzilismy po dworze, przy okazji zakupy zrobiłam:-) teraz zjadł obiadek, ugotowałam mu dzis po raz pierwszy zupke-tzn ziemniaczka z marchewka i bardzo mu smakowało, no i zaraz lecimy znów do przedszkola po dziewczyny, moze pospi troche w wózku:-D

Mój Janek je tak: ok 20 mleko -140 ml,potem budzi się o 24 i 4 i znów mm tym razem po 120 ml,potem rano o 8- mm z kaszką do picia(ok.150ml),ok 10-deserek owocowy pół słoiczka,o 12-mm z glutenem-z kaszką manną bez gotowania(160ml),o 16-obiadek najczęściej kurczak z warzywami zmiksowane blenderem(cała miseczka) ,o 20....i tak w kółko:-)
a śpi różnie,zasypia zwykle kilka minut po 20 i śpi spokojnie do ok 5,potem zaczyna się delikatnie wybudzać i co jakiś czas muszę mu dawać smoka,ale oczka ma zamknięte...a otwiera je ok.7.00,7.30 a jak jest wyjątkowo zmęczony to nawet do 8.30 (ale to się bardzo rzadko zdarza)
za to jego ulubioną porą do marudzenia jest wieczór jak oczekuje na kąpiel (19.30)trzeba go nieźle zajmować,żeby był w miarę spokój a potem jak już jest w kąpieli to jest super zadowolony:-)
dobra,to chyba tyle Jasiek wzywa:-(

reklama
MajkaK: ooozesz ja tez z Lubonia jestem, ale teraz mieszkam w Poznaniu :-). Ale ten swiat maaaaaaly :laugh2:.

Ja tam dalej urzeram sie tesciowa i jakos nie zanosi sie zebysmy mieli sie wyprowadzic stad... ehm... jak sobie wybralam tak teraz musze miec, no...

Ja malemu sama gotuje blenderem i parowrem w jednym bo nie mam gdzie gotowac, a u tesciowej w kuchni nie bede, bo pozniej wypominanie bedzie... a z reszta z parowaru zdrowsze jedzonko, wiec nie ma tego zlego :-).

A moj Robcio kochany to juz tez duzy chlopczyk, ciotki z reszta zobaczcie same :-D:
SDC11095.jpgSDC11089.jpg

Do góry