reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

Bebzoniku – dziękuję za informacje… widzisz znowu się czegoś dowiedziałam – nawet nie słyszałam, że do zmywarki jest „zapach” hihi Jednak blondi ze mnie niezła hehe
Asiu – dziękuję również za informację – nie odpowiem jednak na Twoje pytanko dotyczące mycia butelek w zmywarce hihi bom nieco niedoświadczona w tych kwestiach hehe ;)
Syla – trzymaj się dzielnie… Jesteśmy z Tobą… oj biedny maluszek tyle cierpieć już od początku… :(
Igocencja, Klementyna - również nie mam miejsca w kuchni. Wszystko na kupie. Musiałam przemeblować kuchnie na maxa i wywalić jedną z szafek prawie na środek hehe ale już w końcu nie muszę pucować tych kubków i talerzy… a jest ich od groma ;)

Dzisiaj don Kamillo niw był tak łaskawy dla mamy i taty ;( Od 4:00 wojuje w łóżeczku... Przed 7:00 nie dość że pampers mokry to do tego zwalił kupala no i bek na całego… co za giguś… Ledwo oczka mi się trzymają hihi a dzisiaj mam mycie okien zaplanowane i pucowanko bo w przyszłą niedzielę mamy chrzciny….
No to miłego dnia mamuśki ;) Łapcie ostatnie promienie słoneczka bo kiepskie dni już tuz tuż ;)

reklama
Witam nocną porą;)

Ja od rana nie najlepiej się czuję, obudziłam się z kaszlem i było mi bardzo zimno. Teraz jest już lepiej, ale cały dzien przesiedziałam z maluszkiem w domu.
Karimek dzis był cudowny, prawie cały dzien przespał, więc ja troszkę odpoczęłam, zrobiłam pranie i prasowanie. Teraz też juz śpi i to w swoim łóżeczku, więc jak dobrze pójdzie to obudzi się koło 1wszej.
U nas tez nie ma jakiegos konkretnego harmonogramu dnia. Jedno jest zawsze pewne,że koło 11-12ej idziemy na spacer i mały śpi 2-3 godziny, w zależności ile jesteśmy na powietrzu, a potem to już różnie bywa. No i noc jest w miarę unormowana.
Tak poza tym to zazdroszczę tym mamom, których dzieciaczki pozostawione po karmieniu w łóżeczku same zasypiają. Ja dziś spróbowałam i po chwili był niesamowity płacz. Tak więc pozostaje mi poczekac aż po odbiciu mały uśnie na dobre na moim ramieniu i wtedy odkładam go albo obok mnie w łóżku albo do łóżeczka ( od kilku dni).
dużo zdrówka kochana!!!

Witajcie. znowu mnie nie było troche na forum i mam zległosci ale niestety po raz trzeci bylismy z małym w szpiatalu. Powiem Wam ze jestem w szoku ile mozna przejsc, nie wiem jak moj Adaś sobie z tym wsyzstkim radzi bo ja juz chyba nie potrafie. Staram sie być silna dla malucha ale to jest takie trudne. Nie wiem ile razy jeszcze wyladujemy w szpitalu i co nas jeszcze spotka ale mam nadzije ze wszystko sie ułoży i bede mogła cieszyć sie urokami macierzyństwa. musi sie to unormowac, musi...

wspólczuję tych pobytów w szpitalu i zycze zdrówka dla Adasia i dużo siły dla was obojga!!!! trzymam kciuki aby już wszystko było dobrze :*

mambusia ależ Ci zazdroszcze tej nowej zmywarki :) my w styczniu/lutym planujemy sie przeprowadzic na wieksze mieszkanie i moze wtedy i ja sobie sprawie takie cudo:)

u nas dzisiaj nocka rewelacja:) w koncu spałam w łóżku a nie na szpitalnej podlodze na materacu:) nawet Milenka spała dłuzej niż zwykle:) bo po kąpieli i jedzonku zasneła po 21 a obudziła sie na pierwsze karmienie o 4.20 :):szok: potem poł godzinki popatrzyła i poszła spać do 7.20 :) mam nadzieje ze to nie jednorazowa zmiana :):)
co do szczepien to musimy miesiąc po szpitalu odczekać czyli pierwsze bedziemy w grudniu robić... dzisiaj znowu piekna pogoda a my musimy jeszcze w domku siedzieć... najgorsze jest to ze troche sie martwie bo puscili nas z tego szpitala ale mala dalej ma katar... mam nadzieje ze samo jakoś zejdzie....

