reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

reklama
cześć wszystkim,

kochasek - jak nocka? mała spała dalej ładnie czy nagle w środku nocy jej się odwidziało??

ewelina - cudownie jest sobie tak pospać, moja też ma takie przebłyski że śpi tak ładnie długo.

U nas dziś nocka ok. Mała wieczorem popłakała trochę nie wiadomo o co, karmiłam ją w ciągu godziny chyba z 5razy, dosłownie wkładałam jej cyca do buzi tylko żeby ją uciszyć (ze średnim skutkiem, bo ileż to można jeść?!?), a jak zasnęła ok. 21 to obudziła sie o 4 na mleczko, teraz jeszcze śpi.
Dziś idziemy na usg bioderek, zobaczymy co wyjdzie, trochę się boję...

któraś się pytała o szczepienia. My za tydzień będziemy iść na te 6w1, na te zaszczepię. Natomiast na rotawirusy Martynka nie była szczepiona i Milenkę też nie będę szczepić. Nad pneumokokami się jeszcze zastanowię, ale Martyna też nie była szczepiona, do przedszkola chodziła i chorowała znośnie, dlatego zobaczymy.

Cześć,
u nas nocka jak zwykle, czyli karmienie ok. 4 i spanie dalej :)
Na dachach jest szadź, więc pewnie był przymrozek i tak się zastanawiam czy iść na spacer? w sumie to słoneczko świeci pięknie.

Bluetooth u mnie okienko do odpowiedzi wczoraj wyglądało identycznie, dziś już normalnie.
bebzonik, kachasek...normalnie się dołuję jak czytam ile Wasze dzieciaczki śpią...:-( jestem zazdrosna ;-)
U nas po wieczornym ryku (bo nie można tego inaczej nazwać) Mały zasnął o 23:30 i nawet trochę pospał, chyba gdzieś z 1,5h i potem tak co godzinę w nocy także był postęp. Dziś odbieram te robione kropelki z apteki...może pomogą...

u nas nocka super, anulka spała prawie do 4 rano, potem pjadła i wstała o 7 zjadła i śpi do teraz. Ja od 7 na nogach, próbuje dom odgruzować bo przez ostatnie dni nie dawałąm rady i już się dusze od tego bałaganu. a przez weekend będzie tlyko gorzej jak mały się weżmie za rozrabianie.
musze pójść do piwnicy po klocki dla małego bo mu tata obiecuje już od tygodnia i nic z tego nie wychodzi. mam nadzieje że jakoś uda mi się przytachać je i dziecko na góre.
u nas piekne sloneczko, tylko troche zimno.
my idziemy na spacerek i chybana jakies zakupy.

wczoraj cudne chwile przezyłam, malutka zasneła tak słodziutko, to się połozyłam koło niej i sobie patrzyłąm na słodziaka, głaskałam i mówie do niej że kocham ją najbardziej na świecie a ona mega uśmiech wtedy.pewnie przypadkowy, ale cudowne to było.

Witajcie
Mój synuś dzisiaj po raz pierwszy się do mamusi świadomie uśmiechnął:-D aż się pobeczałam,jakie to cuuudne
Nocka w kratkę bo po kompieli o 20 obudził się ok 2 a ja do północy ograniałam siebie i dom.Ale póżniej to już się z nim męczyłam do 5 bo nie chciał uśnąć i go brzuszek troszkę męczył.
A teraz już mi każe kończyć bo się zaczoł zanosić:baffled:
Tak nam dzieciazki pozwalaja posiedzieć na forum hehehe

Pomyślałam sobie że fajnie by było założyć wątek: "co już nasze Maluchy potrafią" lub coś w tym stylu. Fajnie będzie kiedyś sobie przeczytać. Z jednej strony się pochwalić a z drugiej zobaczyć co nas za chwilę czeka.

Tak jak magda napisała np. pierwszy uśmiech

Moja gwiazda wydaje już inne dźwięki: gha, aaah, a dziś pierwszy raz ghhi :-D

I łatwiej odnaleźć niż w wątku głównym.

Witam

U nas chłodno ale słoneczko pięknie świeci, ale do południa mam nadzieję że temperatura troszkę podskoczy, więc spacerek po parku murowany. Jak już raz wyszłam z córcią na spacerek to teraz mogłabym codziennie :-) byle by pogoda była.

U nas nocka ok, tradycyjnie pobudka ok.3 i 7 na cyca.

wrześniowa współczuje Ci bardzo i podziwiam że dajesz radę ja bym się chyba załamała, mam nadzieję że po tych kropelkach będzie lepiej i myślę że konsultacja z innym pediatrą to bardzo dobry pomysł. Trzymam za Was kciuki.

aniawos ja po całym dniu też padam wieczorem, kąpiemy małą koło 19 30, potem cyc, usypianie bo nie zawsze królewna od razu zasypia, ogarniam się i po 22 do łóżka.

Jeśli chodzi o szczepienia to my zdecydowaliśmy się na szczepionkę 5 w 1, zaszczepimy małą na rotawirusy tylko.W środę będę z małą na kontroli u pediatry to wezmę receptę,jestem ciekawa jaki będzie koszt, bo z wrażenia zapomniałam się lekarza spytać.

Dziewczyny chciałbym zaproponowac założenie dwóch nowych watków:
Pierwszy tzw watek medyczny :-) Już któraś z Was podejmowała temat założenia wątku dotyczącego apteczki naszych maluszków ale nikt nie podjął tematu , może warto jednak go założyć i zebrać wszystkie informacje dotyczące leków i sposobów na różne dolegliwości, plus nasze wizyty z maluszkami u pediatry i innych specjalistów, szczepienia. Myślę że będzie nam łatwiej się odnaleźć.
Druga propozycja to wątek o postepach naszych pociech czyli czym nas zaskakują w życiu codziennym , jak rosną i przybierają na wadze .

reklama
Do góry