klementyna33
Fanka BB :)
co do storczyków to ja podlewam "raz na ruski rok" i mi ładnie kwitną, ale ja mam chyba taka rękę do roślin, bo czego sie tknę to ładnie rośnie a niedbam wcale
u mnie dziś udany dzień w końcu wyżyłam sie zakupowo i pare fajnych ciuszków kupiłam pierwszy raz sobie, a nie Frankowi
musze dziś pochwalić mije dziecko, bo cały dzień grzeczny i uśmiechnięty obyło sie nawet bez marudzenia, teraz leży już w łózeczku i pomału odpływa, ale ile się przy tym nawierci...wasze maluchy tez tak zasypiają mój lezy w łóżeczku z 30minut zanim uśnie i sie kręci i macha rączkami po czym pada i śpi, ale chcociaż nie płacze tylko sam leży, ale nigdy nie uśnie w minutę
no tak storczyki lubią najbardziej ;-)
co do zasypiania mamy tak samo...no chyba że już mi odpływa na rękach to wtedy kładę do łózeczka i śpi od razu.
U Was tez taka piękna pogoda dziś była jak u nas?
pięknie było, 12 stopni i słoneczko ale wiało...w niedzielę ma być 11 stopni ale podobno ma wiać okropnie

klementyna, mój storczyk stoi obok telewizora, ale jak przekwinie to chyba za bardzo nie będzie tam pasował wiec sama już nie wiem gdzi go dać. U mnie z parapetami trochę lipa, mam jeden malutki i się tam nie zmieści
z tym podlewaniem to niewiem, bo moja koleżanka ( od której go dostałam ) ma storcyki już od trzech lat i ciągle doniczki napełnia do pełna wodą i tak jej kwitną na okrągło. Dziwne nie ?
to dziwne ma te storczyki, normalnie powinny zgnić jesli mają wodę bez przerwy...chyba że ona napełnia raz na jakiś czas osłonki wodą to wtedy tak jakby namaczała...bo tej wody tam sużo się nie zmieści...ale jeśli ciągle są w wodzie to jestem w szoku