reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

Ależ jestem wsciekła! normalnie ryczec mi się chce. Niedawno dostalam pięknego wielkiego storczyka i wczoraj zaczął umierać :crazy::crazy: dziś odpadł pierwszy kwiat

moze tylko przekwita? gdzie go postawiłaś? jak podlewasz? jaki kolor mają korzenie? liście są sprężyste czy miękkie i pomarszczone? ja mam tylko storczyki w domu więc mogę podpowiedzieć co nie co ;-) jak go dostałaś niedawno to może zmiana temperatury na niego tak podziałała że szybko straci kwiaty. One zakwitają powtórnie bez problemów...ja teraz mam chyba 9 sztuk z łodyżkami w pąkach więc na święta parapety będą pięknie zakwitnięte.

Ostatnia edycja:
reklama
jak moja babcia zachorowała na żółtaczkę /było to kilkanaście lat temu/ to musiała podać dane najbliższych osób oraz tych z którymi miała kontakt w ciągu kilku dni przed rozpoznaniem choroby. Wszyscy dostali wezwanie z sanepidu na szczepienie.
ahh no tak teraz to rozumiem.Dla mnie jednak juz zawsze kazde szczepienie bedzie ze strachem o malego...

wrociłam z przychodni, (napisałamco i jak wodpowiednim wątku)
jestem nie do zycia :( nic mi się nie chce wszystko boli,
poszlabym sie wygrzać do wanny, dobrze ze mały marudek śpi sobie, ale mi zrobila szopkę wprzychodni, najpierw usmieszki, aguug, gaga itd, a nagle ryk i wrzask jak ja lekarka nabrzuszku polożyla i nie dala sie uspokoic, inne dzieciaczki grzecznie cycka na uspokojenie po szczepieniu a moja warczy na cycki.

i auto nam się popsuło :(

no to sie pożalilam chociaz.

Cześć, nadrobiłam was choć ciężko było :szok: teraz nie mam czasu odp bo u nas marudzenia ciąg dalszy :wściekła/y: już opadam z sił i nerwy mi puszczają.... Nawet chwilę z mężem spokojnie przez tel nie mogę porozmawiać bo młody go skutecznie zagłusza:-(
Miałam dziś wychodne 3 godziny, bo mama była w domu, i musiałam jechać 30km do banku żeby odebrać listę haseł do przelewów, bo ostatnio sobie udogodnienie chciałam zrobić żeby autoryzować telefonem, to tyle kombinacji, że niech ich cholera weźmie, a spowrotem zmienić na listę haseł to już do placówki trzeba :angry: przy okazji przeleciałam po kilku sklepach... Kupiłam prezent dla szwagierki bo jutro Katarzyny... Wróciłam do domu i koniec beztroski :-(
Pozdrawiam was serdecznie;-)

Aha proszę doradzcie mi coś na suchą i łuszczącą się skórę na całej głowie Emiśka.

Ostatnia edycja:
Ależ jestem wsciekła! normalnie ryczec mi się chce. Niedawno dostalam pięknego wielkiego storczyka i wczoraj zaczął umierać :crazy::crazy: dziś odpadł pierwszy kwiat

ja myśle ze to zmiana temperatury ja od m też dostałam storczyka z 2 tyg temu i też trzy pączki odpadły i już załamana byłam że drugiego zmarnuje bo z pierwszego (dostałam rok temu jak zaciążyłam) spadły wszystkie kwiatki.. ale ten nowy już sie przystosował i rozkwitł nowy pączek i jest ok a co do tego starego to się nie poddawałam nawadniałam odpowiednio psiukałam odżywką i tydz temu zauważyłam że puszcza nowe pnącze więc znów zakwitnie:)

Miki ja smaruje małemu emulsja do ciała Emolium bo tez zaczeło się Bartkowi łuszczyc i taki strupek się robił i pomogło.Najlepiej właśnie takimi secyfikami do skóry atopowej smarowac czyli:Olilatum.Emolium itp

Ja smaruję oliwką tak z 2 godziny przed kąpaniem i po godzince wyczesuję z włosków - wyłażą dość fajnie takie płatki suchej skórki. Potem kąpiemy i myjemy głowę. Oliwkę w sumie tylko do tego celu używam :-)

No dziewczyny, udaje mi się być na bieżąco. Ech co do storczyków...ja jakoś nie mam do nich szczęścia.
Umówiłam się z rehabilitantami żeby obejrzeli mojego Szkraba, mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu się uda :tak: Poza tym myślę, że to mogą być też ząbki...tak wpycha sobie rękę ze złością, że szok więc kto wie. Kupię jakiś żel na dziąsła, nie zaszkodzi a zobaczymy czy będą jakieś efekty. No i dziewczyny jak Wasze maluchy będą miały słabszą noc, to pomyślcie sobie, że ja i tak mam gorzej ;-) Także ola zdrowe podejście. No i ellsi wstydź się, ja tak cierpię a Ty sobie słodko śpisz :-D A tak poważnie- fajnie, że mogłyście sobie tak pospać. Może i ja się kiedyś wreszcie doczekam... Dobranoc!

Ostatnia edycja:
reklama
Pawełkowi na szczęście sie nic nie łuszczy, więc nie wiem co poradzić, ale pewnie tak jak dziewczyny piszą - nawilżać. U nas dziż też był dzień śpiocha - synek pierwszy raz spał do 10, ale potem cały dzień był marudny i rozespany. Teraz też już śpi.
Bluetooth - zrobiliśmy taki karmnik o jakim kiedyś pisałaś - ciekawa jestem czy tak to miało wyglądać mniej więcej. Wg mnie wygląda na prawdę fajnie. Najpierw zrobiliśmy podobny większy, ale ale bardzo dużo zboża trzeba byłoby, żeby go zasypać. https://www.babyboom.pl/forum/sprzedam-f39/wyroby-z-drewna-do-domu-i-ogrodu-55065/
Dzwoniłam dzis do naszego lekarza-dziadka i uspokoił mnie że niski poziom hemoglobiny u Pawła, jeszcze nie jest aż taki niski, żeby się o to martwić.
Dobra zmykam też spać.

Do góry