reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

ja podlewam jak mi sie przypomni :eek::szok: kiedyś bardzo przestrzegałam rytuału podlewania - namaczania a teraz podlewam trochę do doniczki tak ze przecieka do spodeczka i one sobie to wciągną przez dzień, ważne żeby nie stały w tej wodzie długo. I też kwitną i rosną pięknie. Nie mam czasu na namaczanie prawie 30 storczyków bo to mi zajmowało pół dnia :eek:

reklama
Wrrr, jak już Jula trochę się uspokoiła to sąsiad z góry wziął się za wiercenie i od rana z uporem maniaka chyba wszystkie ściany burzy. I jak tu dziecię uspać w takim hałasie. Uroki mieszkania w bloku. Ale jeszcze pół roku i się stąd wynoszę na wieś. Tam to jedynie ptaszki będą śpiewać.

a co bylo w DD TVN ?

Wrześniowa na poprzedniej stronie napisała.

A mnie dziś czekają nocne zakupy. Wybieram się na tą promocję zabawek do Tesco. Mam 7 dzieci do obdarowania na święta więc trochę zaoszczędzę. Ale już widzę te tłumy zabijające się o każdą zabawkę. Wrrrrr. Małż zostanie z Julą w domu, bo w naszym Tesco ta promocja dopiero po 22:00. Ciekawe, o której wrócę :confused2::confused2::confused2::confused2:

Witam po długiej nie obecności:-) , w końcu się zaczął nowy cykl rozliczeniowy i net zaczął przyzwoicie działać.:tak:
W środę zaliczyliśmy wizytę w poradni audiologicznej, niby się na godziny tam zapisuje ale jak się okazało wszyscy byli na tą samą zapisani, badanie nie wyszło pani doktor tylko stwierdziła że jak wychodzi to wychodzi a jak nie to albo nie wychodzi albo niedosłyszy i teraz mamy inne badanie robić koło 16 grudnia na 20 ale Radek musi spać ,żeby tam mogli przeprowadzić to badanie. Jutro postaram się poczytać co u was.

klementyna, to już wiem dlaczego moje storczyki popadały- bo u mnie w doniczkach cały czas woda stoi. Ale teraz jak przeczytałam, że tylko raz w tyg po 15min moczyć to idę od razu ją wylać. Ja mam jednego w łazience i jednego w kuchni. Temp i światło w obu pomieszczeniach w sumie takie samo. No może w łazience bardziej wilgotno.
wrześniowa, to chyba moja mam oglądała ten program w DDTVN, bo ostatnio przes telefon mówiła mi, że to baaaaaaardzo źle, że mały śpi z nami w łóżku. No, ale dla mnie to jest trochę bezpodstawne- bo np nie widzę możliwości przyduszenia dziecka, tym tym bardziej, że sam główką spokojnie już kręci na boczki. A poza tym śpię dosyć czujnie. A mały zawsze ma głowę na wierzchu, zresztą rączki często też- bo ostatnio dużo wierzga. Ale mojej mamy nie mogłam przekonać- nasłucha się czasami, a później jest gadanie :-(
ellsi, zakwas robię tak: potrzebny litrowy słoik, gumka recepturka, ściereczka. Wsypuję do słoika 100g mąki żytniej typ 2000, 100ml letniej wody. Dokładnie mieszam, przykrywam ściereczką i zaciągam recepturką- stawiam w ciepłe miejsce (ja mam przy kaloryferze). Codziennie przez 5 dni dodaję 100g mąki żytniej i 100ml wody. I już!
Później robię chleb na tym zakwasie chleb.

reklama
Cześć Mamuśki!
Ależ temat storczyków rozhulał. Ja to ostatnio w ogóle o kwiatkach zapominam, jakoś nie mam czasu ich podlewać, przez co wszystkie mi marnieją :zawstydzona/y: a mój storczyk przekwitnął już chwilę temu więc kupiłam sztuczne kwiaty i teraz każdy podziwia mój kwiat bo dotyka liści i myśli że kwiatki też prawdziwe.:-D
Ola pewno i u Ciebie skok rozwojowy na 8 tydzień… Niech już to mija bo ja też zwariuję…
Wrześniowa bidulko – ślę trochę sił…
Agusia współczuję remontów nad wami, potwierdzam że nie ma to jak mieszkanie na wsi :tak: Powodzenia na nocnych łowach ;-)
Motylla my 6 grudnia jedziemy też na I wizytę do poradni audiologicznej, ale z tego co zrozumiałam to teraz będzie tylko wizyta, a dopiero na styczeń ustalimy termin badania, bo w tym roku już nie ma funduszy :wściekła/y: I szczerze to jakoś się boję tej wizyty, żeby nie okazało się że jakieś problemy ze słuchem ma Emiś. Mam nadzieję że i u was wszystko jest w porządku tylko badanie nie wyszło :tak:
Tofilesia możesz przerzucić przepis na zakwas do wątku kulinarnego i jak byś była taka dobra to daj podaj jeszcze przepis na chlebek ;-)

Dzisiaj była taka śliczna pogoda że grzechem byłoby nie iść na spacer. Spędziliśmy prawie 2 godzinki na dworze, mam nadzieję że dzięki temu małemu będzie się lepiej spało – bo ja nie mam żadnych problemów ze spaniem, ledwo głowę przyłożę do poduszki i już kimam. Wyskoczyłam dzisiaj do fryzjera podciąć włosy – miało być 3 cm a chyba trochę więcej się ucięło bo coś krótkawe się zrobiły :sorry: Jutro jeszcze farbę nałożę i już będę się lepiej czuć :tak: A czy któraś z was używała może pianki koloryzującej z wella? Bo właśnie taką sobie kupiłam.

Dlaczego mówią że do roku dziecku nie powinno się obcinać włosów?:eek:

A czy Paula_zg, Mononoke, Trixi pokazują się czasem?

Najlepsze życzenia Kasiula11 Katezbb Kati! Kacha_Wawa i inne Kasie
:-)

Miłego weekendu :-)

Załączniki

• CIMG1394.jpg
    CIMG1394.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 40
Ostatnia edycja:
Do góry