reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

reklama
Dżizas jakbym do Jessiczki takie restrykcje stosowała to by mi dziecko z głodu padło :cool2: A tak wcina to co my, zdrowa jest, a jakbym jej coś dzieciowego dała to szczerze by tym wzgardziła :-) A dziecko nie da sobie krzywdy zrobić ;-) Nawet golonkę już próbowała i trzeba przyznać, że bardzo jej smakowała :-D Mojego chrzestnego żona tak na swoich synów chuchała i dmuchała, że później ci chwilę u różnych lekarzy lądowali, bo co chwilę coś było nie tak.
A co jest lepszego w mleku modyfikowanym? Jak sama nazwa wskazuje jest modyfikowane genetycznie, więc ja takim genetycznym eksperymentom już podziękuję.

nie wpadajmy w przesadę i nie kłóćmy się zaraz każda zrobi jak uważa.. ja daje Gabisiowi to co on je bo inaczej by mi padł z głodu.. żeby zjeść mleko to z 3 4 godz muszę w niego zmuszać a i tak daje rade zjeść 2-3 butle dziennie i co mam mu nie dawać nic innego?? sam lekarz powiedział że jak dziecko nie ma alergii to żeby dawać wszystko co jest od 4 mieniąca.. ja dodatkowo chyba wprowadzę te jogurty dla dzieci bo to Gabiś je najlepiej resztą pluje juz nie raz miała m maseczkę z jego posiłku na twarzy z jednej str mnie nerwy noszą że tak wybrzydza a z drugiej str wiem że to przez tą bakterie i mi go szkoda..
sińka ja daje po pól słoiczka w maksie i to mu starcza na długo ale to pewnie przez te jego nie jedzenie a na wieczór do mleka dodaje 1,5 łyżki kaszki i pije przez butle ale też z wielkim płaczem..

witajcie!
Co do diety też jestem zdania,że trzeba powoli z umiarem wszystko po kolei wprowadzać,bo tak jak Ewelinak pisze,dzieci mają normalnie funkcjonować w świecie a nie spożywać wyłącznie wyselekcjonowane,specjalne produkty.Jednak każda mama swój rozum ma i zrobi -jak uważa i to jest w porządku.
Bafinka-a jak podajesz ten antybiotyk,ja jak mój J.był chory to z łyżeczki też nie chciał,dopiero wzięłam małą strzykawkę (2 ml) i nią udawało się podać wymaganą ilość.Oczywiście pod ręką coś do popicia,bo ten antyb.był dość niedobry,jak to lek.Trzymam kciuki,żeby mały się pozbył tej bakterii.Fajnie,że ma już ząbki i możesz podawać coś nowego.My na razie w kółko to samo,jedyna modyfikacja dotyczy różnych smaków,a Jaś się nieźle kwasi,ale śmieje się przy tym więc jest ok:-)
Jak tak czytam o tym że musicie się uczyć,chodzić na egzaminy i zaliczenia...to bardzo się cieszę,że mam to już za sobą,bo naprawdę ciężko byłoby wygospodarować czas na siedzenie w książkach...tak że podziwiam i trzymam kciukasy,żebyście wszystko pozdawały.
Anisen-to nie jest męczenie dzieci,gdyby cokolwiek było po tym jedzonku,które Jaś dostaje,natychmiast zaprzestałabym podawania,a jeśli dobrze reaguje i są to dania zgodne z jego wiekiem,to czemu nie spróbować...
No cóż,chyba już wszystko napisałam,więcej nie pamiętam...sorki,jeśli któraś czuje się pominięta,a na pewno::sorry:ale muszę zmykać,miłego dnia Mamusie:-)

martela wczoraj byłam u lekarza i zmieniła nam antybiotyk od dziś wieczora mam go podawać.. zmiażdżona tabletkę ciekawe jak będzie to jadł wcześniej miał zawiesinę i tez podawałam strzykawką do leków a i tak cwaniak znalazł sposób żeby to wypluć...

modyfikowane genetycznie - padłam na twarz ze śmiechu :-D

Skład normalnego krowiego mleka jest cięzki do strawienia przez dziecko a jak dziecko jest alergikiem to może mu nawet szkodzić. No ale same męczcie swoje maluchy

Padaj, padaj, podnosić Cię nie będę jak zrobisz krzywdę swoim dzieciom wprowadzając takie restrykcje :tak:
Ale to nie moja sprawa. Moje dzieci alergikami nie są i nie mam zamiaru niepotrzebnie wprowadzać im ograniczeń. Idę dać mojej Córce czekoladę :-)
Anisen nie zauważyłaś, że uważasz się za alfę i omegę? Każda ma swoje zdanie i wie co podawać swoim dzieciom, a Ty nie musisz robić wykładów i uważać się za osobę nieomylną. Bo nieomylna nie jesteś :no: Niestety nie wiesz na czym polega dyskusja i wymiana poglądów, bo dyskusję, a właściwie monolog prowadzisz tylko Ty, a resztę masz za ciemne masy :baffled:

Ja swoim córka krowie mleko podałam jak rok skonczyły i żadnej absolutnie żadnej negatywnej reakcji nie było.Ładne kupki brzuszek nie bolał i wysypki też brak.
A przecież kiedyś nasze mamy babcie były chowane tylko na krowim mleku i co tez źle robiły???Bo przeciez nie było takich dogodnoąci jak teraz maja.i myslę sobie że teraz dzieci bardziej są uczulone maja skazy ,azs i takie tam bo tak modyfikowana jest żywność a kiedys zobaczcie dzieci zdrowe i silne jak dzwon.

reklama
Do góry