reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

reklama
klementyna, to już wiem dlaczego moje storczyki popadały- bo u mnie w doniczkach cały czas woda stoi. Ale teraz jak przeczytałam, że tylko raz w tyg po 15min moczyć to idę od razu ją wylać. Ja mam jednego w łazience i jednego w kuchni. Temp i światło w obu pomieszczeniach w sumie takie samo. No może w łazience bardziej wilgotno.

no to już masz odpowiedź :tak:;-) one nie lubią ciągłego dostępu do wody, muszą przeschnąć - tak żyją w naturalnym środowisku gdzie mają czas deszczy tropikalnych a potem suszy.

Cześć Mamuśki!
Ależ temat storczyków rozhulał. Ja to ostatnio w ogóle o kwiatkach zapominam, jakoś nie mam czasu ich podlewać, przez co wszystkie mi marnieją :zawstydzona/y: a mój storczyk przekwitnął już chwilę temu więc kupiłam sztuczne kwiaty i teraz każdy podziwia mój kwiat bo dotyka liści i myśli że kwiatki też prawdziwe.:-D

Dlaczego mówią że do roku dziecku nie powinno się obcinać włosów?:eek:

miałam właśnie zapytać czy to nie sztuczne jak zobaczyłam fotkę :-)

co do obcinania włosów to taki zabobon jak z obcinaniem włosów przed maturą :-) niedawno oglądałam chyba w DDTVN o matkach z innych krajów i chyba w krajach latynoamerykańskich goli się dziecku głowę zaraz po urodzeniu zeby obciąć te pierwsze włosy ponieważ od razu rosną włosy takie "dorosłe" i dzieci mają potem śliczne fryzurki ...i faktycznie pokazali takiego prawie roczniaka i miał taką fryzurę że w szoku byłam. Chyba nie jest to głupi pomysł bo te włoski z którymi dzieciątko się rodzi to takie piórka mięciutkie.

ja do fryzjera lecę 2 grudnia, już mam takie odrosty ze masakra a przy mojej platynie wygląda to okropnie :szok:

Jejkuuuu nie potrafiłam Was od wczoraj nadrobić… hihi Tyle pisać toż to zgroza ;);P
Madzieńko –mam nadzieję że Bartuś już ok…? I jest grzeczniutki jak zawsze ;)
Teofilesia – gratulacje z okazji szybkiego zasypiania Leosia ;) Chlebuś swojej roboty… mmmm rewelacja!
Ellsi – ale ślicznie Paulinka śpi… rewelacja!
Ola – mam taka sama poprawę jeśli chodzi o miesiączkę – przed ciążą brałam p/bóle a teraz jest super bo nic nie czuję ;)
Nanusia –ale Ci dobrze-mąż robi obiadki… miodzio ;) Gratulacje dla mamusi za cierpliwość w usypianiu ;)
78… - mam nosa do ludzi… to prawda ;) Zawsze wszyscy znajomi pytają mnie co myślę, jak to widzę i co mają zrobić ;) Nie wiem tylko w czym mogę Ci pomóc hihi ;) Bo już się pogubiłam – o wózek chodzi tak? A dokładnie o który słońce? ;P;) Dla każdej z nas chyba szczepienie naszych maluchów jest stresem i obawa czy wszystko będzie ok… Ja pomimo iż dziesiątki dzieciaków sama zaszczepiłam –boje się skutków ubocznych… ech…
Bebzoniku kochany szkoda mi Twojego storczyka… pewnie będzie dobrze ;) ja niestety nie mam ręki do kwiatów ;P;)
Klementynko – ja kiedyś czekałam rok aż mój storczyk zakwitnie –był łysy i do niczego – poleciał do śmieci –moja cierpliwość się skończyła hi hi Podziwiam Cię że znasz się tak dobrze na tych kwiatkach
Agusia –powodzenia na zakupach ;);)
Miki –też ostatnio myślałam o Trixi..nie wiem co u niej…. Piękny storczyk ;)
Wrześniowa – a może pora zmienić pediatrę? Coś ten wiekowy Pan doktor mi się nie widzi… Dobrze, że umówiłaś się z rehabilitantami… mam nadzieję że Wam pomogą… jestem całym ser duchem z Wami… pewnej nocy uda Wam się obojgu słodko spać – zobaczysz…
Wrześniowa, Kasiula – jak patrzę na Wasze bujaczki to myślę że tu raczej mało pasuję… takie ceny… ups… Jednak pensja głodowa piguły nie jest w stanie takowym potrzebom sprostać ;)
Wybudzam zaraz Kamisiowatego bo znowu jutro da nam popalić o 5:00 ;) heh

Witam
Mambusia
tak juz wszystko wróciło do normy i Bartus grzeczniutki jak dawniej.A dzisiaj chrześnika męża tak go rozbawił że Bartek chichrał sie na całego że az mu dech zapierało.A mnie przy tym nie było bo musiałam pojechać po starsza córke na basen.