miłego dnia buziaki:*:*:*

Bebzoniku[/B] – ileż to musiałam się nawalczyć o tę „machinę” hi hi Wiecznie przy zlewie stałam ;) No ale jak widać marzenia się spełniają hi hi Na razie jeszcze muszę obcykać jakie tabletki są najlepsze, czy dawać sól jak daję tabletkę i czy musi być nabłyszczacz … kurcze człowiek całe życie się uczy … może coś mi podpowiecie w tych kwestiach? ;) Było by mi bardzo miło hehe
my już zmywarke mamy od początu trwania małżeństwa czyli prawie 5 lat i na obecną chwile cięzko by mi było wszystko ręcznie myć..dupsko sie rozleniwiło

piekna dzis
pogoda za oknem,może wyjdę z bąblami chociaz do ogrodu
ale na obecną chwile śpiąca jestem strasznie
musze kawe strzelić

miałam próbke tego, jest ok, nie widze różnicy, a cena o wiele przyjemniejsza.
U mniemało tego schodzi, smaruje sudokremem cieniutko raz na 3-4 dni, zazwyczaj po kupce, a raz dziennie sparuje sos nievei a tak niczym i pupa jest super, i chusteczkami zabardzo jej nie męcze jedynie lekkoprzecieram z przodu przy zmianie pieluszki a po kupie myje mydłem pod kranem. U nas kupy się zrobiły gęste takie papkowate, ale jest jej dużo jak tej wodnistej cała pielucha a mała upaprana i z przodu i z tyłu, chusteczkami chyba bym musiałą z pół opakowania zużyć, bo ta papka ją oblepia okrpnie.

u nas też cąłiemładna pogoda, ale ja mam lenia kompletnego. :(
eh musze iść pranie nastawić chociaż i podłoge odkurzyć. dobrze że mam obiad prawie zrobiony

dzisiaj będe małą przyzwyczajać do wielkiej wody... kąpiemy się razem. najwyższy czas, bo chce ja na basen zacząć zabierać jak skończymy 3 m i lekarz pozwoli.

Hej
Ja mam sudocrem ale go nie uzywam prawie wcale bo mam na razie bephanten.Dziewczynki jak która by była chętna t5o moge wysłac opakowanie 60 g bo dostałam od teściowej koleżanki z Warszawy 3 opakkowania i jedno takie wielkie i mogę trzem Wam wyslać po opakowaniu.I za free bo nie chce pieniążków a jak wam się przyda to mi przyjemność to sprawi.Tylko dopiero w rzyszłym tygodniu mogłabym wyslac bo teraz nie mam kasy na wysyłkę ;-)

Ja tez jestem posiadaczka zmywarki już od trzech lat i jest to zbawienie przy tak licznej rodzinie.A mąż mi ją sprezentował bo nie moglam go zagonic do zmywania :-D

U nas zmywara od kupna mieszkania, więc już ponad pięć lat. Mogliby jeszcze gratis dorzucać kogoś do wyciągania naczyń;-) jeśli o sól, nabłyszczacze i tabletki chodzi, najczęściej kupowałam somat, czasem calgonit, ostatnio tabletki W5 z lidla, nabłyszczacz najtańszy z tesco, sól jakąś z Niemiec (najtańszą) mam i daje radę:tak: różnicy jakiejś nie widzę
zapachów do zmywarki nie lubię, potem mi jedzenie smakuje tym zapachem, bleee... za to od czasu do czasu kupuję środek do czyszczenia zmywarki z calgonitu, żeby jej rury przeczyścić i jest ok
asia mój wózek waży jakieś 14 kg, mieszkamy na parterze, wózek w domu, ale nie chce mi się go znosić. Na korytarzu nie ma jak zostawić, za mało miejsca, a wyżej niż mieszkanie wnosić to bez sensu;-) i tak rzadko go używamy

Kachasek własnie pooglądałam twój blok o fotografii.Ależ ty pięęęęękne zdjęcia robisz:szok:.Maja taki klimat i to "coś" i taką herbatkę chce się wypić patrząc na te fotki.Ja jestem też smakoszką herbatki,najlepsza moja to z opuncji i waniliowa

reklama
Do góry