reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Witam.
Sara co parafia to chyba inna stawka u nas akurat jest ustalona i jest to 20 zł.
Marta ja jestem na etapie kupowania laski czy jest ona rozkładana i przede wszystkim waga no i cena?

Sara to zależy od parafii my w święta daliśmy 50 (chociaż inni co chrzcili z nami to dawali zazwyczaj 200 zł ale zdarzało się więcej) a moja siostra dała np. 300 ale tylko dlatego że ich ksiądz spoko jest i sis bardzo go lubi

Hej DZIEWCZYNY!
U nas jakas nocka ciezka - spal do 1.30 ale pozniej spal i sie ciagle budzil z placzem - nie wiem co to bylo.
A jesli chodzi o laktatory to powiem jak i dziewczyny - niezastapiony avent - mam porownanie z tommee tippee - dla mnie to koszmar - nie dosc ,ze nie umialam umyc go porzadnie ( ciagle w tej rurce zostawalo stare mleko ) to i sciaganie bylo dla mnie katorga (az mi palce dretwialy od machania ) . Aventem idzie szybko - umyc mozna go naprawde do czystosci - wiecej roboty przy rozkladaniu i skladaniu ale przynajmniej jest czysty . Kupilam avent jako drugi , bo tt sie nie sprawdzil u mnie - ale za to butelki tt sa najlepsze - avent wymiekaja calkowicie przy nich .Ale to pewnie co osoba to inna opinia:-)

Ja na temat laktatorów się nie wypowiem, bo używałam sporadycznie aventu i jak dla mnie ok tylko dużo cerygieli z rozkładaniem. Butelki tommee tippee to naprawdę super sprawa, zakupiłam też ostatnio niekapek ale jeszcze poczeka.
Ogrzewanie domu - oj coś o tym wiem. Właśnie kupujemy drewno na przyszły sezon i da nam nieźle po kieszeni, ale w porównaniu do ogrzewania gazem i tak jest taniej tylko trzeba się więcej nachodzić.
Saara u nas ksiądz nie wymaga koperty i mówi to przy zgłoszeniu do chrztu, ale my daliśmy 100 to nam gratis mszę odprawił dodatkowo w intencji dziecka.
Zimno brrr. Nawet słoneczka nie ma.

Marja faktycznie avent sie sprawdził, a butle TT super! Teraz korzystamy z butli avent akurat, bo smoczek do kaszki synek lepiej zaapceptował.

Co do kosztów chrztu, to dawalismy ksiedzu 100 zł i wystarczyło

A w ogóle to dzień dobry !

Dzien dobry :)

Mamy pierwszy ząbek :happy: Lewa dolna jedynka. Juz wczoraj było coś na rzeczy, bo zrobiła aż dwie małe kupki, a ona robi raz na 4 czy 5 dni jedną, wieczorem mój P coś tam wyczuł ale sobie myślę, że znowu falstart , a w nocy mała ssała i bolał mnie sutek, rano zaglądam a tam delikatna biała koronka, dziąselka nawet nie spuchnięte, wylazł w koncu łobuz, bo ostatnie 2 miesiace mielismy ślinotok i męczenie rączek, zabawek, naszych rąk i szyi :-)
Co do laktatora, to jak najbardziej aventu ręczny, ja mam i bardzo sobie chwalę, szybko, poręcznie i skutecznie, łatwo się myje i rozbiera, chociaz pierwszy raz na odwró załozyłam zatyczkę malutką i myślałam ze zepsuty :eek: Działa niezawodnie, polecam :tak:

Miłego dnia dla Was !

Ja tak na szybko dziś. Przeczytałam wszystko, ale nie mam czasu konkretne odpisać.

Polecam również laktator aventu, ja miałam taki z pojemnikami via. Super sie teraz przydają a wcześniej do przechowywania odciągniętego mleka.

Co do chrztu to u nas ksiądz zażyczył sobie 200zł...i nie ma zlituj...

Gratuluję pierwszych ząbków. U nas też się coś kroi ale już się kroi ze 2 miesiące więc nie wiem. Chociaż kupkę zawsze robił co dwa dni a teraz codziennie od kilku dni. więc albo brzuch lepiej pracuje ale coś z tymi zębami.

Pozdrawiam miłego dnia lecę pisać swoje pracę mag, do końca pierwszego tygodnia marca muszę oddać CAŁĄ :(

reklama
Dzien dobry

Ale sie wkurzlam przed chwila, dzwoni babka z przychodni kiedy na szczepienie przyjde z dzieckiem. To jej mowie, ze mały po zapaleniu płuc i na razie sie wstrzymamy ze szczepieniem. A ona mi pinda kaze dokładna date podac kiedy bedziemy, bo musi w papierach odnotowac, i jeszcze cos o sanepidzie zaczeła mi smecic:szok::wściekła/y:. No mi nerwa popsuła wrrr....a miałam taki dobry humor

Hejka,
Poczytałam Was na raty, słyszę infekcje w domach, dzieci i dorośli chorują. Ja się tranem dalej kuruję, i odpukać odkad go piję regularnie za namową znajomej pediatry nawet katar mnie nie łapie, a wczesniej chorowałam co kwartał najmniej.Za 3 tygodnie będę go podawała już także Julce. Polecam dziewczyny spróbujcie, smaczne nie jest ale warto :tak:

u mnie tran lezy, ale w połce i zapominam go zazywac:tak:. Beniaminka powiedz mi jak Ci sie udaje małej nie szczepic tyle czasu, bo do mnie juz dzwonia, a tylko trzeciej dawki nie mamy bo mały chorował.
I gratulujemy pierwszego ząbeczka:tak::-)

Halo! Dziewczyny poradzcie mi jakiej firmy laktator reczny jest naprawde dobry, bo musze kupic go w prezencie dla przyszlej mamy ( tak sobie zazyczyla) i nie mam pojecia.

Saraa
tez mam reczny aventu, sprawdza sie, ale trzeba sie namachac czasami. Jak ktos bedzie czesto odciagał to chyba polacałabym elektryczny.

kasik - no nie mogło być inaczej z tym nocnikiem :) A jak Antoś z siadaniem? Bo Adaś z pozycji półleżącej podnosi się sam :)

Marta
Antos bardzo rwie sie do siadania, ale posadzony jeszcze kima sie na boki. I łapie sie wszystkiego byle tylko sie podzwigac, ale za bardzo mu nie pozwalam na to.

Do góry