A powiem wam że w ten weekend w Realu jest 30 % obniżka na zabawki za zakup poyżęj 100 zł.Rabat wydawany jest w bonach ;-)

Mambusia kto jak kto, ale Ty tu pasujesz najbardziej :-) i mi tu nie wymyślaj jakiś teorii:-D ja mamuśka pomysłowa poluję na używane w bardzo dobrym stanie i potem sprzedam je dalej więc koszt prawie żaden, za hustawke dałam 250zł i jeszcze na gwarancji jest, więc spokojnie za takie pieniądze ja sprzedam dalej

co do storczyków to ja podlewam "raz na ruski rok" i mi ładnie kwitną, ale ja mam chyba taka rękę do roślin, bo czego sie tknę to ładnie rośnie a niedbam wcale

u mnie dziś udany dzień w końcu wyżyłam sie zakupowo i pare fajnych ciuszków kupiłam pierwszy raz sobie, a nie Frankowi:szok:
musze dziś pochwalić mije dziecko, bo cały dzień grzeczny i uśmiechnięty obyło sie nawet bez marudzenia, teraz leży już w łózeczku i pomału odpływa, ale ile się przy tym nawierci...wasze maluchy tez tak zasypiają mój lezy w łóżeczku z 30minut zanim uśnie i sie kręci i macha rączkami po czym pada i śpi, ale chcociaż nie płacze tylko sam leży, ale nigdy nie uśnie w minutę

Mambusia słońce ja tez nie moge sobie pozwolić na takie bajery dla synka i nie czuje sie tu jakos inaczej od innych choć nie powiem że ciutkę zazdroszczę co nie którym że mogą dac swoim dzieciom takie fajowe huśtwaki .Ja nwaet za 250 zł niestety nie moge sobie pozwolić bo da mnie to sporo a mamy niestety ważniejsze potrzeby tak by nam starczało do wypłaty.
Ja nawet nie moge sobie pozwolic na takie ciuszkowe szaleństwa bo nasz budżet napiety jak cholera a dziewczynki potrzebują teraz odzienia na zimę a razy dwa to idzie na to nie mało:-(.Dobrze że dla Bartka dostaliśmy od znajomych mase ciuszków to nie zaprząta on mi głowy chociaż.

U Was tez taka piękna pogoda dziś była jak u nas?
Żal było nie skorzystać, więc byłam z małym prawie 3 godziny, które sobie smacznie przespał;).
Po powrocie się obudził, bo nie jadł prawie 4 godziny, pobawiliśmy się i potem znowu drzemkę sobie strzelił 30 minutową, a potem nadeszła pora kolejnego karmienia i potem spał z 1,5godziny a jak go wzięłam na swoje nogi i pobujałam to znowu odpłynął.
Teraz już jesteśmy po kąpieli i pierwszy raz mój Karimek tak się rozpłakał,że szybko go wyciągałam i nie dało się go uspokoić, więc wieczorna pielęgnacja ograniczyła się tylko do wysmarowania pupci i założenia pampersa. Nie wiem czy się czegoś w łazience nie wystraszył, bo patrzył w jeden punkt i zaczął płakać i potem w pokoju też się na cień spojrzał i ryk. Na szczęście jak tylko dostał butlę było ok.
Teraz już leży w łóżeczku sam, też się kręci, stęka jak Twój Franek kasiula, nawet raz zapłakała, ale weszłam do niego i okazało się,że pieluszka mu się schowała pod rączką i nie miał się w co wtulić;)

Chciałam małemu przesunąć porę kąpieli by troszkę później szedł spać, bo odkąd w miarę sam szybko zasypia w łóżeczku, budzi mi się jeszcze koło północy, więc doszło nam jedno dodatkowe karmienie, a więc mamy 8 a nie 7 i nie wiem jak to logistycznie zrobić, bo nie uda mi się go z karmieniem przeciągnąć od 17tej aż do 20 albo później.
Może Wy mi coś poradzicie?

Wiecie co zauwazylam? Moj maly jak sie wybudza to raczki do buzi bierze kilka minut to trwa. Jak patrzy sie na karuzelke i sie cieszy to robi to samo. To cos zlego? Czy poznaje swoje raczki?

reklama
kasiula, moja też tak ma, ale to u dzieci normalne że muszą swoje fazy snu przejśc,
mambusia, co Ty za głupoty wypisujesz! ja też nie mam takiej chuśtawki a tylko taki sam bujaczek jak Ty :) no i wszystko jasne :) tak ? mnie też za bardzo nie stać by tak szaleć...
klementyna, mój storczyk stoi obok telewizora, ale jak przekwinie to chyba za bardzo nie będzie tam pasował wiec sama już nie wiem gdzi go dać. U mnie z parapetami trochę lipa, mam jeden malutki i się tam nie zmieści :(

z tym podlewaniem to niewiem, bo moja koleżanka ( od której go dostałam ) ma storcyki już od trzech lat i ciągle doniczki napełnia do pełna wodą i tak jej kwitną na okrągło. Dziwne nie ?

Ostatnia edycja:
Do góry