reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

kachasek
ty chustowa jesteś to wózek niepotrzebny :)
ja penwie do sklepu to też będe w chuście małą zabierać bo wygodniej i mamdość ludzi którzy udają że nie widzą wielkiego czarnego wózka. ale na spacerki po parku to wózek jednak wole nich małasobie spokojnie polezy wygodnie.
ja na szczęściemogę zostawić wózek na dole, chociaż sąsiedzi się burzą bo sąsiadka też swój trzyma i nie ma jak do piwnicy wejść ( trzeba je odsunąć) nawet oficjalne pismo w tej sprawie przyczepili że niewolno zastawiać przejść. Ale sie nie przejmuje, ta co najwięcej piszczy sama zostawiała wózek swoich wnuków i jakoś wtedy nikomu nie przeszkadzał.

my wrócilyśmy ze spacerku,malutka dalej śpi a ja obiad robie i za sprzątaie musze się wziąść

reklama
miałam próbke tego, jest ok, nie widze różnicy, a cena o wiele przyjemniejsza.
U mniemało tego schodzi, smaruje sudokremem cieniutko raz na 3-4 dni, zazwyczaj po kupce, a raz dziennie sparuje sos nievei a tak niczym i pupa jest super, i chusteczkami zabardzo jej nie męcze jedynie lekkoprzecieram z przodu przy zmianie pieluszki a po kupie myje mydłem pod kranem. U nas kupy się zrobiły gęste takie papkowate, ale jest jej dużo jak tej wodnistej cała pielucha a mała upaprana i z przodu i z tyłu, chusteczkami chyba bym musiałą z pół opakowania zużyć, bo ta papka ją oblepia okrpnie.

ja nie używam wcale sudokremu ale kupiłam przed porodem opakowanie 60g i mam w razie "W". Ja też nie nakładam nic na pupę po przewijaniu, tylko jak była kupa to smaruję cieniutko maścią pośladkową z Ziajki, nie ma odparzeń, skóra na pupci super. Ja po kupkach wycieram chusteczkami / 4 mi wystarczają żeby umyć pupę porządnie/ a wieczorem zawsze myję pupkę wodą z mydełkiem /jeśli akurat nie jest dzień kąpieli, bo kąpiemy co 2 dzień/.

Kachasek własnie pooglądałam twój blok o fotografii.Ależ ty pięęęęękne zdjęcia robisz:szok:.Maja taki klimat i to "coś" i taką herbatkę chce się wypić patrząc na te fotki.Ja jestem też smakoszką herbatki,najlepsza moja to z opuncji i waniliowa

bo kachasek to zdolna bestia jest :tak:;-)

oj tam, oj tam - bestia od razu:-D ale dziękuję:tak:

ja to bym się bala, że wózek pójdzie z przeznaczeniem na wózek do wożenia przybytku panów po śmietnikach grzebiących... nie żebym miała coś przeciwko panom, ale wózek nam się przyda:-D małż nie chustowy, a jak się na zakupy ciuchowe wybieram, to też z wózkiem;-)

outstanding, życzę udanej imprezki
syla76, o rany! już trzeci raz:baffled::baffled::baffled: to się namęczycie. A co sie dzieje ? jeśli mogę zapytać ?

Igocencja;
super że mała dzielnie zniosła szczepienie

mambusia, jak porządki ? ja okna myłam wczoraj... bu nie lubie ...
magda, ah Ci faceci :-):-):-) u mnie też pomysłodawcą był maz, bo ja na zmywarkę nie nalegałam...

kachasek,
mi jakoś naczynia zapachem nie śmirdzą, może jakiś bardzo intensywny używałaś ?

asia*,
u nas też wózek na dole stoi, nie mam ani ochoty, ani siły go abeirać, a jak ktoś ukradnie, to trudno. Blok mam ogrodzony i wejście do klatki też zamykane, ale wiadomo, licho nie śpi.

Kate – szkoda, że musicie jeszcze siedzieć w domku ale najważniejsze żeby dzieciątko miewało się dobrze i wydobrzało… Dużo zdróweńka kochani! Oby Milenka spała tak ładnie już tak zawsze ;)
Sawi, Magda, Kachasek – ależ Wam dobrze… ja dopiero zaznaję tego błogosławieństwa zmywakowego od teraz hehe no i już bym jej nie oddała hehe ;);P
Kachasek – ależ zdolni acha z Ciebie no no… rewelka ;)
Bebzoniku kochany kurcze dopiero przed chwilką zasiadłam… Dzisiaj don Kamillo ma chyba kiepski dzionek i przechodzi jakiś skok rozwojowy czy cosik innego… wrrr Nic nie mogłam zrobić. Ciągle się odrywałam od pucowanka, sprzątanka i wymiatanka. Zajęło mi to parę godzin. Zazwyczaj obrabiam się szybciej no ale jaśnie królewicz musiał pokazać kto rządzi w domku… ech… ;) Suma sumarum wysłałam moich chłopców na spacerek no i miałam troszkę luzu. Przyszli po 2h a ja dalej dziubałam moją robotkę… ;P;) No ale plan na dzisiaj wykonany ;) Od razu lepiej się czuję – bajzel już był na całego hehe

