reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

kasik ja tez nie szczepie, 2 ga dawke dopiero gdzies za pol roku podam, a sanepid mi moze nastukac, bo ponad sanepidem chroni mnie konstutucja, ktora zakazuje zmuszania do naruszania tkanek, operacji bez zgody, oddawania organow etc. a szczepienie jest naruszeniem tkanki.

bez histerii popros o odroczenie szczepienia po chorobie ok 3tyg i juz

reklama
Beniaminko, gratuluję ząbka. :-)

Karolinka, odkąd jest bez gipsów, nadrabia na macie. Obraca się dookoła lub z pleców na brzuszek i też się ślini od dawna, ale ząbka nie widać. :)

Jojo, nam jednak mleko Babydream nie podeszło, mała nie chciała go jeść, więc wróciliśmy do Bebiko.

KasikN, coraz wiecej osob odracza szczepienia albo nie szczepi wcale, my odraczamy, jak najpóźniej jak się uda, i nie szczepie na pewno na koklusz i na HIB , one sa najpaskudniejsze( uszkodzenia kładu nerwowego). Reszte powoli poszczepimy koło roczku Julki.
My jesteśmy w komfortowej i zarazem niezrecznej sytuacji. Rejon gdzie nalezymy, to poradnia mojej mamy, jest współwłaścicielka tejże.I nie zgłaszaja nas jeszcze do sanepidu...no bo nie wypada, ale z drugiej strony moja mama swieci oczami przed pediatrami bo jak to wnuczka nie zaszczepiona? Ja powtarxzam, ze Julka miala ciezki start, szpitale, multum antybiotykow i nie zgadzamy sie. Ale tez nie pokazujemy sie raczej tam u lekarza , tylko mamy prywatnego do domu.
KasiN, odpowiedz kobiecie ze za np 3 tyg bedziecie, po czym dzwonisz i mowisz ze synek ma katarek i nie bedziecie, jak Ci kaze pokazac lekarzowi to mowisz ze byl wezwany prywatnie do domu i kazal czekac na razie i tak w koło macieju trzeba im mowic, byleby nie powiedziec wprost ze sie nie zgadzasz, bo wtedy france zaraz musza to wyslac do sanepidu, takze troche dyplomacji i bedzie Ok :)
Dziekujemy za gratulacje za ząbalka :)

Witam.
Marta ja jestem na etapie kupowania laski czy jest ona rozkładana i przede wszystkim waga no i cena?

Parasolka ma dwie pozycje: siedząca i półleżąca, jest bardzo lekka bo tylko 5.9 kg. Cena dla forum 155 zł. z wysyłką kurierem. Na Allegro najtaniej 168 zł. z wysyłką - za 166 zł. ja mam wystawione :) Parę osób obserwuje, ale może któraś z Was będzie chętna więc napisałam i tu :-)

Link do aukcji Allegro: Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Saraa - my daliśmy 50 zł., ale dają też i 100.

Beniaminko - gratulacje z okazji pierwszego ząbka :) U nas Adaś to jeszcze szczerbolek,a Julka to już prawdziwy kasownik się powoli robi :)

Muszę tyłek ruszyć i obiad zacząć szykować :)

czesc MAMUSIE
dawno mnie tutaj nie bylo znow... ale mielismy chorobsko w domku i jedno po drugim chorowalo .... widze ze rozmawiacie o chrzcie my bedziemy chrzcili bable w pierszy dzien swiat weilkiejnocy

pozdrawiam

ja też mam laktator ręczny Avent, ostatnio uzywam codziennie bo ściągam Emilkowi tak z 60 ml i podaje kleik na kolacje plus cycuś, i powiem że odciągania niecierpie choc do laktatora nie mam zastrzezen

na chrzciny dalismy 100zł, ale u nas co łaska

bylismy dziś u ortopedy, jądra kostnienia zlokalizowane i wsio ok, wiec do jesieni fajrant a potem kontrola chodu

Beniu u nas tez wyszła w niedziele lewa dolna jedynka, także gratuluje i łącze się w radosci, niestety to mąż był szczęsliwym znalazcą, ja się nawet nie spodziewałam bo myslałam ze jak zęby idą to istny armagedon a mój Emilek poprzedził ząbek lekkim przeziębieniem i podgryzaniem sutka

no i nieubłagalnie zbliza się powrót do pracy tzn 24 marzec, wracam na 4/5 etatu plus przerwa na karmienie godzinna i o 13 już bede w domku, do 13 bedzie mąż sie zajmował, a do pracy bedzie chodził na 14. takze przez 3 m-ce bedziemy się mijać nieststy.

dziewczyny któraś z was planuje wysłac dziecko do żłobka? macie jakies doswiadczenia? ja jakos mam mieszane uczucia, raz chce raz sie boję

hej:) Dawno mnie nie bylo..u nas ok..Dawidek juz prawie siada..jak go posadze to siedzi ale zdarza sie ze leci na boczki wiec jeszcze za wczesnie, zabkow nie ma ale mysle ze to kwestia kilku dni bo okropnie marudzi i slini sie ciagle..duzo gada po swojemu i smieje sie czesto..jest wesolym maluszkiem:))

Co do laktatora to polecam reczny Aventa:)

poczytam Was bo mam sporo zaleglosci;/

reklama
ja też mam laktator ręczny Avent, ostatnio uzywam codziennie bo ściągam Emilkowi tak z 60 ml i podaje kleik na kolacje plus cycuś, i powiem że odciągania niecierpie choc do laktatora nie mam zastrzezen

na chrzciny dalismy 100zł, ale u nas co łaska

bylismy dziś u ortopedy, jądra kostnienia zlokalizowane i wsio ok, wiec do jesieni fajrant a potem kontrola chodu

Beniu u nas tez wyszła w niedziele lewa dolna jedynka, także gratuluje i łącze się w radosci, niestety to mąż był szczęsliwym znalazcą, ja się nawet nie spodziewałam bo myslałam ze jak zęby idą to istny armagedon a mój Emilek poprzedził ząbek lekkim przeziębieniem i podgryzaniem sutka

no i nieubłagalnie zbliza się powrót do pracy tzn 24 marzec, wracam na 4/5 etatu plus przerwa na karmienie godzinna i o 13 już bede w domku, do 13 bedzie mąż sie zajmował, a do pracy bedzie chodził na 14. takze przez 3 m-ce bedziemy się mijać nieststy.

dziewczyny któraś z was planuje wysłac dziecko do żłobka? macie jakies doswiadczenia? ja jakos mam mieszane uczucia, raz chce raz sie boję

Ja chciałam oddać małą do żłobka od września, ale raczej nie mam szans - brak miejsc. Nawet w prywatnych jest problem. Pozostaje więc niania, na profilu niania.pl znalazłam jedno fajne ogłoszenie. Babka prowadzi mini przedszkole - opiekuje się czwórką dzieci w domu. Teraz szuka nowej grupy na wrzesień, bo częśc maluchów idzie już do przedszkola. Chyba się z nią skontaktuję.

Do góry