Mój smyk też właśnie nie dawno złapał duższą drzemkę bo tak to prawie cały dzień mi nie śpi z krótkimi drzemkami.Ale musze małego pochwalić bo choć nie spał to dał mi poprasować i ładnie leżał w łóżeczku i nie płakał.Kochany mój.I od wczoraj zauważylam że zaczoł na mój widok pięknie się uśmiechac.Bo jak do niego wstawałam wczoraj to rano przywitał mnie pięknym uśmiechem a tak do tej pory musialam do niego najpierw zagadac by sie usmiechnął.A teraz tylko na mnie spojrzy i już ma rogala na buźce.

bebzonik różne zapachy miałam, może przewrażliwiona jestem:sorry2:
dzięki dziewczyny, miło mi:-) żeby jeszcze jakiś aparat porządniasty mieć... ale nie zdjęciowo wam pokażę jeszcze gorące;-) buciory

Załączniki

• DSCN8754.jpg
    DSCN8754.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 30
  • DSCN8757.jpg
    DSCN8757.jpg
    44,3 KB · Wyświetleń: 34
Misiako i jak Twoja mała? Ja dzisiaj rano jak się obudziłam to w ogóle nie było mnie słychać jak mówiłam, tylko szeptem coś tam dałam rade powiedziec. Teraz jak już gardlo się rozpracowalo to mam zmieniony glos ale mowie. Kupilam wczoraj tantum verde w pastylkach i wydaje mi się ze pomagaja, i przede wszystkim nie są takie ochydne jak spray.
Rozumiem ze malego kapiecie tak jakby na brzuszku? Ja tez bym chciala choc na chwile go tak obrocic w wanience ale boje się troche. A dobre by to było bo przynajmniej cale cialko by było fajne po tej emulsji natłuszczającej co dodajemy do kapieli, a tak to plecki fajne, a brzuszek tylko polewamy to już nie jest taki jak powinien być. No chyba ze jest tata – to tyle wody naszykuje ze tylko glowa wystaje ;p
Katezbb oby już wiecej wizyt w szpitalu nie było, trzymaj się dzielnie. A z tym malym to strasznie smutna historia – oby zycie mu kiedys wynagrodzilo takie dzieciństwo…
A jeżeli już temat zmywarki jest poruszany to i ja cos wam napisze. Otoz moja mamusia przed chrzcinami jeszcze wymyśliła ze kupi sobie zmywarke (mieszkamy poki co razem). A ze kuchnia u nas taka ze tez żywcem nie było jej jak upchnąć to wstawila ja do drugiej kuchni która jest na parterze – nieuzywana. I tak zapieprzamy teraz z naczyniami po schodach jak nienormalni. Ale ona twierdzi ze to przeciez żaden problem wynieść i przynieść naczynia, a zazwyczaj jest tak ze wynieś to wyniesie ale jak herbate chce sobie zrobic to musze na dol schodzic szklanke przynieść… No ale zmywarke ma i jest zadowolona J Fajnie ze można poczytac czego uzywacie do zmywarki, bo my na razie jesteśmy zielone w temacie.
Nanusia witaj w klubie chorowitków J
Outstanding udanych chrzcin
Asia a u was może kolejny skok rozwojowy? Hehe przeciez dziewczyny tez w pilke kopia, wiec może Tobie trafil się taki egzemplarz J Zakupy na All są bardzon wygodne, ale jak trafi się na nierzetelnego sprzedawce to można sobie nerwow napsuc…
Jak po wspólnej kapieli?
Syla współczuje tych pobytow w szpitalu i obyscie omijali je już szerokim lukiem
Mambusia a ubranko w koncu jaki na chrzest macie? Powodzenia w przygotowaniach J U nas w czwartek jak piekłam ciasto to dziecko jak aniolek, a dwa nastepne dni to nic przy nim nie mogłam zrobic non stop na rekach chciał żeby go nosic. Wczoraj zamówiłam chuste, mam nadzieje ze ja polubimy i będziemy używać J
Kachasek ale wypasne buciochy :D
Ja dzisiaj mecze się straszne, gardlo boli, ledwo mowie, katar mam i kosci mnie bola L Wczoraj maly poszedł spac po kapieli o 20, i az 4 godziny spal, to w tym czasie sobie spokojnie posprzątałam w pokoju, zrobilam porządek z ubraniami jego, bo już wyciagamy 62 rozmiar. Pozniej pobudka o 3 i 6 i już koniec spania. Wice przez dzien oczy mi się troche zamykaly, a mlody ani mysli dac mamie pospac…. W koncu wzielam go na werande w wozku, powozilam, i padl, zostawilam go z niania elektroniczna a ja poszlam dalej sobie sprzątać w domu.
Teraz zmykamy się kapac i miejmy nadzieje ze scenariusz z wczorajszego wieczora się powtorzy, z tym ze ja tez od razu pojde do lozka J
Pozdrawiam, milego weekendu :*

Miki – tak więc obie raczkujemy w temacie zmywarki ;) Także uczę się od doświadczonych koleżanek ;) Przygotowania do chrzcin powoli nabierają tempa… Dzisiaj było pucowanko domku a w tygodniu zakupy, później gotowanie i pieczenie ;) Oby wszystko się udało…
Asiu – ale extra pomysł… także z ogromną chęcią wykąpała bym się z moim brzdącem w wannie… Kurcze no ale teraz mnie podkręciłaś… Kocham wodę i także myślałam o basenie z małym ;) Tylko woda powinna mieć odpowiednią temperaturę prawda? ;) (woda w basenie) ;)

reklama
Do góry